Sunkiai pyktį tramdęs Maksvytis: „Nesužaidėme kaip komanda“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Stambulo (Turkija)
2018-12-18 21:32
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Kazys Maksvytis net nelaukė tradicinio komandos šūkio, kuris surinkamas po kiekvienų rungtynių. Jis įsiutęs trenkė „Neptūno“ rūbinės durimis „Bešiktaš“ arenoje ir patraukė į trenerių kambarį.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
19
Naudingumas
17
Atkovoti kamuoliai
12
Baudų metimai
63%
5/8

Uostamiesčio klubo strategą supykdė pralaimėjimas Stambule – jo auklėtiniai „Bešiktaš“ komandai nusileido 70:77 ir FIBA Čempionų lygoje patyrė penktąją nesėkmę per 9 mačus.

Vėliau kiek atvėsęs, treneris pripažino, kad ši nesėkmė – itin skaudi.

„Tai buvo rungtynės, kurios galėjo labai stipriai pagerinti mūsų šansus ir stipriai pabloginti „Bešiktaš“ šansus, – po dvikovos Stambule tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Maksvytis. – Tikrai nesužaidėme kaip komanda. Ant rankų pirštų galime skaičiuoti tuos, kurie sužaidė gerai. Mano nuomone, pritrūkome šiek tiek charakterio, apie tai pokalbis (rūbinėje) ir buvo. Tik vienas geras dalykas, kad pralaimėjome mažiau taškų, nei laimėjome Klaipėdoje.“

Dabar ir „Neptūnas“, ir „Bešiktaš“ turi tokį patį pergalių ir pralaimėjimų santykį. Keturis laimėjimus turi ir rungtynėmis mažiau žaidęs Beiruto „Medi“ klubas.

Maksvyčiui Stambule pritrūko žaidimo organizatoriaus. Pagrindinis įžaidėjas Lorenzo Williamsas pirmajame kėlinyje susižeidė šlaunį ir dar bandė žaisti, tačiau po ilgosios pertraukos ant parketo praleido vos 70 sekundžių ir neberungtyniavo.

Trečiajame kėlinyje aikštę visam laikui paliko ir Laurynas Kisielius. Jis susižeidė blauzdą.

Žaidimo organizavimą perėmė Paulius Dambrauskas ir Laurynas Beliauskas, tačiau Maksvytis neliko patenkintas jų pasirodymais.

„Niekam ne paslaptis, kas stebi mūsų rungtynes, mato, kad mes labai priklausomi nuo Lorenzo  Williamso. Kai jis aikštelėje, mes ramūs, įžaidžiame kamuolį, – kalbėjo Maksvytis. – Kaip bebūtų gaila, šiandien nesužaidė nei Paulius Dambrauskas, nei jį bandęs pakeisti Laurynas Beliauskas. Bandėme tą naštą perkelti ant Kyle’o Weaverio pečių, taip pat nesigavo. Manau, čia ir buvo rungtynių pralaimėjimo priežastis.

„Neptūnas“ po dviejų kėlinių dar pirmavo 40:38, tačiau trečiąjį, likę be pagrindinio įžaidėjo, pralaimėjo 12:20 ir atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje.

„Nesant Williamsui, buvo sunku įžaisti kamuolį prieš varžovų agresyvią gynybą, – aiškino „Neptūno“ strategas. – Gavosi padrikas puolimas ir turbūt tai lėmė mūsų pralaimėjimą. Ypatingai, kai labai daug taškų gavome po savo klaidų. Antroje pusėje atsivėrė kita problema – greito puolimo stabdymas.“

Tai buvo paskutinės „Neptūno“ rungtynės Čempionų lygoje šiais kalendoriniais metais. Kitą dvikovą uostamiesčio klubas žais sausio 9-ąją, kai namie priims Ostendės „Filou“.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Stambulo Besiktas
Klaipėdos Neptūnas
49%
30/61
Metimai iš žaidimo
42%
25/59
33
Atkovoti kamuoliai
34
17
Rezultatyvūs perdavimai
21
9
Perimti kamuoliai
6
2
Blokuoti metimai
2
13
Prarasti kamuoliai
14

Rungtynių žaidėjai

Jason  Rich
22 PTS
9/16 FG
2/2 FT
Gytis  Masiulis
14 PTS
4/8 FG
5/6 FT
Ivan  Buva
12 REB
9 DREB
3 OREB
Jerai  Grant
12 REB
8 DREB
4 OREB
Phil  Pressey
8 AS
1 TO
31 MIN
Klaipėdos Neptūnas
Keli žaidėjai
4 AS
Ivan  Buva
17 EFF
70% 2P%
0% 3P%
Jerai  Grant
29 EFF
64% 2P%
- 3P%