Nuotr.:

Šį sezoną į Kauno „Žalgirio“ namų Eurolygos rungtynes „Žalgirio ekspresu“ atvyko jau daugiau nei 2000 krepšinio gerbėjų iš visos Lietuvos. Sirgaliai specialiais autobusais palaikyti „Žalgirio” komandos vežami iš dešimties šalies miestų – nuo sostinės iki pajūrio. 

Pasak autobusų vežėjos „Kautra“, vežančios aistruolius į rungtynes, marketingo vadovo Mindaugo Sakalausko, daugiausiai gerbėjų, beveik 53% visų pervežtų, vyksta iš Vilniaus, antra vieta tenka sirgaliams iš Alytaus (17,4%).

„Kad ir kokia priešprieša vietinėje lygoje yra tarp kauniečių ir vilniečių pagal statistiką matome, kad sostinėje gyvena daugiausiai „Žalgirio” fanų. Įdomu ir tai, kad trečias miestas pagal fanų skaičių vykstantį į „Žalgirio“ Eurolygos rungtynes yra Druskininkai, kurie lenkia daug didesnį miestą Marijampolę“, – pasakojo vežėjų atstovas. 

Nors sezono pradžioje žalgiriečiai dažniau laimėdavo išvykose nei „Žalgirio“ arenoje sirgaliai toliau nepailsdami važiavo į rungtynes.

„Įdomus faktas, lyginant šių ir praeitų metų pervežtų keleivių kiekį, jis beveik identiškas. Krepšinio fanai išlieka su komanda ir stabiliai keliauja jos palaikyti“, – minėjo Sakalauskas. 

Sirgaliai vykstantys „Žalgirio ekspresu“ turi galimybę įsigyti akcinius paketus bei pirkti autobuso ir rungtynių bilietus atskirai bei taip stebėti rungtynes norimoje arenos vietoje. Anot vežėjų, keleiviai pasiskirsto beveik vienodai – daugiau nei 56% įsigyja akcinius ekspreso bilietus, kiek mažiau nei pusė atvykstančių sirgalių perka bilietus pasirenkamose vietose.

Sirgaliai stebėti rungtynes šiemet vežami iš Vilniaus, Klaipėdos, Marijampolės, Alytaus, Druskininkų, Vievio, Elektrėnų, Žiežmarių, Prienų, Vilkaviškio. Autobusai išvyksta iš autobusų stočių ir patogiai pasiekia „Žalgirio“ areną, o po rungtynių parveža atgal.

Komentarai:
B tribūna myli Žalgirį ir visada į kiekvieną išvyką važiuoja kaip į didžiulę šventę. Eurolygos senai esam nematę tai bent pamažiuresime į Žalgirį
2019-01-17
+9
Atsakyti
Tas pats
Tai koloboravimas - nereikia tada piktintis, kad atvykėliai svetimšaliai ir kitatikiai negerbia vietos tradicijų ir papročių, bet bruka savo! Vilnieičiai turi savo komandą kurią palaiko, rusas Ukrainoje irgi rėkia, kad pusė Ukrainos palaiko Rusiją.
2019-01-17
+3
Atsakyti
g
Gyvenu Vilniuje ir vazineju su savo auto ziureti rungtyniu. Kartais vaikus pasiimu, nors jie dar darzelinukai, arba vienas lekiu. Daug zinau, kas metinius abonomentus nusipirke.
2019-01-17
Atsakyti
o kas
cia toks dilmah per komentatorius? kazkoks ablavukas - juk Zalgiri palaiko visa Lietuva, o kad vykt ziuret ryto turbut reiktu primoket ir tai dar kazi kiek surinktu kaimieciu i autobusa
2019-01-17
+3
Atsakyti
Hhh
Apie kokius „vilniečius” kalbam?Tikras,save gerbiantis vilnietis niekada nesirgs už žk....
2019-01-17
+1
Atsakyti
bangwagons
tai aisku, gi zmones serga uz komanda kuri laimi, vietoj to kad palaikytu savo miesto komanda. Kaip ir NBA, zmones is visu miestu pradeda sirgt uz komanda kuri laimi cempionata, o ne savo miesto komanda :) Bandwagons everywhere...
2019-01-17
+3
Atsakyti
OX
Heh, seniai zinomas faktas, kad sostinen suvaziuoja gyvent is visu kampu zmones, is to pacio Kauno cia pilna zmoniu...

Ka jau kalbet apie tai, kad Vilniuj pasirinkimas pramogu zymiai didesnis nei Kaune. I Kauna vaziuojama tik Zalgirio rungtyniu pasiziuret ir labai retu atveju i kazkoki koncerta. Daugiau ten ner ka veikt.

1000 zmoniu i Zalgirio rungtynes atvaziavo - didziausia naujiena :D Komikai.
2019-01-17
+9
Atsakyti
aaa
Tokie "vilniečiai", kaip Itas sugeba vienam sakiny du kartus pameluoti ir padaryti 6 gramatines klaidas...
2019-01-17
-2
Atsakyti
Kaimieciu ekspresas is Vilniaus.
2019-01-17
+10
Atsakyti
gdf
gd
2019-01-17
+4
Atsakyti
Anonimas
Tai privažiavę visi iš kaimų visokių į Vilnių ir po to giriasi kat je vilnecei ir už zalgiri
2019-01-17
+9
Atsakyti
djgaffer
Visai nestebina.Vilniuje gyvena ir mokinasi daug žmonių iš kitų miestų,tai ir važiuoja iš ten daugiausiai.Dar vienas įrodymas,kad Žalgiris yra visos Lietuvos komanda.
2019-01-17
+7
Atsakyti
T
Nu tai ką padarysi kad bomzai studenciokai gryzimui namo pinigų neturi, tenka taip keliaut
2019-01-17
+2
Atsakyti
Anonimas
Is zemaitijos nera ekspreso. O jei buna tai tik is klaipedos, jokiu tarpiniu sustojimu mazesniuise miestuose. Gaila...
2019-01-17
+10
Atsakyti
Anonimas
Nesamone paraset ir jei turit smegenu patys ta suprantat..
2019-01-17
+3
Atsakyti
anyžius
O kodėl nėra autobusų iš Šiaulių, Panevėžio ar šiaurės Lietuvos?
2019-01-17
-2
Atsakyti
Dilmah
Bet kokiu atveju tai ne vilniečiai! Tai tie patys ubagai kawianski atsivilkę į didingajį Vlnių ieškot geresnio gyvenimo!
2019-01-17
-3
Atsakyti
Lt
Visos Lietuvos Zalgiris
2019-01-17
+7
Atsakyti
Donce
Kaip slapiu skuduru rytoi benkartam per veida.
2019-01-17
-6
Atsakyti
Anonimas
Kas per antraste:dd kur daugiausiai? Pasaulyje? Kosmose?
2019-01-17
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.