Nuotr.: APF - Scanpix
Nuotr. APF - Scanpix

Milano „AX Armani Exchange“ lietuvis Artūras Gudaitis iki patirtos traumos žaidė nuostabų sezoną stipriausioje Senojo žemyno krepšinio lygoje ir po 18 turų vidutiniškai rinko po 20,7 naudingumo balo. Moderniosios Eurolygos istorijoje tik dviem lietuviams pavyko užbaigti sezoną fiksuojant didesnį nei 20 naudingumo balų vidurkį.

Paulius Jankūnas

Paulius  Jankūnas
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PF
Amžius: 34
Ūgis: 205 cm
Svoris: 107 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Paskutinis ir vienintelis sezonas, kada lietuviui pavyko baigti sezoną su 20-ies efektyvumo balų vidurkiu buvo 2003-2004-ųjų sezonas. Tai padarė paskutinius metus karjeroje žaidęs Arvydas Sabonis bei tuometinę Vitorijos „Tau Ceramica“ į priekį vedęs Arvydas Macijauskas.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo prisiminti 10 geriausių lietuvių sezonų moderniosios Eurolygos istorijoje (nuo 2000 m.), atsižvelgiant tiek į asmeninius, tiek į komandos rezultatus.

10. Darjušas Lavrinovičius 2005-2006 m., Kauno „Žalgiris“ (vid. 27 min., 14,7 tšk., 8,3 atk. kam., 2,8 kld., 2,1 blk., 18,7 naud. bal.)

Naudingiausiai Brolis stipriausioje Senojo žemyno krepšinio lygoje žaidė atstovaudamas Kijevo „Budivelnik“ ekipai, kur rinko vidutiniškai po 19,5 naudingumo balo (2013-2014 m.), tačiau būtent 2005-2006-ieji Kaune garsiai pranešė apie lietuvį Europai.

Tą sezoną „Žalgirio“ branduolį sudarė Tanoka Beardas, Paulius Jankūnas, Reggie Freemanas, Simonas Serapinas, Lavrinovičius bei tuomet tik epizodinį vaidmenį turėję jaunieji kauniečiai – Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis.

Tuometiniams Lietuvos čempionams grupės etape sekėsi puikiai, kur jie iškovojo 9 pergales ir patyrė 5 pralaimėjimus, tačiau patekę į „Top 16“ etapą žalgiriečiai susidūrė su rimtesniu iššūkiu bei pralaimėjo visas šešerias rungtynes.

Antano Sireikos treniruojamos komandos šviesuliu tapęs Darjušas penkis kartus sezone surinko dvigubą dublį bei buvo išrinktas į antrąjį Eurolygos geriausių krepšininkų simbolinį penketą. Lietuvis žibėjo ir gynyboje, kai reguliariajame sezone per mačą vidutiniškai blokuodavo net po 2,7 varžovo metimo.

Darjušas Lavrinovičius

Darjušas  Lavrinovičius
Darjušas  Lavrinovičius
MIN: 23.94
PTS: 20 (73.33%)
REB: 5.8
AS: 2.4
ST: 0.8
BS: 0.6
TO: 2.2
GM: 5

Aukštaūgis stipriausioje Senojo žemyno lygoje vėliau atstovavo tokioms komandoms kaip Madrido „Real“, Stambulo „Fenerbahče“ ar Maskvos CSKA, tačiau būtent 2005-2006-ieji metai Kaune tapo Darjušo persilaužimo sezonu.

9. Ramūnas Šiškauskas 2006-2007 m., Atėnų „Panathinaikos“ (vid. 26 min., 10,9 tšk., 2,5 atk. kam., 1,1 per. kam., 3,3 išpr. praž., 11,6 naud. bal.)

Eurolygoje lengvasis krašto puolėjas praleido 8 sezonus ir statistiškai metai „Panathinaikos“ klube lietuviui, anaiptol, nebuvo geriausi, tačiau tai, ką jis išdarinėjo stipriausios Senojo žemyno krepšinio lygos finale, yra sunkiai pamirštama.

Be Šiškausko tą sezoną Atėnų klubą į priekį traukė Mike‘as Batiste, Dimitris Diamantidis bei Sani Becirovičius.

Iki Eurolygos finalo ketverto Graikijos krepšinio flagmanas didelių problemų neturėjo bei lengvai įveikė reguliarųjį sezoną (11-3) bei „Top 16“ etapą (5-1), o ketvirtfinalyje nesunkiai peržengė Maskvos „Dynamo“ barjerą (2:0). Lietuvis atkrintamųjų serijoje tapo komandos lyderiu bei rinko vidutiniškai po 17,5 taško. 

Lemiamos kovos vyko legendinėje OAKA arenoje, o savų žiūrovų gausiai palaikomas „Panathinaikos“ pusfinalyje 67:53 palaužė tuometinę Vitorijos „Tau Ceramica“ ekipą, o Šiškauskas pelnė 11 taškų.

Finale laukė Maskvos CSKA krepšininkų iššūkis, kurie gynė Eurolygos čempionų titulą. 

Atėnų ekipa buvo įgijusi dviženklį pranašumą, tačiau Rusijos superklubas jį panaikino, o tada išaušo Šiškausko valanda. Lietuvis vien per ketvirtąjį kėlinį pelnė 10 taškų bei nulėmė savo komandos pergalę – 95:92.

Puolėjas finale buvo nesustabdomas – 37 minutės, 20 taškų (12/17 baud.), 5 rezultatyvūs perdavimai, 11 išprovokuotų pražangų ir 30 naudingumo balų.

