Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Utenos „Juventus“ klubas savaitės pradžioje sulaukė žinios, kad ekipą palieka vienas lyderių Alexas Hamiltonas. Rezultatyviausias komandos krepšininkas išvyko į Izraelį, o be amerikiečio likę „Juventus“ krepšininkai kibo į pasiruošimo sekmadienio rungtynėms darbus.

Šį sezoną pelnomi taškai

46%
79,4
Pelno taškų: 79,4
Taiklumas: 46,3%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 94
Blogiausias pasiekimas: 57
Daugiausia pelno: Alex Hamilton

Nepaisant to, jog ekipa neteko rezultatyviausio žaidėjo, klubo direktorius Eimantas Skersis tragedijos tame nemato. Anot komandos vadovo, Hamiltono išvykimas tik pagerino mikroklimatą bei sutelkė krepšininkus, kurie pasiruošę sekmadienį kibti į atlapus Panevėžio „Lietkabeliui“.

– Kaip komandą paveikė Alexo Hamiltono išvykimas?
– Sunku pasakyti. Alexas buvo vienas lyderių aikštelėje, tačiau toli gražu nebuvo lyderis už aikštelės ribų. Kad komandoje pagerėjo mikroklimatas, nėra abejonių, o kaip tai atsilieps žaidimui, pamatysime sekmadienį.

– Ką turite galvoje?
– Supraskite, iki šiol Alexas buvo rungtyniavęs San Franciske ir Čikagoje. Jis pirmą kartą atvyko rungtyniauti į Europą, atsidūrė mažame miestelyje. Aplinka jam nepatiko, oras nepatiko, o pinigai mūsų klube nėra tokie dideli, kad viską kompensuotų. Normalu, kad žaidėjas susidūrė su psichologinėmis problemomis. Būtent tai ir lėmė, kad žaidėjas tapo uždaras, mažai bendravo su komandos draugais.

– Kaip susiklostė, kad žaidėjas viduryje sezono paliko komandą?
– Mes nelabai turėjome pasirinkimo, kadangi žaidėjo sutartyje buvo numatyta išpirkos galimybė. Krepšininko agentas amerikietis pirmiausia pranešė žaidėjui, kad juo domisi Izraelio klubas, o tik po to informavo klubą. Galite patys įsivaizduoti, su kokiomis mintimis Alexas žaidė Šiauliuose... Žaidėjui buvo pasiūlytas tris kartus didesnis atlyginimas, tad nenuostabu, kad jis pareiškė norą išvykti. Jį sulaikyti neturėjome nei galimybių, nei tikslo, nes per prievartą laikyti žmogų komandoje būtų buvę nelogiška.

Alex Hamilton

Alex  Hamilton
Alex  Hamilton
MIN: 25.76
PTS: 13.45 (54.19%)
REB: 4
AS: 3.64
ST: 2.27
BS: 0.36
TO: 3
GM: 11

– Kaip keisis „Juventus“ žaidimas, kai komandoje nebeliko Alexo?
– Šį klausimą reikėtų akcentuoti treneriui, kuris sudarinėja žaidimo planus. Žinoma, puolime Alexas buvo puikus žaidėjas, ypač tada, kai turėdavo motyvacijos rungtyniauti. Čia mes tikriausiai truputį susilpnėjome. Tačiau niekas nepastebi sisteminių klaidų, ypač gynyboje, kurių Alexas darydavo tikrai nemažai. Jis sakydavo, kad nėra žaidęs tokia sistema ir jam sunku prisitaikyti. Savo ruožtu dabar komandoje liko beveik vien lietuviai, kurie tų klaidų darys mažiau. Manau, kad gynyba tikrai bus kokybiškesnė.

– Kas užims atakų organizatoriaus vietą?
– Mes turime Dovį Bičkauskį, kuris praėjusį sezoną jau įrodė, kad gavęs trenerio pasitikėjimą gali žaisti tiesiog puikiai. Dabar jis ir vėl atsidūrė panašioje situacijoje, kadangi liko vienintelis tikras įžaidėjas. Labai daug iš jo tikimės. Turime Tomą Dimšą, kuris yra labai protingas žaidėjas, darantis tiksliai tai, ko iš jo reikalauja treneris. Yra Marius Runkauskaus, kuris taip pat kelias minutes gali pažaisti įžaidėju, nors tai ir nėra jo pagrindinė pozicija. Be to, turime Arną Beručką, kuris NKL pirmenybėse įrodinėja, kad po truputį artėja prie LKL lygio.

– Ar tai reiškia, kad neiškosite pastiprinimo?
– Šiai minutei norime pažiūrėti, kaip komanda atrodys dabartinės sudėties. Rungtynės su „Lietkabeliu“ bus puikus testas. Jei matysime, kad turime rimtų spragų, pastiprinsime sudėtį. Jau dabar dairomės rinkoje, žiūrime, kokie žaidėjai laisvi. Agentai atsiunčia gana įdomių variantų, pasirinkimo yra. Viskas priklausys nuo mūsų žaidimo. Išvykus Alexui atsilaisvino pinigų mūsų algų krepšelyje, be to, gavome šiokią tokią išpirką. Galimybę pastiprinti sudėtį tikrai turime.

– Kokios komandos galima tikėtis sekmadienio rungtynėse?
– Atsidavusios ir maksimaliai kovingos. Po Alexo išvykimo komandoje koncentracija yra tikrai šimtaprocentinė. Visi susitelkę ruošiasi rungtynėms. Juo labiau, kad mums rungtynės dabar tikrai yra tarsi šventė, kai žaidžiame po kartą į dvi savaites. Namuose šį sezoną pralaimėjome tik Kauno „Žalgiriui“, tad prie savo sirgalių, kurie mus puikiai palaiko, mes rungtyniaujame tikrai neblogai. Kviečiu visus ateiti į areną ir palaikyti komandą, o mes pasistengsime nenuvilti.

Komentarai:
Marija jėzau o !
Per diena pagerejo ?! Cia taip stumi ant geriausio grajoko ?

Juve !!! Chebryt pirmyn !!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-15
-4
Atsakyti
Ooooo
Tai va kas T. Dimsai trukde pavaryt :) Ziuresim, ziuresim kas toliau
2018-12-14
+3
Atsakyti
to Anonimas
Galbut galvojo apie pergale sper ateinancius menesius? Nes tik su tokiom sutartim gali prisikviesti tokius zaidejus.

(alternatyva - Pasvalio ir Siauliu amerikieciai, kuriu irgi neliko komandose. Tik del kitu priezasciu)
2018-12-14
-1
Atsakyti
Anonimas
idomi komanda,prarado lyderi ir sako kad pagerejo mikroklimatas?tiesiog kai gauni 3 kart didesnius pinigus iseini negalvodamas.ka jie galvojo pasirasinedami tokias sutartis?
2018-12-14
-3
Atsakyti
duobe
Man irgi jis visai nepatiko. Kai kuriose varžybose matesi kad lošia be jokios motyvacijos atrode kad jis padejes ant komandos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-14
-3
Atsakyti
dakota
Kiek supratau is pasakymo,mazai snekejo,buvo uzsidares...su chebra neidavo i bara prisigerti....speju po menesio sakys ,na nelaimim nej voienu rungtyniu nes isvaziavo musu lyderis hamilton
2018-12-14
+5
Atsakyti
Rašytojai?
O tai kokia išpirka?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-14
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Alex Hamilton

Alex  Hamilton
Komanda: Utenos Juventus
Pozicija: PG
Amžius: 25
Ūgis: 193 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Florida, JAV