Paulius Jankūnas Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Maodo Lo Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Paulius Jankūnas Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Audi Dome arena Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Derrickas Waltonas Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Paulius Jankūnas Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Maodo Lo Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Paulius Jankūnas Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Audi Dome arena Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Derrickas Waltonas Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta

Kauno „Žalgiriui“ (5-7) nepavyko pratęsti pergalių serijos Eurolygoje. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 12-ojo turo mače Miunchene 84:88 nusileido vietos „Bayern“ (6-6) ekipai.

Foto galerija

Kauniečiai nesulaikė 2011-ųjų metų antrojo NBA naujokų biržos šaukimo Derricko Williamso. Amerikietis sužaidė rezultatyviausias savo karjeros Eurolygoje rungtynes ir per 32 minutes pelnė 27 taškus (7/10 dvit., 3/5 trit., 4/4 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas bei surinko net 35 naudingumo balus.

„Žalgirio“ gretose dar vieną įspūdingą pasirodymą surengė Brandonas Daviesas. Vidurio puolėjas per 30 minučių pelnė 21 tašką (7/8 dvit., 7/9 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo, tiek pat kartų blokavo priešininkų metimą, išprovokavo 7 varžovų pražangas ir surinko 33 naudingumo balus.

„BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių žaidimą dvikovoje Miunchene.


Brandonas Daviesas – 9 balai
30 min., 21 tšk. (7/8 dvit., 7/9 baud.), 6 atk. kam., 3 rez. perd., 2 blk., 2 kld., 7 išpr. praž., 33 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Daviesas puolime vėl buvo sunkiai sustabdoma jėga. Centras terorizavo varžovų gynybą žaisdamas nugara į krepšį, o taip pat ir pataikė iš sudėtingų padėčių. Gynyboje Brandonas išrašė porą „stogų“ priešininkams, tačiau ne visada užsiėmė tinkamas pozicijas. Porą kartų nenusiėmė kamuolio po savuoju krepšiu bei turėjo problemų likęs vienas prieš vieną su Williamsu, bet reziumuojant, tai buvo dar vienas labai solidus Davieso pasirodymas.


Leo Westermannas – 8,5 balo
24 min., 19 tšk. (2/2 dvit., 5/7 trit.), 3 atk. kam., 6 rez. perd., 2 per. kam., 3 kld., 4 praž., 21 naud. balas.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Tai buvo neabejotinai geriausias prancūzo mačas šį sezoną. Rungtynes Leo pradėjo nervingai ir greitai porą sykių suklydo, tačiau jau antrasis jo išėjimas į aikštelę buvo žymiai geresnis. Westermannas pataikė net 5 tritaškius ir didžioji dalis jų buvo įmesti atakuojant ne iš pačių lengviausių pozicijų. Įžaidėjui būnant aikštėje „Žalgiris“ žaidė žymiai brandesnį ir akiai gražesnį krepšinį. Tiesa, varžovai naudojosi Leo silpnybėmis gynyboje.


Aaronas White'as – 6,5 balo
26 min., 12 tšk. (4/5 dvit., 4/4 baud.), 1 atk. kam., 4 praž., 8 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Rungtynių žaidėjas

Taškai
27
Naudingumas
35
Baudų metimai
100%
4/4
Dvitaškiai
70%
7/10

White'as suteikė daug teigiamos energijos „Žalgirio“ puolimui, tačiau kartais dėl per didelio noro padarė skubotų sprendimų, pavyzdžiui, kai atakavo iš toli greitoje atakoje ar įsirėžė į varžovą ir užsidirbo pražangą puolime. Pirmoje pusėje White'as leido įsižaisti Williamsui bei pralaimėjo kovą po savuoju krepšiu. Jo dėjimas, kai Westermannas pakabino kamuolį ore, turėtų atsidurti Eurolygos gražiausių savaitės epizodų viršūnėje.


