Nuotr.:

D.J. Seeley slystelėjo, prarado kelias brangias akimirkas ir to užteko – jo metimas buvo išmestas po finalinės ketvirtojo kėlinio sirenos. Nors kamuolys skrodė tinklelį, teisėjams net nereikėjo peržiūrėti pakartojimo: buvo akivaizdu, kad pavėluota.

Šis epizodas nutiko vakarykščių Vilniaus „Ryto“ rungtynių su Berlyno ALBA ketvirtojo kėlinio pabaigoje, esant lygiam rezultatui ir šeimininkams bandant išplėšti pergalę.

Seeley slystelėjo ant baudos aikštės viršuje esančio apskritimo, kuris praktiškai visoje Europoje yra apklijuojamas reklama.

„Ryto“ legionierius tapo eiline – tikrai ne pirma ir ne paskutine – reklaminio lipduko auka. Eurolygos žaidėjai dar 2016 metais pradėjo garsiai reikalauti, kad tokie lipdukai būtų uždrausti.

Bene pirmasis garsiai savo nepasitenkinimą šia tema išreiškė tuomet Maskvos CSKA komandojoe žaidęs Aaronas Jacksonas.

„Hmm, Eurolyga, ar galime ką nors padaryti su reklaminiais ženklais ties baudų metimo linija? Tai pavojinga ir dėl to jau įvyko ne viena trauma“, – 2016 metų gruodžio 10 dieną rašė Jacksonas.

Jo žinutė tuomet tapo pranašiška – vos po penkių dienų traumą, paslydęs ant reklaminio lipduko Kauno „Žalgirio“ arenoje, patyrė Georgios Printezis.

Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkas veržėsi į baudos aikštelę, bet paslydo ant reklaminio lipduko, kryptelėjo kelį ir jo pasirodymas tose rungtynėse buvo baigtas. Dėl šio sužeidimo Printezis nerungtyniavo tris savaites.

Iš karto po šios traumos į situaciją sureagavo tuomet Stambulo „Fenerbahče“ komandai atstovavęs Ekpe Udoh.

„Sveika, Eurolyga, – savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje rašė Udoh. – Ar galime rasti geresnius lipdukus arba geresnę alternatyvą lipdukams ant aikštės? Susirūpinęs narys Ekpe.“

Praėjusiais metais įkurta Eurolygos žaidėjų asociacija iš karto vienu savo tikslų išsikėlė šios situacijos sprendimą.

Tai nėra lengvai išsprendžiama situacija, kadangi Eurolygoje ir Europos taurėje reklaminiai lipdukai ant baudos aikštelės apskritimo yra vienintelės ant parketo leidžiamos reklamos. Pagal 2016 metais patvirtintas taisykles, ant aikštės vidurio yra klijuojamas komandos logotipas, o ant baudos aikštelės apskritimų – vienodos reklamos.

„Mes esame prieš bet kokius lipdukus ant aikštės, – skelbė Eurolygos žaidėjų asociacija. – Pradėjome kalbas su Eurolyga dėl jų pašalinimo, bet, kaip galima įsivaizduoti, lipdukai ant baudų metimo linijos  klijuojami klubų ir rėmėjų pageidavimu, taigi tai nėra tik žaidėjų asociacijos ar Eurolygos klausimas.“

Vakar Seeley lemiamu metu slystelėjus, traumos buvo išvengta, bet „Rytas“ prarado galimybę laimėti be pratęsimo, o jame suklupo, ir treneris Dainius Adomaitis patvirtino, kad lipdukai ant parketo yra nerimą kelianti tema.

„Mes net renkame momentus, kad lyga atsižvelgtų į tai, nes daug žaidėjų tikrai yra gavę traumas tokiu būdu. Yra žaidėjų ir trenerių noras, kad lipdukų nebūtų“, – sakė Adomaitis.

Už Atlanto tokios problemos nėra. NBA bet kokie lipdukai ant parketo yra draudžiami seniai, o NCAA krepšinio varžybose juos drausti pradėjo 2012 metais.

Tai nereiškia, kad studentų lygoje nebeliko reklamų – tiesiog vietoje lipdukų pradėta reikalauti reklamas uždažyti ant parketo, o ne klijuoti. 

