Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Atėnų „Panathinaikos“ savininkai nebelaukė rytojaus rungtynių ir atleido vyriausiąjį trenerį Xavį Pascualį. Graikijos tinklalapis „sdna.gr“ skelbia, kad ispaną kol kas laikinai pakeis Giorgos Vovoras.

Šį sezoną metami tritaškiai

29%
6,3
Pataiko: 6,3
Taiklumas: 29,4%
Vieta lygoje: 14
Geriausias pasiekimas: 9
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Nikos Pappas

„Panathinaikos“ Eurolygos sezoną pradėjo šešiomis pergalėmis ir septyniais pralaimėjimais ir turnyrinėje lentelėje dalijasi 7-11 vietas. Vakar Madride Graikijos klubas 68:89 nusileido vietos „Real“ komandai.

Kaip praneša Adrianas Wojnarowski, prie „Panathinaikos“ vairo turėtų stoti į Jameso Naismitho krepšinio šlovės muziejų įtrauktas Rickas Pitino. Pitino darbus Atėnuose turėtų pradėti lygiai už savaitės – gruodžio 27-ąją dieną.

Nuotr. AFP-Scanpix

Pitino savo vardą užsirekomendavo NCAA lygoje, kurioje jo treniruojamos komandos du kartus laimėjo titulą (1996 m. ir 2013 m.) bei dar 5 kartus žaidė pirmojo diviziono finaliniame ketverte. Vis tik paskutiniai Pitino metai Louisvilio universitete buvo lydimi skandalų.

2017 m. buvo atleistas dėl bandymo papirkti būsimą studentą, jog šis žaistų minėtoje mokymosi įstaigoje, o prieš tai ant universiteto buvo kritęs sekso skandalo šleifas, kuomet 2010-2014 m. laikotarpiu į jį buvo įsivėlė ir Louisvilio studentai. 2017 m. birželį NCAA nubaudė Pitino už nesugebėjimą sužiūrėti savo krepšinio programos, kuri buvo įsivėlusi į minėtąjį skandalą.

Pitino savo laiku darbavosi ir NBA lygoje, kurioje praleido 6 metus. Dvejus – už Niujorko „Knicks“ vairo ir ketverius Bostono „Celtics“ komandoje. 

Šiandien Graikijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai apie „Panathinaikos“ ekipoje gresiančias permainas, tačiau manyta, kad jokių veiksmų nebus imtasi be artimiausių rungtynių. Rytoj „Panathinaikos“ namie priima Milano „AX Armani Exchange“.

„Panathinaikos“ tapo penktuoju klubu, kuris per pirmus du Eurolygos sezono mėnesius pakeitė trenerį. Anksčiau tai padarė Vitorijos „Baskonia“, Tel Avivo „Maccabi“, Las Palmo „Gran Canaria“ ir Stambulo „Daruššafaka“.

Pascualis „Panathinaikos“ treneriu tapo 2016 metų spalį ir du kartus su šia komanda triumfavo Graikijos čempionate bei buvo išrinktas geriausiu pirmenybių treneriu.

Eurolygoje „Panathinaikos“ abu sezonus krito ketvirtfinaliuose, nusileisdami būsimiesiems čempionams: 2017 metais tai buvo Stambulo „Fenerbahče“, o 2018 m. – Madrido „Real“.

Komentarai:
YoloRYTUI :DDDDDDDDDDDDDDDD Jau galvojau visus savi prikolus issakei bet kaip matau metu galui pasilikai geriausius :D


Jei suviliojo suttona, tai nematau problemu suvilioti ir pascuali
2018-12-21
+23
Atsakyti
Yolo
RYTUI :DDDDDDDDDDDDDDDD Jau galvojau visus savi prikolus issakei bet kaip matau metu galui pasilikai geriausius :D
2018-12-20
-2
Atsakyti
Butu gera dovana rytui, jei rytas pakalbintu Pascuali vietoj Adomaicio, kaip tik pries top 16 etapa butu puikus pirkinys
2018-12-20
+3
Atsakyti
Ernestas
treneris tikrai geras , ir su juo komanda kiekvienais metais daug pasiekia , o ka cia db jie nori padaryt tai neaisku
2018-12-20
-8
Atsakyti
Donce
Nenustebciau jei dabar Barca atleistu krapstuka ir susigrazintu Pascali kuris mano nuomone tikrai geresnis.
2018-12-20
-7
Atsakyti
to djgaffer
nu jau, tik nereikia but tokiam uztikrintam. Visada galima su zaidejais susitarti. Jei tau pasakytu tu nereikalingas, ir beveik negausi zaist, galvoji Lukas noretu likti tokioj komandoje? O jeigu dar pvz Pao susisiektu su kitais klubais (kaip pvz Zalgiris) ir jie pareikstu nora imti Luka, manai Lukas nesutiktu uz 1-2 menesiu algos dydzio kompensacija pereiti kitur, ir vis tiek gera alga gautu, ir galetu zaist ir keltis verte kitiems kontraktams. Lukas geras zaidejas, alga kad ir skamba nemaza, bet Luko verte yra kazkur ~70% jo kontrakto vertes. Tad Luka paleisti nebutu taip jau sunku ar taip jau baisiai brangu.
2018-12-20
-3
Atsakyti
kunigas
Graiku buratinas skandina komanda,cia tas pats kas kerra atleist is gsw :)
2018-12-20
+4
Atsakyti
qww
su kazkokiu treneriu is ncaa nezinanciu kas yra Eurolygos krepsinis tai ryskiai liks be eurolygos atkrintamuju.
2018-12-20
+4
Atsakyti
Ekspertas
Saras nestos uz PAO vairo, nes pats zino, kokie graikai yra nenuspejami ir neracionalus zmones, ypac PAO savininkas. Zalgiryje jam ramu, net jei visiskai nepaeis, nepateksim i playoffus, visi myles Sara ir jo nei kiek nekaltins. Tiesiog long-terme po kolkas geresnes perspektyvos tik NBA, tikrai ne PAO ar Barsoj.
2018-12-20
-18
Atsakyti
djgaffer
Lukas šį sezoną ten uždirbs 450 tūkst.dolerių.Tai PAO tikrai taip lengvai neišmes žaidėjo,kuris daug kainuoja ir kuriam mokėt dar reikėtų jį atleidus.Tai fantazuot nereikėtų.Kalbant apie Šarą,pažiūrėkit į PAO valdžią.Rimtai galvojat,kad Šaras net ir po sezono eitų į komandą,kurią valdo toks narkomanas?Nu tikrai ne,būkim ramūs.Ten išvis bus sunku jiems kažką pakviest,kol Giannakopoulos tokius bairius daro.Nebent aišku gerai pamokės ir daug pinigų numes,tai gal kažkas ir taikstysis su. to durniaus nesąmonėm.
2018-12-20
-8
Atsakyti
Yolo
Jasikevicius i Pao? Jus gal nebejuokaukit, pats gi sake kad jei eis tai ieskos komandos kurioj butu normalus santykiai tiek tarp zaideju tiek su vadovybe o Pao yra priesingybe nes vadovai idiotai. Jau greiciau i Feneri kai Obradovicius pasitrauks ar net gi Barca bet tikrai ne Pao..
2018-12-20
+9
Atsakyti
Yolo
galetu lekaviciu ismest pao, tada spirt lauk waltona ir lekaviciu i vieta
2018-12-20
+9
Atsakyti
Cercas
Na Lukas kitą sezoną jau žalgiryje loš.Sprendimas katastrofiškas.
2018-12-20
+6
Atsakyti
Anonimas
na paziuresim kaip bus toliau.gal vasara uz pao vairo stos jasikevicius?pao tikrai nera real,cska ar feneris pagal pinigus todel pagal turima sudeti padetis lentelej visai nebloga neskaitant keliu netiketu pralaimejimu
2018-12-20
+3
Atsakyti
Anonimas
Bet kiek jau komandų atleido trenerius: Gran Canaria, Baskonia, Darussafaka, Maccabi dabar ir Pao.

Kas liečia Pao, tai tas savininkas nepilno proto. Būna blogai, kuomet klubą valdo žmogus nesuprantantis apie krepšinį visiškai nieko. Pao šiuo metu atsižvelgiant į sudėtį yra savo vietoje.
2018-12-20
+10
Atsakyti
Anonimas
lukas tik pascualio noru ir jo deka pao atsidure, tai labai tiketina kad neliks jo
2018-12-20
-2
Atsakyti
xx
Kad ne treneryje esme cia :) Labai naivu jei su tokia sudetim jie tikisi kitokių rezultatų :) Čia jum ne šaras ar obradovičius, kad iš vidutinioku gerą komandą padarytų
2018-12-20
+9
Atsakyti
Ką jie sau galvoja? Analogiška situacija kaip su Mu klube atleidžia o vėliau verks. Ok atleido bet neturi konkretaus asmens kas pakeis. Negi asistentas vairuos visą sezoną tikrai ne. Lekevičius jau turbūt bilietų ieško kada skrydžiai namo
2018-12-20
+2
Atsakyti
Anonimas
Pedro Martinez in?
2018-12-20
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.