Artūras Milaknis – 6,5 balo
19 min., 10 tšk. (1/2 dvit., 2/4 trit., 2/2 baud.), 1 atk. kam., 1 rez. perd., 2 praž., 8 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Milaknis gerai išnaudojo savo progas. Tik išėjęs į aikštelę gynėjas prasiveržęs pataikė „floaterį“, o vėliau porą sykių nubaudė „Bayern“ iš toli. Gynyboje snaiperis vėlavo prieš Djedovičių, o jo klaida gynyboje prieš bosnį padėjo tašką rungtynėse.


Marius Grigonis – 6 balai
25 min., 9 tšk. (1/4 dvit., 1/3 trit., 4/4 baud.), 3 atk. kam., 5 praž., 4 išpr. praž., 5 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Grigonis pirmoje mačo dalyje buvo labai aktyvus ir gerai provokavo varžovų pražangas, tačiau antroje pusėje padarė kelis blogus sprendimus bei mačą baigė surinkęs 5 asmenines pražangas. Įsiminė epizodas, kai greitoje atakoje Marius nepadavė kamuolio tuomet „karštam“ buvusiam Westermannui, ir nusprendė pats žaisti nugara, o tokį sprendimą prancūzas palydėjo rankos mostelėjimu. Ataka pasibaigė Grigonio klaida.


Edgaras Ulanovas – 5,5 balo
27 min., 5 tšk. (1/2 dvit., 0/2 trit., 3/3 baud.), 2 atk. kam., 4 išpr. praž., 8 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Puolėjas iš visų žalgiriečių geriausiai gynyboje tvarkėsi su įsisiautėjusiu Williamsu, tačiau puolime stipriai pritrūko agresijos. Du Ulanovo mesti tritaškiai iš gerų padėčių buvo labai netikslūs. Pirmoje žaidimo pusėje Edgaras atliko vos vieną metimą, o antrojoje centruodamas du kartus nesisuko į dešinę pusę, nors ten buvo galimybė atakuoti krepšį.


Paulius Jankūnas – 4 balai
12 min., 2 tšk. (0/1 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), 1 atk. kam., 2 išpr. praž., 3 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Matėsi, jog Paulius dar nėra visiškai atsigavęs po traumos, o dėl to Jasikevičius kapitono paslaugomis naudojosi mažiau nei 12 minučių. Vietomis Jankūnas vėlavo gynyboje, tačiau vien tokio žaidėjo buvimas su komanda suteikė teigiamą impulsą. Įsiminė epizodas, kada puolėjas pergudravo varžovus ir išprovokavo pražangą.


Laurynas Birutis – 4 balai
6 min., 0 tšk., 1 atk. kam., 1 kld., 1 blk., 0 naud. balų.

Nuotr. „BasketNews.lt“/D.Lukšta

Birutis per trumpą laiką aikštėje spėjo blokuoti varžovo metimą, bet ir užsidirbo pražangą puolime. Gynyboje jaunasis centras kartą suvėlavo, tačiau jo fiziniai duomenys nebuvo parankūs priešininkams puolant.


Derrickas Waltonas – 3 balai
16 min., 6 tšk. (2/2 dvit., 0/3 trit., 2/2 baud.), 2 atk. kam., 4 rez. perd., 2 kld., 2 išpr. praž., 9 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Waltono statistika neatrodo blogai, tačiau skaičiai šį kartą neatskleidžia tikrojo žaidimo. Amerikiečiui būnant aikštėje „Žalgiris“ susidūrė su didelėmis problemomis puolime, kai dažnai kamuolys per ilgai užsibūdavo Derricko rankose, o ataką reikėdavo baigti neparuoštu metimu. Gynėjo atliktas skersas perdavimas tik iliustravo visą žaidimo organizavimą jam būnant ant parketo. Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ dar pirmavo 65:63, tačiau į aikštę įžengus Waltonui „Bayern“ surengė spurtą 10:0 ir pabėgo į priekį. Amerikietis taškus pelnė taip pat labiau lydimas sėkmės: pataikė sunkų metimą po driblingo, realizavo baudas bei užmindamas tritaškio liniją įmetė nuo lentos.


