Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vienu geriausių Lietuvos snaiperių tituluojamas Marius Runkauskas prieš sezoną nesitikėjo, kad likimas jį iš Rumunijos sugrąžins į Lietuvą. Sutartį su Utenos „Juventus“ klubu pasirašęs gynėjas buvo pasilikęs galimybę ją nutraukti, tačiau to padaryti nepanoro ir pratęsė bendradarbiavimą su ekipa iki sezono pabaigos.

Marius Runkauskas

Marius  Runkauskas
Marius  Runkauskas
MIN: 20.92
PTS: 8.75 (49.64%)
REB: 1.63
AS: 1.38
ST: 0.75
BS: 0
TO: 1.06
GM: 16

Kalbėdamas su oficialia klubo svetaine utenosjuventus.lt, krepšininkas papasakojo apie savo karjeros pradžią bei kitas sporto šakas, kurias teko išbandyti.

„Kaip ir kiekvieno jauno žaidėjo pradžia – sporto mokykla. Paskui teko rungtyniauti LKAL (dabartinė Nacionalinė krepšinio lyga), pradėjome treniruotis su Klaipėdos „Universitetu-Laivite“, pasirašėme šiokius tokius kontraktus, kai dar buvome septyniolikmečiai.

Krepšinis – Lietuvos sportas numeris vienas, daugiau ar mažiau prie krepšinio grįždavau, bet šiaip, aišku, jaunystėje praėjau daug sporto šakų. Esu lankęs ir futbolą, ir rankinį, ir lengvąją atletiką daug metų“, – apie paauglystę kalbėjo „Juventus“ snaiperis.

Prisiminęs savo legionieriaus karjerą Rumunijoje, „Juventus“ taikliarankis pripažino, kad gimtojoje Lietuvoje krepšinis yra aukštesnio lygio. Tam Marius turi paaiškinimą – jo teigimu, Rumunijoje krepšinis tiesiog pasimeta tarp kitų, labiau šalyje populiarių sporto šakų.

„Metus jau buvau Rumunijoje, todėl grįždamas žinojau kas ir kaip ten vyksta, supratau, koks yra lygos lygis, pažinojau kai kuriuos žmones, kuriais buvo galima pasitikėti, jie norėjo matyti mane komandoje, kad pagelbėčiau jiems.

Jų tikslas buvo sugrįžti į finalą, kadangi Bukarešto „Steaua“ klubas į jį nebuvo patekęs dvidešimt šešis metus iš eilės. Jie surinko neblogą komandą, aišku, sezono metu buvo daug pasikeitimų visokių. Per tuos du metus keitėsi žaidėjai, keitėsi ir treneriai, tačiau abu sezonus mes žaidėme finale, tai, manau, lūkesčiai buvo pateisinti“, – apibendrino savo dviejų pastarųjų sezonų rezultatus klaipėdietis.

„Tas lygis, aišku, skiriasi, nes Lietuvos krepšinio lyga kiekvienais metais kyla vis aukštyn, o Rumunijoje tų sporto šakų yra įvairiausių, populiariausia – futbolas. Visgi, manau, kad ir krepšinio kreivė ir ten po truputį kyla, pas juos dar nėra tokio krepšinio suvokimo, kaip pas mus, kur visi myli krepšinį“, – lygino Lietuvos ir Rumunijos krepšinį Runkauskas.

Paklaustas, kodėl priėmė būtent „Juventus“ klubo pasiūlymą, krepšininkas atskleidė, kad pagrindinė pasirinkimo priežastis – uteniškių parodytas didesnis noras matyti jį savoje komandoje.

„Aš turėjau dar sezono kontraktą su „Steaua“, bet ten taip susidėliojo viskas, kad jiems sezonas neprasidėjo. Tada mes su agentu pradėjome ieškoti kito varianto, o labiausiai norėjo „Juventus“, taip aš čia ir atsiradau“, – aiškino sprendimą persikelti į Uteną gynėjas.

Komentarai:
Anonimas
Nekyla. Siemet susilpnejo
2019-01-17
-2
Atsakyti
djgaffer
Galima tik pritart Mariui.
2019-01-17
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Marius Runkauskas

Marius  Runkauskas
Komanda: Utenos Juventus
Pozicija: SG
Amžius: 32
Ūgis: 190 cm
Svoris: 85 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva