Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Legendinis „Barcos“ centras Roberto Duenasas Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Legendinis „Barcos“ centras Roberto Duenasas Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis

Brandono Davieso marškinėliai buvo permirkę prakaitu ir krauju, o jo nosyje – lyg boksininkui įkištas vatos gabaliukas. Atsisėdęs „Žalgirio“ rūbinės kampe „Palau Blaugrana“ arenoje, jis bandė suvokti, kaip tą vakarą jam reikėjo žaisti.

Foto galerija

„Negalėjau suprasti, kaip vyksta rungtynės. Kartais jie leido žaisti kiečiau, kartais švilpė prisilietimus. Negalėjau suprasti, kaip švilpiamos rungtynės“, – kalbėdamas tinklalapiui „BasketNews.lt“, po dvikovos sakė Daviesas.

Jis sakė neprisimenantis, kurio varžovo alkūnė sukruvino jam nosį – kieto žaidimo buvo tiek daug, kad atgaminti tikslų momentą būtų sunku.

Tačiau faktas tas, kad Davieso nosis buvo pamušta, balta „Žalgirio“ apranga – sukruvinta, o prieš jį buvo sušvilpta vos viena pražanga – mažiausiai šį sezoną. Daviesas nemetė nė vienos baudos – tik trečią kartą šį sezoną.

Kad šie skaičiai turėjo būti kitokie, geriausiai atspindi epizodas prasidėjus priešpaskutinei mačo minutei. Daviesas atsikovojo kamuolį puolime, pakilo dėjimui, o jį du kartus – prieš metimą ir jį atliekant – pražangomis stabdė Adamas Hanga. Teisėjo švilpukas tylėjo, o Hangai į statistikos protokolą buvo įrašytas blokas.

Daviesas po šio epizodo kurį laiką priekaištavo arbitrams, o po dvikovos nevyniojo pasisakymų į politkorektiškumo vystyklus.

„Ten tikrai buvo pražanga, – sakė Daviesas. – Aš paprastai nesu tas, kuris tai sakytų, nes teisėjai yra žmonės, bet kai darosi tokie dalykai, sunku juos priimti. Negaliu daugiau nieko sakyti, negaudamas baudos.“

„Žalgirio“ centras savo nusivylimą (veikiausiai) šiuo epizodu ir apskritai rungtynėmis reiškė ir po dvikovos socialiniame tinkle „Twitter“.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
11
Naudingumas
20
Atkovoti kamuoliai
6
Rezultatyvūs perdavimai
3

„Tuoj ketinu plūstis. Kas nors atkalbėkite mane nuo to“, – rašė Daviesas, o netrukus pridėjo emoji, iš kurio galima suprasti, kad jis niršta.

Galiausiai Daviesas pasikeitė savo profilio nuotrauką, užsidėdamas „BasketNews.lt“ fotografo Vytauto Mikaičio užfiksuotą akimirką po to epizodo su Hanga.

Daviesas galėjo priartinti komandą iki vieno metimo, bet negavo tokios progos. Netrukus Ante Tomičius gavo pražangą puolime ir Šarūnas Jasikevičius paprašė minutės pertraukėlės. Iš karto po jos „Žalgirio“ viltys žlugo galutinai.

Nate’as Woltersas suklydo išsimesdamas kamuolį iš užribio, kai į perdavimą, skirtą Aaronui White’ui, įsiterpė Hanga, ir netrukus pats vengras pelnė du taškus, o „Barcelonos“ persvara išaugo iki 75:68.

Visas rungtynes varžovams į nugarą kvėpavusiam ir 10 taškų deficitą panaikinusiam „Žalgiriui“ to buvo per daug.

„Barcelona“ išsaugojo persvarą iki finalinės sirenos, o prieš ją aikštėje dar įvyko kuriozinis epizodas, praslydęs pro akis rungtynių režisieriui ir operatoriams.

