Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Penktadienį įvyksiančiose NBA rungtynėse tarp „Golden State Warriors“ ir Los Andželo „Clippers“ klubų yra planuojamas DeMarcuso Cousinso sugrįžimas ant parketo, kuris dėl patirtos Achilo sausgyslės traumos nerungtyniavo beveik metus. Krepšininkas prieš debiutuodamas kaip „Warriors“ žaidėjas pasidalino savo mintimis apie reabilitaciją, ilgai lauktą sugrįžimą bei pasiuntė žinutę krepšinio visuomenei.

Šį sezoną pelnomi taškai

49%
118,6
Pelno taškų: 118,6
Taiklumas: 48,9%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 149
Blogiausias pasiekimas: 86
Daugiausia pelno: Stephen Curry

„Šiek tiek jaudinuosi. Nėra lengva sugrįžti po beveik metų pertraukos. Šie metai buvo sunkiausi mano gyvenime“, – kalbėdamas su ESPN pripažino Cousinsas.

Vidurio puolėjas teigė, jog niekada nebebus tas pats žaidėjas kaip iki traumos, nes reabilitacijos metu tobulino kitus savo įgūdžius.

„Aš nebūsiu tas pats krepšininkas kaip iki traumos. Aš tapau geresnis. (juokiasi) Daug dalykų pasikeitė mano žaidime: didesnį dėmesį pastaruoju metu skyriau metimui bei individualių igūdžių tobulinimui. Aš manau, kad man pavyko patobulinti šiuos žaidimo elementus“, – sakė „Warriors“ centras.

Nutrūkusi Achilo sausgyslė yra viena iš sudėtingiausių krepšininkų patiriamų traumų, o po tokių operacijų ne visada žaidėjams pavyksta sugrįžti į buvusį lygį. Tokias traumas per savo karjeras anksčiau yra patyrę tokie legendiniai NBA krepšininkai kaip Kobe Bryantas bei Dominique'as Wilkinsas. 

„Labai daug šnekėjau su Wilkinsu. Svarbiausias jo patarimas buvo: „Negalvok apie tai. Kai tik suprasi, kad esi pasveikęs, galėsi judėti į priekį.“, – pasakojo 28-erių metų krepšininkas.

Buvęs ilgametis Sakramento „Kings“ žaidėjas mano, jog „Warriors“ yra nekenčiamiausia komanda profesionalaus sporto istorijoje.

„Mes esame nekenčiamiausias klubas sporto istorijoje, tačiau man nerūpi aplinkinių nuomonė. Žmonės nekenčia manęs, Kevino (Duranto), Draymondo (Greeno). Jie nekenčia mūsų visų. Mano nuomone, vienintelis Stephenas (Curry) yra mėgstamas žmonių, o, galbūt, jie ir jo nekenčia. Mes neturime jaudintis dėl to, ką kiti apie mus šneka“, – kalbėjo Cousinsas.

211 centimetrų aukštaūgis prieš sugrįždamas ant parketo nusiuntė krepšinio visuomenei žinutę.

„Aš grįžtu ir nesižvalgau atgal. Aš judu toliau ir planuoju sugrįžti į viršūnę.“

Praėjusį sezoną Naujojo Orleano „Pelicans“ klubui atstovavęs amerikietis iki patirtos traumos vidutiniškai per 36 minutes pelnydavo po 25,2 taško, atkovodavo po 12,9 kamuolio ir atlikdavo po 5,4 rezultatyvaus perdavimo.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.