Nuotr.: fiba.com
Nuotr. fiba.com

Ketvirtadienį Belgrade (Serbija) buvo ištraukti Europos jaunimo krepšinio čempionatų burtai, kurie suskirstė komandas į grupes.

Burtai lėmė, kad Lietuvos U16 merginų rinktinė, vadovaujama Viliaus Stanišausko, Europos A diviziono čempionatą, kuris vyks rugpjūčio 16-24 dienomis (tiksli vieta paaiškės po Naujųjų metų) pradės A grupėje drauge su Vokietijos, Danijos ir Prancūzijos rinktinėmis.

To paties amžiaus vaikinų rinktinė, kuriai vadovaus Rolandas Rakutis, Europos A diviziono kovas rugpjūčio 9-17 dienomis  Udinės mieste (Italija) pradės C grupėje drauge su Slovėnijos, Estijos ir Turkijos bendraamžiais.

Lietuvos U18 merginų rinktinė liepos 6-14 dienomis (tiksli vieta paaiškės po naujų metų) aukščiausiame divizione kovos D grupėje su Latvijos, Lenkijos bei Bosnijos ir Hercegovinos ekipomis. Šią rinktinę treniruos Egidijus Ženevičius.

Liepos 27 – rugpjūčio 4 dienomis Volo mieste (Graikija) Lietuvos vaikinų aštuoniolikmečių rinktinė startuos B grupėje ir susigrums su Rusijos, Italijos ir Juodkalnijos komandomis. Šio amžiaus rinktinės strategu bus Tomas Gaidamavičius.

U20 merginų rinktinė, vadovaujama Daliaus Ubarto, Europos A diviziono čempionatą, kuris rugpjūčio 3-11 vyks Klatovų mieste (Čekija), pradės B grupėje drauge su Belgijos, Baltarusijos ir Vengrijos rinktinėmis.

Lietuvos dvidešimtmečių vaikinų rinktinė, kurios treneris bus paskirtas po Naujųjų metų, liepos 13-21 dienomis Tel Avive (Izraelis) kovas pradės D grupėje ir susitiks su Graikijos, Slovėnijos ir Lenkijos rinktinėmis.

Pagal naujausią FIBA reitingą, Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinės Europoje užima 1 vietą, merginų – 14-ą.

Komentarai:
Sakes
Visur kisa marciulioniuko fotke jau bloga darosi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-13
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.