Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Dainius Adomaitis priėmė sveikinimus, skraidė ant žaidėjų rankų ir vėl priėmė sveikinimus – Vilniaus „Rytas“ po trejų metų pertraukos nutraukė titulų badą ir iškovojo Karaliaus Mindaugo taurės trofėjų.

Foto galerija

„Bemėtydami žaidėjai vos manęs neišmetė ant parketo“, – po mačo spaudos konferencijoje juokėsi džiaugsmo neslėpęs Adomaitis.

Sostinės ekipa finalo rungtynėse po atkaklios kovos 70:67 patiesė kone visų rungtynių metu pirmavusią Kauno „Žalgirio“ kariauną.

Likus žaisti pusantros minutės, lyderio vaidmens ėmęsis Rokas Stipčevičius užvedė „Rytą“ ir persvėrė rezultatą, o Eimantas Bendžius taikliu tolimu šūviu padėjo lemiamą akcentą pergalei.

Nuskambėjus finalo sirenai, arena triumfavo. Adomaitis skubėjo apkabinti savo atžalų, Rokas Stipčevičius kirpo krepšio tinklelį, o klubo savininkas Darius Gudelis „B Tribūnos“ sirgaliams nešė taurę.

„Norėčiau padėkoti vyrams už darbą. Šiandien ryte nebuvo lengva treniruotė, bet jie atsikėlė, atėjo, į galvas susidėjo akcentus. Ketvirtajame kėlinyje padarėme tą, ką turėjome. Didžiausias akcentas buvo kuo labiau kontroliuoti baudos aikštelę. Kartais tai atrodė labai gerai ir neturėjome didelių problemų. 

Esu laimingas dėl vyrų ir viso personalo, nes jie įdėjo pastangas, kad būtume čia,  kur esame. Manau, yra didelis dalykas laimėti šią taurę prie savo sirgalių“, – kalbėjo Adomaitis.

– Jus visai neseniai sirgaliai skanduotėmis varė lauk, o dabar jums ploja. Kaip perėjote tą laikotarpį?
– Galiu tik pakartoti – tai darbo dalis. Dabar einant ratus aplink areną, sirgaliai atsiprašinėjo manęs. Tai mano darbo dalis. Kai yra blogai, turi priimti kritiką, kai yra gerai, negali ilgai šokinėti iš džiaugsmo. Bet aš tiesiog džiaugiuosi dėl žmonių, kurie dirbo ir tikėjo.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
21
Blokuoti metimai
3
Atkovoti kamuoliai
11

– Ar šis titulas svarbesnis dėl visų šį sezoną praeitų sunkumų?
– Visi žinote, koks mūsų sezonas buvo. Jis be galo sunkus ir man kaip treneriui, tai pats sudėtingiausias sezonas karjeroje. Dar nebuvo, kad per kelis mėnesius nutiktų tiek dalykų. Traumos, žaidėjų kaita, neprisitaikymas... Džiaugiuosi, kad klubas įsiklausė, darė korekcijas. Faktas, kad jei jų nebūtume padarę, nebūtume čia.

– Ar turite omenyje korekcijas atleidžiant Dominique‘ą Suttoną?
– Pirmiausia manau, kad jei kiekvienas žaidėjas gali numirti vienas už kitą aikštėje, tai yra svarbesnis dalykas, nei turėti vieną talentingesnį žaidėją. Dabar turime gerą chemiją.

– Ką galite pasakyti apie Stipčevičiaus vaidmenį lemiamu rungtynių metu ir apskritai šį sezoną?
– Kai turėjome problemų su Krameriu, ieškojome žaidėjų. Tada pasirodė Roko opcija ir ilgai nesvarstėme. Jį žinau seniai, esu matęs žaidžiant ne kartą. Tas sprendimas pasiteisino tūkstančiu procentų. Jis pirmiausia atnešė gyvybės į rūbinę. Antra, jis yra sužaidęs daug svarbių rungtynių – todėl šiame finale negalvojęs įmetė tuos tritaškius.