Eidamas pasveikinti trenerio Svetislavo Pešičiaus, Jasikevičius kažką gestikuliavo vyriausiajam rungtynių teisėjui Sašai Puklui. Šis neliko skolingas – sušvilpė Šarui techninę pražangą.

Jasikevičius tik plačiai nusišypsojo ir netrukus jau spaudė ranką Pešičiui, o arbitras po trumpos dvejonės nusprendė techninės pražangos nebeskirti.

Jasikevičius po dvikovos buvo konkretus – apie teisėjų darbą jis nenorėjo kalbėti.

„Yra kai kurie dalykai, kurių negalime kontroliuoti, patys viską matėte, – sakė „Žalgirio“ treneris. – Aš negaliu to kontroliuoti. Nesu pasiruošęs vėl susimokėti už nieką.“

Perklaustas dėl paskutinio Puklo sprendimo, Jasikevičius pasikartojo apie tai nekalbėsiąs: „Atneškite pinigų, kiek kainuoja bauda, ir aš išsišnekėsiu iki galo.“

„Žalgiris“, antra daugiausiai baudų metanti komanda Eurolygoje (vid. 22,2 iki mačo Barselonoje), šį kartą prie baudų metimo linijos stojo 6 kartus – mažiausiai šį sezoną. Pirmą kartą rungtynėse jie tai padarė tik 18-ąją minutę, kai pražangą išprovokavo Paulius Jankūnas.

Kita vertus, „Žalgiris“ turėjo problemų ir be šio žaidimo aspekto. Iki ilgosios pertraukos „Barcelona“ krepšininkai iš baudos aikštelės pelnė 28 taškus, terorizuodami bet kokius „Žalgirio“ bandymus apsiginti.

Kauniečiai vien per pusantro kėlinio išbandė net šešis skirtingus duetus priekinėje linijoje – ten mačą starto penkete pradėjo Antanas Kavaliauskas ir White’as, tada žaidė Daviesas ir White’as, po to – Daviesas ir Ulanovas, dar vėliau – Thompsonas ir Ulanovas, o antrojo kėlinio pradžioje priekinę liniją sudarė Kavaliauskas ir Jankūnas bei Daviesas ir Jankūnas.

Daviesas ir Thompsonas gavo po dvi ankstyvas pražangas ir pastarasis daugiau nuo suolo nebepakilo.

„Žalgiris“ dar pirmoje mačo dalyje varžovams leido atsikovoti 7 kamuolius puolime, o apskritai kovą dėl jų pralaimėjo 10-17.

Po ilgosios pertraukos situacija pagerėjo ir per visą trečiąjį kėlinį kauniečiai iš baudos aikštelės praleido vos 2 taškus. 

„Buvome pasirinkę taktiką gintis vienaip ir kai kur, galbūt, nespėjome suvaikščioti ir taip gavosi, kad įmetė, – kalbėjo Antanas Kavaliauskas. – Paskui laikėmės plano, padarėme ekstra žingsnį su padėjimais.“

Tų padėjimų dėka „Žalgiris“ po ilgosios pertraukos vogė vieną kamuolį po kito, o iš viso jų perėmė 7. Tai (ir degusi Artūro Milaknio ranka) padėjo „Žalgiriui“ panaikinti 10 taškų deficitą ir išsiveržti į priekį.

Milaknis šį kartą realizavo 5 tritaškius iš 8, kai per šešerias ankstesnes rungtynes buvo pataikęs vos 5 iš 20.

„Visada džiugiu, kai įkrenta, – apie savo pasirodymą kalbėjo Milaknis. – Reikėjo tokių rungtynių pačiam asmeniškai. Džiugu, bet gaila, kad nevainikavome pergale, kurios labai reikia.“

„Žalgiris“ iš viso išmetė 26 tritaškius – daugiausia šį sezoną. Be Milaknio dažnai laimę iš toli bandė Edgaras Ulanovas (2/6) ir Nate’as Woltersas (1/5).