Komentarai:
nejuokinkit, matinės plėvelės lipdukai yra netgi mažiau slidūs už lakuotą parketą. Dažniausiai yra paslystama ant privarvėjusio prakaito, ir visai nesvarbu kur jis prilaša - ant lipduko ar ant parketo.

beje, yra ir speciali plėvelė, kuri naudojama klijuoti ant grindų prekybos centruose, ji taip pat neslidi.
2019-01-18
-11
Atsakyti
Art
Reikia pajungt draudimą ir baigsis lipdukai ant parketo...
2019-01-17
+2
Atsakyti
AA
Čia yra piguva. PArketas yra surenkamas kas kart. Tai geriausias sprendimas dažyt reklamą ir lakuot tas vietas ir viskas. Brangiau bet patikima.
2019-01-17
+13
Atsakyti
Olis
Su tais lipdukais gal ir yra problemų,bet nemažiau griuvimų su liūdnomis pasekmėmis būna dėl ant parketo prilašėjusio prakaito.Metant baudas aiškiai matosi kaip kai kuriems žaidėjams nuo barzdos prakaitas tiesiog srovele bėga.Po to gi niekas jokio parketo nevalo,tik po nugriuvimų aptarnaujantis personalas pavalo.
2019-01-17
+10
Atsakyti
Labarbar
Tai kad tas is olymiacoso pats koja blogai pastate ir kryptelejo. Aiskiai gi matosi video!!! Je kai kurie zaidejai patys nepazaidzia tai iesko kaip pasiteisint, kai kurie treneriai lietuvos rinktines irgi atmazkiu iesko kai treniruot nesugeba. Tai toks kaip Ginevicius galejo prasyt kad linijas nutrintu nes anos per aukstos buvo ir kliudavo uz ju
2019-01-17
+5
Atsakyti
AS
Toks kaip švyturys tai jau n metų Ryto rėmėjas ir kažin ar pasikeis, tai tikrai galėtų uždažyt logotipą, o ne klijuot.
2019-01-17
-4
Atsakyti
Ceska
va va, o visi juokesi is Gineviciaus kad jis uz liniju kliuna, kalti lipdukai
2019-01-17
+4
Atsakyti
Pucas
Problema rimta. Ją spresti siūlau taip - kol nevyksta rungtynės, apšilimas, min.pertraukas, pertraukas tarp kėlinių, kad ir ant viso parketo gali rodyti su prjektoriais rėmėjų reklamas! Rungtynės skirtos sportiniam reginiui ir jokios reklamos nereikalingos, parketas privalo būti švarus. Ar įsivaizduojate NUDAŽYTĄ reklamos spalvomis futbolo aikštės žolę?

Tecnikos amžius ir lipdukai...,parodija.
2019-01-17
+3
Atsakyti
djgaffer
Tai taip išeina kalti darbuotojai,kurie tuos lipdukus klijuoja.Nežinau,nu man vistiek dar juoką kelia šitie lipdukai.Tai kodėl ALBA žaidėjai už jų nekliuvo?Tada iš kažkokios dar plonesnės medžiagos juos gaminti ar su momentu nafik klijuoti,tada tikrai neatsiklijuos. :-)
2019-01-17
+4
Atsakyti
Donce
As tai siulyciau praplestos realybes efektus ijungt, kaip per futbolo rungtynes ant vejos pvz buna logotipai ir statistikos visokios. Aisku ziuruvai arenoj to nematytu bet ekrane butu zjbs.
2019-01-17
+2
Atsakyti
.
Kokias jis kalbas pradėjo su Eurolyga dėl jų pašalinimo??? Namie žaidžiat tai patys ir užsiklijuojat, ar Eurolygai labai patinka Švyturio alus ir liepė reklamas laikyti?
2019-01-17
-3
Atsakyti
Anonimas
Vienintele problema yra ta kad remejai daznai keiciasi o ant parketo reklama nupiesus o ne uzklijavus pasikeitus remejui tirbut tektu keisti dali parketo. Bet problema yra ir manau turetu rimciau paziuret i si reikala...
2019-01-17
+5
Atsakyti
Anonimas
Nu blet uzdazyt xdd nu joa xd
2019-01-17
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.