Antanas Kavaliauskas Nuotr.: A. Stabulnieks
Žalgirio sirgaliai Nuotr.: A. Stabulnieks
Nate'as Woltersas Nuotr.: A. Stabulnieks
Šarūnas Jasikevičius ir Žalgirio komandos penketas Nuotr.: A. Stabulnieks
Thomasas Walkupas Nuotr.: A. Stabulnieks
Antanas Kavaliauskas Nuotr.: A. Stabulnieks
Žalgirio sirgaliai Nuotr.: A. Stabulnieks
Nate'as Woltersas Nuotr.: A. Stabulnieks
Šarūnas Jasikevičius ir Žalgirio komandos penketas Nuotr.: A. Stabulnieks
Thomasas Walkupas Nuotr.: A. Stabulnieks

Tiek pats kelių varžovų krepšio link ieškojęs, tiek progas komandos draugams kūręs Brandonas Daviesas nuleista galva paliko Mytiščių areną.

Foto galerija

Universaliai pasirodęs „Žalgirio“ lyderis pelnė 7 taškus, atkovojo 6 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, bet Kauno ekipa turnyrinės lentelės kaimynų dvikovoje 64:74 nusileido „Chimki“ krepšininkams.

„Skaudus pralaimėjimas, – žodžius rinko Daviesas. – Ketvirtas kėlinys tikrai pražudė mus, jie spurtavo po mūsų klaidų. Sunku susitaikyti su šia nesėkme tokioje sezono stadijoje.“

Prieš ketvirtąjį kėlinį „Žalgiris“ pirmavo didžiausia – 9 taškų – persvara, bet jos išsaugoti nesugebėjo iš pradžių nesulaikę 8 taškų atkarpą surengusio Tony Crockerio. Kraujo skonį pajautusi „Chimki“ vėliau spurtavo 15:0 ir nurūko nepavejamai.

„Smulkios klaidos besiginant prieš jų metikus, taip pat nesilaikant antrinio plano versti juos veržtis vietoje to, kad mestų. Padariau keletą klaidų svarbiu metu ir praleidau taškus, už ką galiu prisiimti atsakomybę. Tie visi maži dalykai susidėjo į vieną ir galiausiai pabaigoje pražudė“, – apmaudą liejo „Žalgirio“ centras.

Artėjant šiam mūšiui, „Žalgirio“ stovyklą kaustė nerimas dėl jo sveikatos būklės. Puolėjas treniruotėje susižeidė raumenį, o sėdėdamas ant suolo juosmenį vis apsirišdavo specialiu įtvaru.

„Atidaviau save visą, – tikino Daviesas. – Nenoriu ieškoti pasiteisinimų dėl savo kūno kondicijos. Jaučiau, jog esu pasirengęs žaisti, ir bandžiau daryti viską, kad padėčiau komandai. Šį vakarą to nepakako.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
20
Naudingumas
25
Dvitaškiai
58%
7/12
Atkovoti kamuoliai
9

„Žalgiriui“ stringant puolime, Daviesas antrajame ketvirtyje nesusilaikė išgirdęs dar vieną nepalankų teisėjų švilpuką. Emociškai užsidegęs aukštaūgis išliejo pyktį ir iš karto buvo nubaustas technine pražanga, o po to – ir Šaro pasodintas ant suolo.

„Daugelyje situacijų buvo taip, jog buvo švilpiama į vieną pusę, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Daviesas. – Tačiau tokios jau buvo rungtynės. Teisėjai – žmonės, negalima jų kaltinti. Mes patys turėjome pranašumą ir turėjome šansus laimėti, bet to nepadarėme.“

Kauno ekipai tai buvo šeštas pralaimėjimas per pastarąsias septynerias rungtynes. Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dar viena išvyka, šį kartą – į Barseloną. Svečiuose Lietuvos čempionai pralaimėjo paskutiniuosius keturis susitikimus, o pergale svetur paskutinįsyk džiaugėsi dar pernai, gruodžio viduryje prieš Stambulo „Daruššafaka“.

„Šios rungtynės buvo itin svarbios, buvome joms pasiruošę ir tikrai norėjome laimėti. Reikia ruoštis Eurolygoje laimėti prieš visus, prieš stipriausias komandas taip pat“, – sakė Daviesas.

Komentarai:
Gaila
Tai, kad nera ko jau ruostis, nebent LKL atkrintamosioms.
2019-02-02
+13
Atsakyti
To aha
esmė tame,kad pernai buvo kam perlaužinėti tuos ketvirtus kėlinius.Ašaros byra žiūrint,kaip vakar su Barselona siautėjo Pangosas.Visi trys (ar ten keturi- nebesuskaičiuoju) neatstoja vieno Pangoso.
2019-02-01
+3
Atsakyti
abcdef
O tai ka nesiruoset pries visus? Nu tai ir matosi pagal rezultatus. Saro paskutinis sez sitas zalgiry
2019-02-01
+1
Atsakyti
Aha
Tas ketvirtas kelinys yra sio sezono prakeiksmas. Mus nuolat per ji uzmeto tritaskiais ir praknisam. Neapsiginam, paciu grebliarankiai nepataiko ir renkames pralaimejimus. Koks ironiskas kontrastas, palyginus su praejusiu sezonu, kai ketvirti keliniai dazniausiai ir budavo patys geriausi, juose budavo perlauziamos ir laimimos rungtynes.
2019-01-31
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Maskvos srities Chimki
Kauno Žalgiris
49%
26/53
Metimai iš žaidimo
39%
23/59
35
Atkovoti kamuoliai
34
19
Rezultatyvūs perdavimai
17
5
Perimti kamuoliai
9
46%
11/24
Tritaškiai
43%
9/21
9
Blokuoti metimai
2

Rungtynių žaidėjai

Jordan  Mickey
20 PTS
8/14 FG
3/5 FT
Marius  Grigonis
15 PTS
3/12 FG
6/6 FT
Jordan  Mickey
9 REB
6 DREB
3 OREB
Brandon  Davies
6 REB
4 DREB
2 OREB
Stefan  Markovic
6 AS
4 TO
20 MIN
Brandon  Davies
4 AS
3 TO
24 MIN
Jordan  Mickey
25 EFF
58% 2P%
50% 3P%
Edgaras  Ulanovas
14 EFF
75% 2P%
50% 3P%