Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V. Mikaitis

Ispanijos taurės finale dramatišką pergalę per pratesimą 94:93 iškovojo „Barcelonos“ krepšininkai, kurie po paskutinę sekundę pelnyto Ante Tomičiaus dvitaškio parbloškė Madrido „Real“ klubą.

Šį sezoną pelnomi taškai

49%
85,8
Pelno taškų: 85,8
Taiklumas: 49,4%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 109
Blogiausias pasiekimas: 60
Daugiausia pelno: Anthony Randolph

Katalonų ekipos kroatas atliko metimą iš po krepšio, kuris atsimušė į lanką, o vėliau prie lentos kamuolį prispaudė Anthony Randolphas. Buvo pasitelkta vaizdo peržiūra, po kurios teisėjai nusprendė įskaityti metimą.

„Karališkasis“ klubas nesutinka su tokiu sprendimu ir žada pasitraukti iš Ispanijos čempionato, jei nesulauks oficialaus lygos pripažinimo, jog arbitrai padarė klaidą.

Tiesa, pratęsimo pabaigoje tas pats Randolphas kietai stabdė krepšį atakavusį Chrisą Singletoną, tačiau tuomet teisėjų švilpukai tylėjo.


Rodyti komentarus
Atrinkti (0) Visi (15)
Vo cia tai tikrai teisejai istempe.
2019-02-18
+2
Atsakyti
Tik primenu visiems, kad iš neteisės negimsta teisė. Tai, kad neskyrė pražangos nesuteikia teisės daryti dar vieną klaidingą sprendimą. Tikiuos teisėjai atsiims už savo nesąmones.
2019-02-18
-5
Atsakyti
Yolo
Randolph blokas tai visiskai svarus ir ten neturejo but tasku, bet taip pat aiski prazanga pries tai pries Singleton, taigi lygybe ir rezultatas desningas.
2019-02-18
+1
Atsakyti
Dorzas
Va čia tai teisėjavimas - dvi atakos dvi grubios klaidos

Pirma grubi klaida - Randolfui baudos neskyriumas, kur reikėjo abejoti ar buvo ar nebuvo bauda, o reikėjo abejoti ar tai parasta, ar nesportinė bauda (su ranka per "makaulę" užvažiavo). Mano manymu akivaizdi nesportinė pražanga.

Antra grubi klaida - taškų įskaitymas - kamuolys pirma atsitrenkė į lanką, ir po to jau nebesvarbu kokiame taške yra kamuolys, ar atsitrenkė jis į lentą ar ne - metimas jau laikomas įvykusiu, o toks kamuolio prispaudimas laikomas kova dėl atšokusio kamuolio.

Nepaisant to galutinis rezultatas yra teisingas nes suklysta grubiai buvo abiejų komandų naudai, kas realiai teisėjavimą pabaigoje bent iš šono šiūrint padaro neutralų.

P.S. O kažkas sako kad LKL blogai teisėjauja. ŽIūrint kas vyksta Graikijoje, Turkijoje, Ispanijoje LKL tai čia teisėjavimo ealonoas Europoje.
2019-02-18
+1
Atsakyti
Aiškiaregis
Eurolygos komandos turi žaisti tik Eurolygoje, o visokios krepšinio šiukšlės, kurių daug ir Lietuvoje, savo šalies čempionatuose. jeigu Eurolyga taps uždara ji kaip ir NBA gali dėti skersą ant Fibos.
2019-02-18
+1
Atsakyti
Nesportine
Greitos atakos metimo metu žaidėjui trenk per galvą ir 100 proc. gausi nesportinę. Teisėjai ištaisė savo klaidą ir viskas. Real\'as elgiasi, kaip mažas vaikas, kuris skundžiasi, kad jį darželyje nuskriaudė, nors viską pats pradėjo.
2019-02-18
+2
Atsakyti
djgaffer
Kad čia teisėjai turėtų trauktis,nes padarė dvi grubias klaidas.O Realas teguk mažiau sysioja,nes prieš Singletoną aiški pražanga.Ten išvis vos galvos jam nenunešė,tai nesportinė garantuotai.Nebuvo net paprastos.Tai tegul mažiau skundžiasi Realas,nes prigrybauta į abi puses vienodai.
2019-02-18
Atsakyti
Eevkinass
Kamuolys atsitrenkė į lankais apačios ir nueidinejo nuo krepšio. Neįsivaizduoju kaip galima buvo įskaityti taškus, kai kamuolys atsitrenkė į lenta judėdamas nuo skylės.

P. S. Man px tos dvi komandos
2019-02-18
-2
Atsakyti
Ayo
Tai tegul tada daro eurolyga kaip nba su ilgu sezonu, daugiau komandu, ir tada gales real ir barca visai nelosti ispanu lygoje.
2019-02-18
-1
Atsakyti
Anonimas
Tegul traukiasi ir prie LKL jungėsi.
2019-02-18
-1
Atsakyti
kunigas
Tegu tik neverkia verksniu komanda,lygtai pirmos varzybos su 50/50 situacijom.zalgiris galejo ne viena karta knist prota del to pacio eurolygoj
2019-02-18
-2
Atsakyti
Serbentautas
Tai, kad dar Randolph\'ui bauda nebuvo užskaityta prieš Singleton\'ą.
2019-02-18
+1
Atsakyti
Anonimas
Jei butu real laimeje, ta pati galejo pasakyt barca del nesusvilptos 100% prazangos pries singleton
2019-02-18
-3
Atsakyti
Ed
Blemba ziuriu nebemoka pralaimeti komandos... gi visa amziu nelaimesi visko... tiek graikai apgailetini tiek ispaniuksciai... nu prapisai ir viskas..
2019-02-18
+2
Atsakyti
aWhite37
dar vieni - traukites, jei nesusitaikot su pralaimejimu, kurio nusipelnet vien del pries singletona neuzfiksuotos baudos... gaila Zalgiriui nera ko kaltint, tik save ir savo apgailetina zaidima ir taip viso sezono istorija
2019-02-18
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Vardas:      
  Liko simbolių:     Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.