Visgi tritaškiai nekrito tada, kai to labiausiai reikėjo – ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Tada Milaknis ir Thomasas Walkupas prametė gerus metimus ir nepasinaudojo galimybėmis išlyginti rezultatą.

„Barca“ tuomet nubaudė kitoje aikštės pusėje ir sustiprino savo galimybes kovoti dėl vietos ketvertuke.

Tuo metu „Žalgiris“ pralaimėjo septintą kartą per pastarąsias aštuonerias rungtynes ir stebi vis labiau tolstantį atkrintamųjų traukinį. Per likusias 8 sezono rungtynes jiems reikės mažo stebuklo.

„Kovojame, norime išlaikyti viltis (pasiekti atkrintamąsias). Tiesiog turime kautis ir rasti būdų pasiekti pergalę“, – sakė Daviesas.

Jis ir jo komanda ketvirtadienį Barselonoje liejo prakaito ir kraujo upelius, bet to buvo maža.

Komentarai:
Aha
Nesijaudink, Brandonai, kai kita sezona zaisi vienam is grandu, tokiu nesamoniu nebus. Taip baudzia tik mazus klubus todel, kad jie mazi.
2019-02-08
-1
Atsakyti
rr
Ten su Ulia išvis kosmosas. Žaidėjas neatsitrenkia šokamas, o leisdamasis, kai besiginantis atsistoja į jo nusileidimo zoną. Kas per teisėjas.....
2019-02-08
+9
Atsakyti
MyzkPriesVeja
Bent jau kaip NBA galetu pripazint klyde teisejai, bet kur tau sita mafija prisipazins.
2019-02-08
-17
Atsakyti
MyzkPriesVeja
Graziai istempe teisejai barca, white paliete kamuoli po metimo technine iskart, Hanga neliestas nugriuvo prazanga zalgiriui, ulanovas vos vos paliete leisdamasis Singleton tas griuvo kai pakirstas ir puolime bauda, po to Claver kai tankas Grigoni nunese isibegejas ir ten nieko, Seraphin griudamas trenke taip Davies kad kraujai pasileido irgi svaru nera nieko, po to sitas epizodas kai net 2 kartus aiski prazanga teisejai tyli. Visus tokius epizodus surinkt ir rodyt eurolygai tegul daro tvarka su teisejais nes jau per daug sau leidzia, nieko tai nepakeis rungtynese bet bent teisejai gal gaus drausmes. Ypac ta nefikstuoa bauda pries Davies buvo maco luzis nes lemiamu metu vietoj -3 atsirado -7 iskart. Apgailetina eurolyga kad leidzia sitaip savivaliaut teisejam, o gal visi atkata gave.
2019-02-08
-4
Atsakyti
ostapenko cm
Ryto fanai išvis neko nesupranta epe krepšinį ziury kaip jau čia į i naujus vartus
2019-02-08
+13
Atsakyti
zal fanas
Basoj is vis nesamones darosi ir netgi tyciojamasi is Zalgirio fanu, nepagailejau 50eur ir online pasiemiau bilieta beveik uz zalgirio suolelio, ir ka jus manote, prie iejimo sustabdo apsauga ir nieko nepaaiskinus stumia, visus lietuvius kurie su komandos atributika, prie vienu vartu, be jokio paaiskinimo, nos ir daugelis be manes turejo bilietus kituose, geresnese vietose, arciau aikstes ir tik likus 5 min suleido visus i viena sektoriu, aisq nesigailiu to, nes visi zal fanai buvo kartu ir taip leido dar karsciau palaikyt mylima komanda, bet is kitos puses tai nepagarba ir netgi diskriminacija, esu buves ir Madride ir Milane, jokiu problemu su tuo.
