Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Jaunieji Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pateko į Eurolygos jaunimo atrankos turnyro finalą. Jie lemiamose grupės rungtynėse 72:58 (15:12, 22:13, 20:17, 15:16) įveikė Paryžiaus CFBB bendraamžius.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
21
Naudingumas
24
Tritaškiai
25%
2/8
Dvitaškiai
67%
6/9

Mačas prasidėjo nerezultatyviai ir „Žalgiris“ į priekį išsiveržė tik pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą. CFBB gretose fantastišką atkarpą sužaidė Juhannas Begarinas, pelnęs visus 14 pirmųjų savo ekipos taškų.

Antrajame kėlinyje kauniečiams pavyko atsiplėšti ir nors trenerio Jeano Aime Toupane‘o pastabų per ilgąją pertrauką išklausę prancūzai bandė rengti spurtą, „Žalgiris“ pergalės nebepaleido.

„Supratau, kad komanda gali transformuotis per vieną naktį ir įvykdyti ne vieną užduotį. Šios rungtynės tai parodė“, - savo auklėtinius po mačo gyrė Šernius.

Rungtynes arenoje stebėjo ne tik visas būrys NBA bei Europos klubų skautų, bet ir Šarūnas Jasikevičius su visu „Žalgirio“ trenerių štabu bei tribūnose įsitaisiusiais Leo Westermanu ir Brandonu Daviesu.

Eurolygos jaunimo turnyro atrankos etapo finalas vyks sekmadienį priešpiet.

Jaunųjų žalgiriečių varžovai jame paaiškės po šeštadienio vakaro rungtynių tarp Vilniaus „Ryto“ ir Romos „Stellazzurra“ krepšininkų.

Nors Šernius nenorėjo įvardinti, koks varžovas jo auklėtiniams būtų palankesnis, atskleidė nemažai sekęs Vilniaus klubo žaidimą.

„Rytas“ turi stiprų žaidėją po krepšiu – Mareką Blaževičių. Jį keičia Ąžuolas Tubelis, Erikas Jermolajevas. Jie taip pat įžaidėjo pozicijoje turi gerai komandą valdantį Augustą Marčiulionį. Į šiuos žaidėjus reikės labiausiai kreipti dėmesį“, – sakė Šernius.

„Žalgiris“: Kerras Kriisa 21, Laurynas Vaištaras 11 (7 atk. kam.), Modestas Kancleris 9. 

CFBB: Juhannas Begarinas 28 (10 atk. kam.), Timothe Krusolis 8 (5 atk. kam.)

Komentarai:
few
krysos losia visokie.. rytas!!
2019-02-09
+6
Atsakyti
Anonimas
Gaila, kai tokio lygio tyrnyre, teisėjai tempia šeimininkus
2019-02-09
-12
Atsakyti
djgaffer
Kancleris šį kartą kiek prasčiau sužaidė,gal finalui pasitaupė.Bet Kriisa už tai blizga.Estas gerai vadovauja ir yra vienas lyderių.Finale ryto laukiu,pažiūrėtume,kieno jaunimas pajėgesnis.
2019-02-09
+4
Atsakyti
To bee
Nebesvaik glusiau. Idomu kas ka sunesios dar.
2019-02-09
-4
Atsakyti
Bee
Graziai, protingai suzaide zalgirieciai pries atletiskus prancuziukus. Po prancuzu raudonos parodijos benkartus ramiai sunesiosim. Ruoskites rytdienai, ritfaniukai. Aisku jei iseisite i finala.
2019-02-09
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Rungtynių žaidėjai

Kerr  Kriisa
21 PTS
8/17 FG
3/3 FT
Modestas  Kancleris
8 REB
6 DREB
2 OREB
Nojus  Pankratjevas
3 AS
1 TO
8 MIN
Kerr  Kriisa
24 EFF
67% 2P%
25% 3P%