Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Sakramento „Kings“ vyr. treneris Dave'as Joergeris neslepia susižavėjimo Dalaso „Mavericks“ gretose rungtyniaujančiu Luka Dončičiumi, į kurį jo vadovaujama komanda NBA naujokų biržoje pažiūrėjo pro pirštus. 

Rungtynių žaidėjas

Taškai
28
Naudingumas
26
Perimti kamuoliai
3
Dvitaškiai
69%
11/16

Antrąjį šaukimą turėjusi „Kings“ birželį pašaukė Marviną Bagley, o Dončičius savo pavardę išgirdo iš karto po šio JAV talento – trečias. Prieš sekmadienį vykusią akistatą su Slovėnijos vunderkindu Joergeris teigė, jog šio 19-mečio potencialias yra beribis.

„Jis turi daugybę skirtingų įgūdžių ir galvoju, kad jis taps įspūdingu metiku, – sakė Joergeris. – Kai tai nutiks, Luka bus dar greitesnis. Dončičius gerai valdo kamuolį ir žino, kaip reikia žaisti. Galbūt buvo manančių, kad jis siekia lubas. Tačiau, mūsų nelaimei, aš jų nematau. „Mavs“ komandai tai – puikus krepšininkas, taip pat ir mūsų lygai.“

Tokios „Kings“ trenerio mintys apie Dončičių šiek tiek turėtų stebinti aplinkinius, žinant, jog specialistas ir taip išgyvena trintį su klubo administracija, nors ir jaunu branduoliu suburta komanda kol kas solidžiai atrodo NBA pirmenybėse.

Nuotr. AP – Scanpix

„Kings“ šiuo metu fiksuoja pergalių ir pralaimėjimų santykį 16-13 bei Vakaruose žengia šeštoje vietoje. Tai – milžiniškas progresas Sakramento komandai, kuri išgyvena ilgiausią atkrintamųjų varžybų badą, skaičiuojant nuo 2005-2006 m. sezono.

Naujokų biržos naktį per mainus iš Atlantos „Hawks“ Dalaso ekipos priimtas Dončičius šį sezoną vidutiniškai renka po 18,2 taško, atkovoja po 6,7 kamuolio ir atlieka po 4,6 rezultatyvaus perdavimo. Sekmadienio mače su „Kings“ jis atseikėjo 28 taškus, sugriebė 6 kamuolius ir išdalijo 9 rezultatyvius perdavimus.

Tuo metu antrasis šaukimas Bagley debiutiniame sezone fiksuoja 12,7 taško, 6,1 atkovoto kamuolio ir 1 blokuoto metimo statistinius rodiklius. 19-metis puolėjas praleido mūšį su Dončičiaus „Mavs“ bei taip pat nerungtyniaus 10-14 dienų dėl kelio traumos. 

Bagley šį sezoną vidutiniškai rungtyniauja po 23,1 minutės, o tai, pasak ESPN, kelia aistras „Kings“ viduje – naujokas nėra patenkintas mažu žaidimo laiku.

NBA mėnesio naujoku Vakarų konferencijoje tapęs Dončičius teigė vienu metu manęs, jog iš tikrųjų naujokų biržoje jį pasirinks „Kings“, mat gynėjas buvo Madride susitikęs su Sakramento komandos atstovais dar prieš pat metų įvykį.

„Jiems reikėjo aukštaūgio, todėl jiems labiau tiko Bagley, – diplomatiškai apie savo varžovą kalbėjo Dončičius. – O aš esu labai laimingas būdamas Dalase.“

Komentarai:
djgaffer
Kings vadyba retai pasižymi protu.Ėmė dar vieną aukštą,nors jau turėjo du jaunus Steiną su Labissiere ir patyrusį Koufosą.O dabar jau Bagley dėl laiko verkia.Patys kalti,kad taip daro ir ima žaidėjus neapgalvotai.Nors šiemet jų rezultatai labai stebina.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-17
+1
Atsakyti
O kiek buvo pašaipų ir juoko iš smaragdinio slovėnijos perlo. Tai įrodymas kad amerikiečiai vis dar iki galo neįvertina europos krepšinio
2018-12-17
-12
Atsakyti
Rm
Na siu metu birza stipri papuole , pirmi 4 saukimai visi puiku zaidima demonstruoja , aisku Doncic kazkiek issiskiria. Bagley manau bus taip pat puikus grajokas, reik nepamirst kad tik pirmas sezonas , poros metu begi turetu apsilt ir rinkt 20 pts 11 reb

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-17
+9
Atsakyti
Eilini karta Kings apsisiko. Normaliai tas Bagley losia, bet geriausiu atveju bus top25 PF lygoje. Doncicius jau dabar komanda traukia ir bus kasmet All Star bus.
2018-12-17
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Dallas Mavericks
Sacramento Kings
42%
40/96
Metimai iš žaidimo
47%
46/98
62
Atkovoti kamuoliai
55
22
Rezultatyvūs perdavimai
20
6
Perimti kamuoliai
6
104
Naudingumas
111
51%
31/61
Dvitaškiai
55%
37/67

Rungtynių žaidėjai

Luka  Doncic
28 PTS
9/15 FG
9/14 FT
Buddy  Hield
28 PTS
12/23 FG
1/1 FT
DeAndre  Jordan
23 REB
13 DREB
10 OREB
Nemanja  Bjelica
10 REB
9 DREB
1 OREB
Luka  Doncic
9 AS
5 TO
35 MIN
Sacramento Kings
Keli žaidėjai
5 AS
DeAndre  Jordan
32 EFF
57% 2P%
- 3P%
De'Aaron  Fox
26 EFF
69% 2P%
0% 3P%