Thomasas Walkupas – 3 balai
16 min., 0 tšk. (0/1 dvit.), 2 atk. kam., 2 rez. perd., 1 kld., 0 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Walkupas buvo visiškai nepastebimas puolime, o jo bandymas nuveikti kažką naudingo pasibaigė blogu kamuolio numetimu veržiantis link krepšio. Gynyboje kovojant dėl kamuolio kartą neprotingai prasižengė. Iš gynėjo, praleidusio aikštėje 16 minučių, norėtųsi daugiau negu 1 metimo iš žaidimo, žinant faktą, kad komandai nepadeda svarbiausias perimetro žaidėjas Woltersas.

Komentarai:
Ernestas
gauna geras algas uz kurias galetu pasisamdyti papyldomus trenerius , mitybai, treniruokliu salej papyldomai, bet nereikia , perbale ir perkare laksto , nekalbu vien apie biruti , paziurekit i ule , tas pats , raumenu nulis pas ji.
2018-12-16
-2
Atsakyti
Anonimas
kazkaip aptilo tos kalbos apie biruti ir nba. jis kupso lygio nesiekia, ir net tas 2.13 ugis nera labai isskirtinis.
2018-12-15
-1
Atsakyti
dadu
birutis tai ziaurus is kur ji is tikro istrauke?jau toks grybas....bega kaip flwgma atrodo tuoj parkris aiksteleja....tokie zaidejai gal pries 20 metu butu tinkami ne dabar...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-15
-2
Atsakyti
wwww
Duokit biruciui papildu ir i treniruokliu sale nuveskit , begioja kaip gaisena , laksto sulinkes kaip dalgis, waltonas isbega i aikste taip lyg darytu paslauga visiems. ule jei laisvas nepataiko is toli 2 kart is eiles gal zalgiris ne tas lygis jau jam, grigonis kyla i virsu ir tai labai gerai , jankis dar su trauma tikrai zaide, milakniui gert neleiskit ir tegul daugiau krosa begioja , nes visi aplenkia ir pabega nuo jo.
2018-12-15
-2
Atsakyti
bimbom
Reiktu pradeti vertinti ir zaideju poziuri i treniruotes ir Zalgirio personala, siai dienai Zalgirio zaidejai turbut yra leciausi visoje Eurolygoje!! Fizinio rengimo treneriai turbut vieni is prasciausiu!

Igudziai taip greitai neatsiras, krepsinio intelektas tuo labiau, tai bent fiziskai butu pasirenge zalgirieciai, bet dabar kazkoks kosmosas gal tik pora zmoniu asmeniskai skyre laiko fiziniam pasirengimui, o kiti tedirba su esamais abejotino lygio treneriais, todel ir turim kiaura gynyba.

Kalbant apie Biruti, tai jam ne oponentai buvo neparankus, net ne krepsinis jam neparankus, jam elementariai judeti yra neparankiausias dalykas, kam ji dar i krepsini ikiso???
2018-12-15
-3
Atsakyti
Antanas
Dejau ant jusu valkatos! Sirkit toliau uz zalia kek...se. cha cha cha

