Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

„BasketNews.lt“ redakciją pasiekė skaitytojo Manto Galinio laiškas, kuriame išdėstoma nuomonė apie pastarąsias Vilniaus „Ryto“ nesėkmes ir trenerį Dainių Adomaitį. Pateikiame neredaguotą jo turinį:

Lietuviai yra aistringi ir visažiniai krepšinio ekspertai, kurie, laimėjus jų palaikomai komandai, niekada nesibodi skanduoti „Mes laimėjom!“. Bet niekada neteko girdėti, kad po pralaimėtų rungtynių kas nors vieningai skanduotų „Mes pralaimėjome!“. O kaip kitaip, juk dėl pralaimėjimo kaltas treneris ir tik treneris.

Vakar po Vilniaus „Ryto“ pralaimėtų rungtynių Berlyno ALBA komandai socialiniuose tinkluose Dainius Adomaitis buvo sumaišytas su žemėmis – absoliuti dauguma internautų ir klubo sirgalių turbūt mažiausiai 1000 kartų atleido ar bent jau reikalavo atleisti jį iš trenerio pareigų, nes pastarasis yra nieko apie krepšinį neišmanantis, nekompetentingas prašalaitis.

Pikta buvo ir man, kad pastarosios dvejos rungtynės su „AS Monaco“ ir ALBA buvo tokios, kurias laimėjo ne varžovas, o pats „Rytas“ laimėtas rungtynes tiesiog padovanojo. Bet šitoje vietoje, kitaip nei atrodo daugumai rėksnių, kalti Adomaitį prie kryžiaus yra nesąžininga ir neteisinga.

Rėkti ir kaltinti trenerį labai lengva, bet norisi visų tų burnojančių ekspertų paklausti:

1. Ar Adomaitis kaltas, kad pačioje rungtynių pabaigoje, „Ryto“ klubui pirmaujant 2 taškais, komandos centras Parakhouskis prametė dvi baudas, galėjusias įtvirtinti „Ryto“ pergalę prieš ALBA?

2. Ar Adomaitis kaltas, kad pačioje rungtynių pabaigoje, „Ryto“ klubui pirmaujant 2 taškais, D.J. Seeley nepataikė metimo būdamas 2 metrų atstumu nuo krepšio, kas irgi galėjo įtvirtinti „Ryto“ pergalę prieš ALBA?

3. Ar Adomaitis kaltas, kad tiksint lemiamos atakos paskutinės sekundėms, D.J. Seeley paslydo ir „susivartęs“ pataikė pergalingą metimą į ALBA krepšį jau pasibaigus rungtynių laikui?

4. Ar Adomaitis kaltas, kad buvęs „Ryto“ žaidėjas Rokas Giedraitis įsūdė nesąmoningą tritaškį nuo lentos, po kurio net ir pats Rokas bėgdamas kraipė galvą suvokęs, kad pataikė metimą „iš lempos“?

5. Ar Adomaitis kaltas, kad labai dažnai po sėkmingai pasibaigusio „Ryto“ komandos atakos jo žaidėjai dar 2-3 sekundes stovi patenkinti ir nemato, kad jų priešininkas bėga į greitą puolimą ir pelno lengvus taškus, nors tuo metu pats Adomaitis net pažaliavęs rėkia ir mojuoja savo žaidėjams, kad pastarieji skuostų kaip galima greičiau į gynybą?

6. Ar Adomaitis kaltas, kad komandos „lyderis“ Sutton‘as  žaidžia ne krepšinį, o taško savo energiją kovai su teisėjais, savo komandos draugais, su treneriu ir pačiu savimi?

7. Ar Adomaitis kaltas, kad žaidžiant su ALBA trijose iš penkių atakų „Rytas“ praleido taškus, nes varžovas išmaudė gynyboje miegantį Sutton‘ą, kuris po praleistų taškų visada dar nesibodi dėl to apkaltini savo komandos draugų? Beje, jis visada burnoja ir ant teisėjų, nes mažasis LeBronas gi niekada neprasižengia.