Komentarai:
Popstar
Tai Adomaiciui dabar seksis juodai iki kol uzsiks vel ant graiku trenerio
2019-02-18
-17
Atsakyti
Anonimas
FUKSAS Portugalų klube FUKSAS
2019-02-18
+6
Atsakyti
Su rinktine jis jau irode, kai kroatus su 3 sudetim paeme.
2019-02-18
-13
Atsakyti
Šiūpelis
Laimėjo prieš Žalgirį. Tu tik pamanyk. Juk ne olimpiada išlošė. Smagu komandai aišku nu bet gal uztenka tos perdėtos pompastikos. Kiek galima.
2019-02-18
-8
Atsakyti
Domas
nu ka, eurolygos parodijos fanai, vienas teisejais ne savas ir kortu namelis griuna?
2019-02-18
+8
Atsakyti
Anonimas
Aš jo neatsiprašiau...ir neatsiprašysiu. Adomaitis geras tik rytui. Tegu turi, kol tokia komanda - 3b lygio (atsiprašau 3b, nenorėjau jūsų įžeisti) toks ir treneris, nors 3b fizinio mokytojas turbūt daugiau derinių sugalvoja per pamoką žiūrėdamas kaip Marytė šokinėja su šokdynę, nei šitas, per visą karjerą
2019-02-18
-8
Atsakyti
Mylim ryta
Sianakt tikras miestas ir tikri vilnieciai nemiega, o svencia... KAUNE, AR PAS JUS YRA KARSTO VANDENS?? :DDD zodziu vieni vartai cia, rytas siemet visa galva auksciau, didziuojuosi Ryto zaidimu, dziaugiuosi vilnieciu vienybe, kurie arenoj nepasisiko ir neleido times vergams musu uzgozti. Kaip ir kazkas minejo, Kauno verge-klaupkis pries Vilniaus Pona. Tikrus Rytiecius su pergale!!! Dabar EuroCup eile!
2019-02-18
-2
Atsakyti
Anonimas
Nu zjb .. dabar šitas
2019-02-17
+3
Atsakyti
Saras
viskas gerai ponai, kazkoks nesusikalbejimas ivyko, paskirtas nesaliskas teisejas, pazadam kad finale viskas bus kaip visada
2019-02-17
+7
Atsakyti
Nugaises Elfas
Gerai kad laimejo vadinasi artimiausius keleta sezonu ka rytui pavyks laimet tai tik sita taure jei vel pakris :DDD
2019-02-17
+3
Atsakyti
Donce
Kas cia per adaptas fotkej?
2019-02-17
-10
Atsakyti
Deedee
Ir lazda kartais išgauna.
2019-02-17
-3
Atsakyti
djgaffer
Nėra jis blogas treneris,bet manęs vistiek neįtikina jo gebėjimai.Daug sėkmės lėmė jo pergalės,o taktikoje tik du deriniai-tritaškiai ir perdavimas belarusui.O dar kai ir sėkmė pradėjo lydėt komandą,tai ir gaunas tos pergalės.Bet kad nekviečia Kulbokos,D-MO į rinktinę,tai jam yra didelis minusas.Jaunas dar,kažkiek džiugu,kad bręsta,bet principus turi nustūmt į šalį dėl rinktinės.Jei tai padarys,akyse tikrai pakils.
2019-02-17
+18
Atsakyti
vardas
cia ner ko buvo tiketi. viskas buvo aisku po to kai paskelbe kad teisejaus autoriteta turintis teisejasis is uzsienio
2019-02-17
-11
Atsakyti
Mišios Lietuvos krepšiniui. Ablomatis ir visą LKF galės sėkmingai džiaugtis kad nuostabus treneris pergalės štampuoja. Dieve dieve kai pagalvoji kad šitas nieko neįrodes Kazlausko kentas yra treneris man stoja širdys
2019-02-17
-3
Atsakyti
Metų anektodas Ablomatis treneris čia geras. Ne Rytas gerai žaidė o Žalgiris skersą dėjo ir šio pseudo turnyro. Žalgiris neturi motyvacijos žaisti prieš antrarušę komandą čia ne CSKA oly kur stengtis?
2019-02-17
-7
Atsakyti
Pasidziaukit raudonos kurwos
Gerai kad sitas treneris klounas dar ilgam liks sitoje lavonu organizacijoje.
2019-02-17
-15
Atsakyti
Ablomatis buvo ir bus kaziolas pseudo treneris
2019-02-17
-3
Atsakyti
ciongas
Va jums ir Adomaitis. Pagarba Treneriui.
2019-02-17
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Vilniaus Rytas
39%
22/56
Metimai iš žaidimo
44%
24/55
31
Atkovoti kamuoliai
35
16
Rezultatyvūs perdavimai
11
8
Perimti kamuoliai
4
20
Pražangos
19
1
Blokuoti metimai
3

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
15 PTS
4/7 FG
6/6 FT
Chris  Kramer
15 PTS
5/12 FG
2/4 FT
Aaron  White
6 REB
6 DREB
0 OREB
Artsiom  Parakhouski
11 REB
7 DREB
4 OREB
Leo  Westermann
5 AS
2 TO
23 MIN
Chris  Kramer
4 AS
6 TO
33 MIN
Marius  Grigonis
18 EFF
50% 2P%
100% 3P%
Artsiom  Parakhouski
21 EFF
55% 2P%
0% 3P%