2019-02-08
+15
Atsakyti
Ablomas
Vilniaus sliuchos stumia ant Zalgirio kad neva teisejai ne prie ko. Paziuresim kaip jus zaisit su Utena... va ten tai bus show ir visi tai zino is anksto. Mums LKL pagalbos nereikia, o jei teisejai grybai cia jau ne musu problemos. O jus net LKL butumet vien si sezona 3-4 pralaimejimais daugiau tureje, jei ne Miloshewskio sunys.
2019-02-08
+4
Atsakyti
djgaffer
Viską pasako mestų baudų skirtumas-Barca virš 20 metė,Žalgiris tik 6.Nors agresyvumo mūsiškiams tikrai netrūko.O tas epizodas su Daviesu tai iš vis viršūnė.Grynai per ranką kirsta,net Vyšniauskas negalėjo patikėti,jog pražangos nebuvo.Gaila,bet taip jau yra.
2019-02-08
-15
Atsakyti
rr
Dideliais žingsniais artėjame prie tos vietis kur mums su tokiu žaidimu ir vieta.
2019-02-08
+7
Atsakyti
Vycka
Hangos blokas Deivisui turetu patekti i eurolygos top 10.
2019-02-08
-1
Atsakyti
Anonimas
Išmokit žast be teisėjų pagalbos ir nereiks nuolat verkt! Perdauk įpratę gyvent šiltnamio sąlygomis Lietuvoje, kur jau eilę metų laimit tik papirktų ir Sabo įbaugintų teisėjų dėka!
2019-02-08
-4
Atsakyti
Ernestas
teisejai kreivai svilpe jau nuo pradziu , o kad cia plytfaniai rasineja nesamones tai ne naujiena , jiem ir gaila , kad zino nuo sezono pradzios nei kmt nei lkl nelaimes .
2019-02-08
-2
Atsakyti
Dilmah
Košmaras kawianskiems! Teisėjai objektyvūs, tai šitiem nepatinka! Aišku, kai tesėjai LKL nuolat juos trmpia, tai įsivaizduoja, kad taip ir EL turi būti!
2019-02-08
-7
Atsakyti
Yolo
White po taiklaus metimo paliete supista kamuoli ir technine, Seraphinas griudamas ranka trenke Davies i nosi kraujai pasileido cia viskas svaru.
2019-02-08
-6
Atsakyti
Yolo
Jo teisejai tikrai ne prieko, neblogai kai tu negali paliest varzovo o tau gali trenkt per nosi kad kraujai pasileistu ar dedant is krepsi blokuot per rankas. Tikrai NE PRIE KO TEISEJAI.
2019-02-08
+15
Atsakyti
pff
nieko gero nelauk kai tiek legionieriu pririnkta. reikia keliu geru, o dabar meslas kaip walkupas waltonas thompsonas
2019-02-08
+7
Atsakyti
Anonimas
Kaip teisėjai nepadeda tai ir nesupranta kas čia viksta
2019-02-08
+8
Atsakyti
lauris
Teisejai ne prie ko kai laimi vienas iš aštuonių
2019-02-08
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Kauno Žalgiris
47%
27/58
Metimai iš žaidimo
45%
29/64
37
Atkovoti kamuoliai
28
12
Rezultatyvūs perdavimai
19
6
Perimti kamuoliai
7
65%
17/26
Baudų metimai
100%
6/6
37%
7/19
Tritaškiai
31%
8/26

Rungtynių žaidėjai

Adam  Hanga
14 PTS
4/7 FG
6/6 FT
Artūras  Milaknis
17 PTS
5/9 FG
2/2 FT
Barselonos FC Barcelona
Keli žaidėjai
7 REB
Aaron  White
8 REB
6 DREB
2 OREB
Thomas  Heurtel
4 AS
1 TO
20 MIN
Nate  Wolters
7 AS
3 TO
27 MIN
Ante  Tomic
20 EFF
100% 2P%
- 3P%
Aaron  White
18 EFF
67% 2P%
0% 3P%