8. Ar Adomaitis kaltas, kad „Ryto“ komandai žaidžiant lemiamas minutes su „AS Monaco“ klubu, tas pats Sutton‘as nepateikė laisvas iš po krepšio, o vėliau dar ir būdamas tritaškių „specialistu“ paleido „lempinį“ metimą Dievui į langus, nes užsimanė tapti rungtynių baigtį nulėmusia žvaigžde?

9. Ar Adomaitis kaltas, kad iš esmės iki dabar „Ryto“ klubo žaidėjai buvo nuolat kamuojami traumų, neturėjo pilnaverčių treniruočių ir realiai nebuvo galimybių komandos geram susižaidimui pasiekti? „Ryto“ klubas rungtynėse su ALBA pirmą kartą šį sezoną turėjo pilną sudėtį. 

10. Ar Adomaitis kaltas, kad klubo dalininkai sezono pradžioje užsiiminėjo ne klubo biudžeto didinimu, o pasakomis apie Lietuvos rinktinę, kuri yra neva svarbiau nei pats jų klubas? Kai turi 4,4 mln. eurų biudžetą, kuriame tik vargani 2 mln. skiriami žaidėjams, tai trečdalį sezono žaidi iki galo nesuformavęs sudėties ir dar tikiesi, kad treneris iš to padarys stebuklą?

Adomaitis nėra idealus ir daro klaidų, bet spėju, kad dėl šiandienos blogo oro už lango irgi kaltas jis.

Komentarai:
Dilmah
Ar gali žaidėjai gerbt šitą mazgotę pablo ablomaitį? Kuo toliau, tuo jis labiau bus nekenčiamas! Jau užteko kaip šitas valkata apsipazorino su rinktine pralošdamas graikų pencininkams! Ablomaiti, dink iš Ryto!!!
2019-01-19
-6
Atsakyti
Bukis
Dėl 5, 6,7,8 kaltas Adomaitis, tai jo darbas kad taip nebūtų
2019-01-18
+2
Atsakyti
Na
Sitam diletantui Adomaicio gynejui galiu pasakyt tik vieną - vieša paslaptis jog Satonas Adomaitį per ryto treniruotes yra ne kartą pasiuntes i ten, kur nors kiek save gerbiantis treneris iskart pasiustų tą zaideją, tik kad dar dadetų visą mantą is nuomojamo buto bei lektuvo blt namo. Bet kai treneris mazgotė, ir tą mato kiti zaidejai, is viso to ir isplaukia tas balaganas komandoj ir visi tie cia surasyti su asarom akyse punktai nublanksta
2019-01-17
+5
Atsakyti
Iš šito laiško-straipsnio supratau, kad dėl visko kaltas Suttonas.
2019-01-17
+1
Atsakyti
Dainius Adomaitis
Ryto vadovybe,atleiskit iš darbo.Jus šudo komanda.Nori buti bomžu ir dulkint bobas.
2019-01-17
+10
Atsakyti
Dainius Adomaitis
Ei,bukagalviai,aš vistiek stengisiau padėt komandai.Bet nepavyko,bet tikrai svečiuose mes pranoksim +67 tašku skirtumu ir rytas laimes Europos taure.Ir sutriuškinsim Žalgiri rezultatu finale 110:64.Ir visi rytfaniai dulkins mergas arenoje ir visi šves pergale.
2019-01-17
-5
Atsakyti
Dilmah
Dalbajobas dalbajobas dalbajobas.
2019-01-17
+3
Atsakyti
Vilniaus Rytas
Trenerio darbas isnaudoti savo zaideju stipriasias savybes: jei Sutonas stiprus po krepsiu, jam reikia sudaryt salygas, kad liktu su silpnesniu zaideju, kuri galetu apzaist. Bendzius stiprus metikas, jam reikia deriniu, kad isvesti laisvam metimui. Ka turim dabar? Sutonas

