Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

„Iš pradžių gavau riešo traumą, po to kelio, po to čiurnos... Psichologiškai jaučiausi blogai“, – prisipažino sostinės „Ryto“ arenoje visu tempu pagaliau plušantis Chrisas Krameris.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
21
Baudų metimai
100%
3/3
Atkovoti kamuoliai
3

30-metis 190 cm ūgio įžaidėjas šį sezoną išgyvena tikrą nesėkmių virtinę. Dar rugsėjo mėnesį pradėjęs jausti riešo skausmus, spalį jis susižeidė kelį, o nespėjęs atsigauti, lapkritį pasitempė čiurnos raiščius.

Dabar, įpusėjus sezonui, Krameris pagaliau kartu su komandos draugais dirba treniruotėse ir ruošiasi vykti į antrąsias Europos taurės „Top-16“ etapo rungtynes su „AS Monaco“ ekipa.

„Nežinau, ar žengsiu į aikštę. Pirmiausia pažiūrėsiu, kaip seksis treniruotėse. Turiu klausytis savo kūno ir būti sąžiningas su savimi, treneriais ir gydytojais. Bet nekantrauju vėl žaisti“, – kalbėjo gynėjas.

– Po traumos sugrįžote į treniruotes. Ar jau esate šimtu procentų pasirengęs žaisti?
– Pamatysime. Pirmadienio vakarinėje treniruotėje žiūrėsiu, kaip man sekasi ir kaip jaučiuosi. Tačiau nekantrauju vėl prisijungti prie komandos draugų rungtynėse.

– Kokia konkrečiai buvo jūsų trauma?
– Pasitempiau čiurnos raiščius. Per vienas iš rungtynių slystelėjau ant parketo lipduko ir bandžiau žaisti toliau, bet nesijaučiau visiškai gerai. Po to atlikome tyrimus ir gydytojai pasakė, jog situacija nėra labai gera. Su įtvaru praleidau beveik septynias savaites, tik neseniai ištraukiau iš jo koją ir vėl pradėjau treniruotis. Tikiuosi, mano traumos jau praeityje.

– Tai nebuvo jūsų pirmoji trauma, rungtyniaujant „Ryto“ komandoje. Psichologiškai buvo sunku priimti faktą, kad ir vėl susižeidėte?
– Tiesą sakant, taip. Iš pradžių gavau riešo traumą, po to kelio, po to čiurnos... Psichologiškai jaučiausi blogai, ypač pradžioje, kai nežinojau, ar reikės operacijos. Gerai, kad galiausiai neprireikė. Jei būčiau operavęsis, mano sezonas būtų baigtas. Kai pagaliau nebereikėjo nešioti įtvaro, pasijutau geriau ir mintis apie traumą palikau praeityje.

– Ką galite pasakyti apie jūsų kitą varžovą Europos taurėje – „AS Monaco“ komandą?
– Jie gera komanda, galinti greitai pereiti iš gynybos į puolimą. Jie taip pat turi stiprius vidurio puolėjus, puikiai kovojančius dėl kamuolių. Mums rungtynės bus labai sunkios, tad turime žaisti susikaupę visas 40 minučių. Jei pavyks varžovus priversti lėtinti žaidimą ir žaisti penki prieš penkis, turėsime neblogus šansus nugalėti.

Nuotr. BNS

– „Rytas“ laimėjo jau septynias rungtynes paeiliui. Tai suteikia daugiau pasitikėjimo?
– Tai puiki serija, tačiau į kiekvienas rungtynes turime žiūrėti atskirai. Dabar galvojame apie „AS Monaco“ ir, jei nusiteiksime tinkamai, turėsime visas galimybes namo parsivežti pergalę.

– Kai gydėtės traumą, komandą papildė Rokas Stipčevičius. Kaip jam sekėsi prisitaikyti prie „Ryto“ žaidimo?
– Tikrai neblogai. Jis norėjo galimybės žaisti Europoje, geroje lygoje, o man besigydant traumą, tokį šansą ir gavo. Rokas gerai kontroliuoja komanda, žaidžia du prieš du. Laukiu, kol galėsiu žaisti kartu su juo.

– Prieš „Top-16“ etapą į ekipą taip pat atvyko Arciomas Parachouskis. Jis yra parankus vidurio puolėjas tokiam įžaidėjui kaip jūs?
– Taip, tikrai puiku po krepšiu turėti tokį didelį „taikinį“. Jis gali pastatyti gerą užtvarą, galiu drąsiai atmesti jam kamuolį po krepšiu. Arciomas turi daug patirties, yra žaidęs Eurolygoje. Manau, jis puikus papildymas mūsų komandai.

– Prieš mėnesį Dominique‘as Suttonas socialiniuose tinkluose rašė, kad negali visiškai mėgautis krepšiniu. Kaip komandos kapitonas, kalbėjotės su juo apie tai?
– Apie visą situaciją turėtumėte paklausti jo. Nemanau, kad Dominique'as prarado aistrą krepšiniui, tiesiog kai aikštėje nesiseka tau, ar tavo komandai, krepšinis nėra toks smagus. Bet tikrai nemanau, kad jis prarado norą. 

Komentarai:
LTU
Bent jau protingesnis už jus. Visi sako klišius klišius. Bet niekaip neklišesnis už visiškai klišą waltoną žalgiris suo juo pralaimi viską. Waltonas gal ir pataiko bet klysta tai būna daug ir ypač lemiamuose momentuose o krameris priešingai nuraminą komandą ir skirsto perdavimus. Čia žalgirio fanas matyt prašė kad krameris klišius pats tu klišius
2019-01-09
-11
Atsakyti
Dede
Klisius buvo toks ir liks

Lyderis tipo
2019-01-08
-5
Atsakyti
Dede
Niekam neidomu apie sita nevykeli
2019-01-08
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Monako Basket
Vilniaus Rytas
42%
28/66
Metimai iš žaidimo
39%
24/62
29
Atkovoti kamuoliai
49
15
Rezultatyvūs perdavimai
11
9
Perimti kamuoliai
7
22%
5/23
Tritaškiai
24%
4/17
21
Pražangos
17

Rungtynių žaidėjai

Elmedin  Kikanovic
15 PTS
6/9 FG
3/3 FT
Martynas  Echodas
13 PTS
5/6 FG
3/3 FT
Jarrod  Jones
8 REB
7 DREB
1 OREB
D.J.  Seeley
9 REB
5 DREB
4 OREB
Lazeric  Jones
6 AS
1 TO
24 MIN
Dominique  Sutton
3 AS
1 TO
27 MIN
Elmedin  Kikanovic
21 EFF
67% 2P%
- 3P%
Martynas  Echodas
17 EFF
83% 2P%
- 3P%