Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Europos taurės „Top 16“ etapo pirmose rungtynės Vilniuje lankėsi ESPN jaunųjų talentų skautas Jonathanas Givony, kuris aprašė pastebėjimus apie 18-os metų 202 cm ūgio gynėją Deividą Sirvydį.

Amerikiečio stebėtose rungtynėse su „Partizan“ Sirvydis per 14 minučių pelnė 9 taškus (1/1 dvit., 2/4 trit., 1/1 baudos).

ESPN 2019 metų NBA naujokų biržos reitinge Sirvydžiui šiuo metu skiriama 31-oji vieta.

„Mano kelionės kryptį į Lietuvą labiausiai lėmė 18-metis Deividas Sirvydis, kuris daugelį nustebino sužibėdamas kaip vienas geriausių jaunuolių Europos krepšinyje. Jis jau išsikovojo vietą startiniame penkete Europos taurės „Top 16“ klube Vilniaus „Ryte“, o per savo gaunamas minutes dažniausiai atakuoja iš toli, pataikydamas 45 procentus tritaškių. Buvo gera galimybė Sirvydį pamatyti prieš Serbijos talentą Vanja Marinkovičių, kuris yra 3,5 metais vyresnis ir neabejotinai yra laikomas produktyviausiu krepšininku Europoje, kuris gali dalyvauti NBA naujokų biržoje.

Sirvydis nenuvylė. Atrodė, kad jis šiek tiek paaugo, o aikštėje per 14 minučių atrodė solidžiai. Jis atliko 5 metimus ir pelnė 9 taškus. Gynėjas veikiausiai galėjo aikštėje praleisti ir daugiau laiko, bet jis po rungtynių teigė, kad yra patenkintas savo role bei supranta, jog minutes turi išsikovoti pats. Sirvydis žaidžia komandoje, turinčioje gilią rotaciją ir keliančioje aukštus tikslus, o tokiose ekipoje įprastai jaunuoliai negauna daug progų.

Buvo lengva suprasti, kodėl artėjančioje NBA naujokų biržoje Sirvydis yra priskiriamas tarp pirmojo rato šaukimų. Jis turi gerus fizinius duomenis, labai aukštą krepšinio IQ ir gana gerai nušlifuotus įgūdžius. Prieš rungtynes atliekant metimų serijas, jo tritaškiai vos liesdavo tinklelį. Rungtynėse atakuodamas iš trijų taškų zonos jis atrodė ypatingai pasitikintis savo jėgomis, net atakuodamas kaip Jamesas Hardenas – atšokęs nuo varžovo. Sirvydžiui buvo patikėta gintis prieš varžovų įžaidėją ir oponentas neatrodė turintis pranašumų.

Didžiausias klausimas, kurį Sirvydis turės atsakyti, yra susijęs su jo kūnu, kadangi jis yra ypatingai lieknas ir turi gerokai padirbėti stiprindamas sudėjimą. NBA skautai svarsto, ar Sirvydžio kūnas jam leistų sulaukus 20-ies metų gintis prieš sunkiuosius krašto puolėjus. Nors jam trūksta ūgio, šis klausimas lieka atviras“, – apie lietuvį rašė Givony.

Komentarai:
djgaffer
Super.
2019-01-19
Atsakyti
x
tik kad nesugalvotų jo treneriai daryti sf. tokio ūgio geras gynėjas būtų nerealus dalykas. kaip ir iš kuzminsko darymas pf nieko gero neduoda.
2019-01-17
Atsakyti
Anonimaskodel SG turi gintis pries PF ?