lipa po krepsiu uz save didesnius,arba meto tritaskius. Bendzius zaidzia po krepsniu nugara, arba meto desperatiskus tritaskius per rankas? kas belieka? kai nera deriniu, todel zaidejai bando individualiom pastangom kazka padaryt, bet kaip matom niekas nesigauna, tada atsiranda nepasitikejimas, nepasitenkinimas. Tam treneris ir reikalingas. o jeigu treneris sito nepadaro, tada tik treneris ir kaltas del visko.
2019-01-17
Atsakyti
Joripekas
1-4 punktai kažkokie neesminiai. Išvardinti epizodai nenusisekę, bet čia krepšinio dalis- neimestos baudos ir panašiai- realiai čia ne pergalės ar pralaimėjimo faktorius. 5-8 manau Adomaitis kaltas- jo pareiga rykiuoti. Dėl Suttono tai galimas Adomaičio pasiteisinimas- gal ne jis sprwndė dėl įsigyjimo nebent. 9-10 tikrai Adomaitis nekaltas.
2019-01-17
-3
Atsakyti
Pagal laiško autorių ir jį palaikančius susidaro įspūdis, kad treneris reikalingas tik žaidėjams keisti, nors ir to nelabai sugeba.....
2019-01-17
+4
Atsakyti
NBA7
Adomaitis nemoka išsireikalauti iš žaidėjų kad tie gynyboje nemiegoti ir Adomaitis yra slabakas ir gerutis minkštas treneris, tikras treneris turi nebijoti uzpisti Sattonui per snukį, ispirti Echodui i tarpkoji kad tas netrypčiotu kaip mergaitė ir apskritai Adomaitis nemoka atskleisti stipriųjų atskiro žaidėjo savybių pvz Jei Sattonas pavojingas po krepšiu ar žaidžiant vienas prieš vieną besiverziant link krepšio tai tu ir treniruok ji kad jis tą išnauduotu, o ne lempas metytu tritaškius.
2019-01-17
-15
Atsakyti
Anonimas
Puseje situ punktu linksniuojamas sutonas tai kas jei ne Adomaitis kaltas kad nesuvaldo Sutono , neleisk jam zaisti lememiu minuciu
2019-01-17
+3
Atsakyti
rytas
adomaitis kaltas tik del to kad treniruoja ryta
2019-01-17
-8
Atsakyti
Adomaitis geras treneris, strategas ir taktikas ir taip toliau, ir sukuria geras komandas is riboto resursu - tik va viena beda, jei svarbiose rungtynese ketvirtam keliny apylygiai, tai tiesiog zinai galo nereikia ne ziuret. Neimanoma kad jis svarbias rungtynes laimetu per viena metima, nebent pries koki Juventusa
2019-01-17
+5
Atsakyti
8
"parodo desperatiska bandyma padaryti tai kas turejtu buti ikalta zaidejams i galva dar ankstyvoj pradzioj sezono"

jei zaideju buve kompetetingi treneriai to neismoke, tai akivaizdi Adomaicio kalte
2019-01-17
-11
Atsakyti
8
Oras siandien geras. Aciu Adomaiciui
2019-01-17
-1
Atsakyti
Petras
Adomaiti, cia tu rasei?
2019-01-17
-6
Atsakyti
Save gerbiantis išsilavinęs žmogus Adomaičio nevadina treneriu
2019-01-17
-12
Atsakyti
Na sy rasineli rases zmogus neduvokia ka jis raso, sutikciau kad Adomaitis nekaltas pagal pirmus 4 punktus, pagal likusius punktus, kas liecia Satono zaidima, kas liecia velavima gryzti i ginyba ir tt, tai taip kaltas treneris kuris nevaldo komandos, kurio zaidejai neklauso, zmogus norejo daug prirasyti ir prirase nesamoniu
2019-01-17
+6
Atsakyti
Joans: Mindaugui
O ko nepasiekė?? :)
2019-01-17
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.