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-15
-5
Atsakyti
Analitikas
reikia naujo izaidejo jai dar turi ambiciju eurolygoje,waltonas prastas tegu skolina siauliams ar atleidzia netempia jis lygio,reikia zaidejo kuris nebijotu kamuoli persivaryti ir zinotu ka su juo daryti
2018-12-15
+2
Atsakyti
Anonimas
kai nera wolterso ir sitaip suzaidzia du pagrindines sudeties gynejai (walkup ir walton) laimeti yra praktiskai neimanoma. gaila, truksta pagalbos daviesui
2018-12-15
+1
Atsakyti
to lolwhat
eksperte tu, 4 pries 5 pulti planas? kai wolterso nera ir perimetro zaidejas per 16 min leidzia sau ismesti 1 metima, vadini tai planu? tai yra visiska katastrofa, negalima buti tokiam pasyviam puolime, nors ir neesi kazkokia zvaigzde ten, o dabar pabande karta verztis ir absurdiska klaida. labai didele misle yra walkupas, kuris turi potenciala, bet sakyti, kad jasikeviciaus planas neleisti mesti walkupui, tai yra vienas linksmesniu komentaru
2018-12-15
+4
Atsakyti
lolwhat
Kad Walkupas tik karta mete puolime, tai cia reikia dekot Jasikeviciui. Toks buvo zaidybinis planas, kurio Walkupas puikiai laikesi, bet uztat gavo 3 balus sitam reitinge lol.
2018-12-15
Atsakyti
zalgiris
blemba reikejo pergales apmaudu su waltonu sudeti susikom klaidose leo jau per velai isleido kai jau buvo 66-73
2018-12-15
-1
Atsakyti
zalgiris
dvieju tryju zaideju permazai truko ulanovo grigonio solydesniu bent grigonio 12 13 tasku
2018-12-15
-4
Atsakyti
delfi
Zalgiris sulauke westermano o kada sulauks waltono ?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-15
+1
Atsakyti
kiaura gynyba
milaknio kas neatkreipiat demesio 32 min gynyboje snaiperis velavo pries djedoviciu o jo klaida gynyboje pries bosni padejo taska
2018-12-15
+6
Atsakyti
Anonimas
keista kad tam pustalupiui visiskai neisipaisant i zaidima treneris pabijojo surizikuot ir isleist jokubaiti.kam ji veztis tada reikejo jei vistiek pudo ant suolo?leo greiciai dar toli nuo tu kas buvo anksciau,bet mastymas pas ji puikus.
2018-12-15
+1
Atsakyti
Petras
Prie ko čia tas Birutis, gal sajus geresnis buvo bene? O tas tai į robotą panašėjo...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-15
-2
Atsakyti
10
Kavaliauskui - 10. Nei vienos klaidos gynyboje, nei vieno pramesto metimo, nei vienos baudos !!!
2018-12-15
-4
Atsakyti
dakota
Beja is kur ta Biruti istrauke zalgiris???jau tokio medzio seniai nebuvau mates....atrodo ,kad is kokiu 1960 metu atkeliaves...toks letas,nerangus...primena jis seniau zalgiri zaidusi Dariu Silinski....jau toks medis tai nu naciort...
2018-12-15
-3
Atsakyti
dakota
manau net 5 metu mergaite geriau gynyboje zaistu nej milaknis....
2018-12-15
+2
Atsakyti
Anonimas
taip, ule geras gynyboj, solidziai atrode, nu bet jau norim mes naudos ir puolime.. nebe tie laikai, kai gynyba yra esminis faktorius. Laukiam kada edgaras puolime sugris bent jau i praeitu metu forma. waltono pasirodymas katastrofiskas, ko is statistikos nepasakytum

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-15
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Miuncheno Bayern
Kauno Žalgiris
52%
33/64
Metimai iš žaidimo
54%
26/48
28
Atkovoti kamuoliai
23
20
Rezultatyvūs perdavimai
17
8
Perimti kamuoliai
3
87%
13/15
Baudų metimai
92%
24/26
0
Blokuoti metimai
4

Rungtynių žaidėjai

Derrick  Williams
27 PTS
10/15 FG
4/4 FT
Brandon  Davies
21 PTS
7/8 FG
7/9 FT
Derrick  Williams
7 REB
5 DREB
2 OREB
Brandon  Davies
6 REB
5 DREB
1 OREB
Petteri  Koponen
4 AS
0 TO
18 MIN
Leo  Westermann
6 AS
3 TO
24 MIN
Derrick  Williams
35 EFF
70% 2P%
60% 3P%
Brandon  Davies
33 EFF
88% 2P%
- 3P%