gal todel kad jo ugis 202cm ir pagal ugi jis SF/PF turetu kaip ir but
2019-01-16
+16
Atsakyti
Anonimas
galimybė gintis prieš PF būtų kaip privalumas, esmė ar nors kiek pastovėtų, ar būtų sutraiškytas išsikeitus
2019-01-16
+6
Atsakyti
Anonimas
isskirtinis krepsininkas. svarbu kad turi charakteri, turi role komandoj, fizinius duomenis. sirvydziui labai naudinga, kad viskas aisku kokioj komandoj zaidzia ir kokiam lygy, visi zino kad valanciunas atejo is tos pacios komandos. pvz kulboka keliavo per komandas ir taip pat is pirmo rato prognozuojamo saukimo nusirito i antro rato gala nes neaiskioj, pralaimincioj komandoj italijos lygoj zaide. sedekerskis irgi neturejo aiskios vietos ir nuo pirmo rato prognozuojamo saukimo liko kolkas be drafto ir vargiai bus pasauktas pagal dabartine situacija. nors talento prasme visi sitie krepsinonkai gan panasiame lygyje bet tinkama vieta lemia ne ka maziau nei talentas.
2019-01-16
Atsakyti
Cercas
Ner nežinau, NBA, manau reik pasitreniruoti, nes kol kas dar toli. Pamenu Belinelį jauną, buvo žvėriškas šuolis , greitas, driblingas, Deividui reik pasispausti, bet potencialo yra, sėkmės .
2019-01-16
+7
Atsakyti
Anonimas
As ir kazkaip nematau jo zaidziancio NBA taip kiausus ir talento sis vaikis turi, bet ne ant tiek. Manau drasiai ateiti turetu lost eurolygoj, pagal jo zaidimo stiliu jam tiktu ispanu komandos. Manau barca, realas, baskonija jo lubos, bet aisku ir tai cia butu ziauriai gerai!
2019-01-16
+3
Atsakyti
Baikit
Su ta NBA
2019-01-16
-7
Atsakyti
TTT
Todel, kad dabar toks krepsinis, kai gynyboje treneriai nori viska keistis, kaip daro PAO, arba kartais Warriors. Tai antras numeris turi sugebeti ir laikinai pries ketvirta numeri pastoveti.
2019-01-16
-6
Atsakyti
Rar
Kolkas Deividas butu NKLo Hardenas:)

Laikas parodys ka sis jaunolis parodys:)
2019-01-16
+9
Atsakyti
Visi pasiūlymai mus talentai ir amžinai perspektyvus deja į vyrų krepšinį vienetai pereina. NBA čia kaip miražas duok Dieve eurocup vidutiniokas taptų nors ir bus gerai
2019-01-16
Atsakyti
djgaffer
Man ir dažnai keistai skamba,kai pradedama kalbėti apie mažą kūno masę.JV sliekas buvo,paskui greit kūnas sutvirtėjo.Tada Mirotičius-irgi tas pats.Ir dar čia privardint galima.Esmė tame,kad jau kur kur,bet JAV jie ten sugeba taip viską žaidėjui pritaikyti,kad iš slieko tampa vos ne raumenų kalnu.Tik prisižiūrėt aišku reikia.Tai čia problema tikrai mažiausia.
2019-01-16
-3
Atsakyti
to dsa
nepamirsk, kad labai daznai po tu tokiu 'pokyciu' pazaidzia dar pora sezonu ir visai suluzta kunas. kad ir dabar jau patys krepsninkai zymiai leciau progresuoja mases atzvilgiu, nes kas per greitai, tas ne visada sveika.
2019-01-16
+6
Atsakyti
Anonimas
kodel SG turi gintis pries PF ?
2019-01-16
+10
Atsakyti
dsa
nba klubu zmones sugeba europinius pagaliukus paverst atletiskais vyrais per metus laiko, o deivido sudejimas tikrai geras jis gali but tvirtu vyru, todel problemos tame ner, svarbu dirbt dirbt
2019-01-16
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną pelnomi taškai

51%
85,1
Pelno taškų: 85,1
Taiklumas: 51,1%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 100
Blogiausias pasiekimas: 66
Daugiausia pelno: D.J. Seeley