Šiškauskas 2007-aisiais buvo išrinktas į antrąjį geriausių Eurolygos krepšininkų simbolinį penketą ir tik dėl to, jog naudingiausias finalo ketverto žaidėjas buvo renkamas po trečiojo lemiamų rungtynių kėlinio, Dimitris Diamantidis, o ne lietuvis, tapo naudingiausiu lemiamų kovų žaidėju.

8. Paulius Jankūnas 2017-2018 m., Kauno „Žalgiris“ (vid. 22 min., 11,3 tšk., 4,9 atk. kam., 3,5 išpr. praž., 13,7 naud. bal.) 

Eurolygos legenda šiemet žaidžia 16-ąjį sezoną šioje lygoje, o įsimintiniausias puolėjui buvo praėjęs, 15-asis.

Kauno komandos simbolis statistiškai buvo sužaidęs geresnių sezonų, tačiau nė vienas iš jų nesibaigė taip, kaip 2018-ųjų.

Jankūnas kartu su Kevinu Pangosu buvo pagrindiniai žaidėjai Šarūno Jasikevičiaus puolimo schemose bei itin prisidėjo prie to, kad žalgiriečiai sukurtų istoriją – Lietuvos čempionai po 19-os metų pertraukos pasiekė finalo ketverto kovas.

„Tiesiog nerealu, man, kaip kauniečiui, su savo komanda patekti į ketvertą… Žaidžiau, žaidžiau ir sulaukiau“, – po trečiosios pergalės atkrintamųjų serijoje prieš Pirėjo „Olympiakos“ sakė Jankūnas.

Kaip svarbu buvo lietuviui su savo gimtuoju klubu patekti tarp keturių stipriausių Senojo žemyno komandų atspindi ir tuomet pasakyti trenerio Jasikevičiaus žodžiai.

„Niekas Kaune taip nenusipelnė būti finalo ketverte kaip Paulius. Kaunas labai didžiuojasi Pauliumi Jankūnu“, – sakė kauniečių strategas.

Kapitonas fantastišką sezoną vainikavo su komanda Belgrade iškovojęs 3-iąją vietą bei patekęs į antrąjį geriausių Eurolygos žaidėjų simbolinį penketą.

7. Arvydas Macijauskas 2003-2004 m., Vitorijos „Tau Ceramica“ (vid. 31 min., 20,4 tšk., 2,1 rez. perd., 2,3 kld., 6,3 išpr. praž., 20,4 naud. bal.)

Kalašnikovui tai buvo pirmasis sezonas užsienyje ir žaidėjas jau debiutiniame savo sezone Eurolygoje vidutiniškai rinko virš 20 naudingumo balų, o tai padaryti pavyko tik dar vienam lietuviui.

Tuometinė „Tau Ceramica“ savo sudėtyje turėjo tokius žaidėjus kaip Luisas Scola, Kornelis Davidas, Tiago Splitteris, Jose Calderonas, Pablo Prigioni ar Andresas Nocioni, tačiau Macijauskas, atvykęs iš Vilniaus „Lietuvos Ryto“, iškart tapo kertine legendinės komandos dalimi.

Tą sezoną baskai demonstravo fantastišką puolimą ir per mačą vidutiniškai pelnė po 84,4 taško bei rinko po 97,6 naudingumo balo, tačiau net ir tokių skaičių neužteko patekti į finalinį ketvertą.

„Tau Ceramica“ „Top 16“ etape dramatiškai abu kartus nusileido Maskvos CSKA klubui ir buvo priversti atidėti savo ambicingus planus Eurolygoje ateičiai.

Pats Macijauskas fiksavo sunkiai suvokiamus naujokui skaičius: per 20 sužaistų mačų snaiperis net 18 kartų pelnė dviženklį taškų skaičių, o dvikovoje su Vilerbano ASVEL Europos krepšinio legenda pelnė 40 taškų (6/6 trit., 14/14 baud.) bei surinko 50 naudingumo balų. Abu šie rodikliai yra geriausi per gynėjo karjerą Eurolygoje.

6. Linas Kleiza 2009-2010 m., Pirėjo „Olympiakos“ (vid. 30 min., 17,1 tšk., 6,5 atk. kam., 3,8 išpr. praž., 17,9 naud. bal.)

Puolėjas po ketverių praleistų metų Denverio „Nuggets“ gretose pirmą kartą karjeroje atvyko žaisti į Europą ir iškart tapo stipriausios Senojo žemyno krepšinio lygos žvaigžde.

Pirėjuje krepšininkas iškart tapo ryškiausiu žaidėju ekipoje ir iškovojo Alphonso Fordo trofėjų, kuris skiriamas rezultatyviausiam Eurolygos žaidėjui.

Kleiza per 22 mačus 21 kartą surinko dviženklį taškų skaičių, o reguliariajame sezone surengė dar ir šiandien Senajame žemyne prisimenamą pasirodymą: mače su Orleano „Entente“ lietuvis ketvirtajame kėlinyje per 6 minutes pelnė 19 taškų ir atvedė savo komandą į pergalę.

„Olympiakos“ klubui tą sezoną atstovavo tokie krepšininkai kaip Theodoros Papaloukas, Nikola Vujčičius, Sofoklis Schortsanitis, Joshas Childressas ar Ioannis Bourousis, tačiau ryškiausiai ekipoje spindėjo Linas Kleiza ir Milošas Teodosičius.

Graikijos krepšinio flagmanui pavyko nukeliauti iki pat stipriausios Senojo žemyno krepšinio lygos finalo, tačiau jame 68:86 buvo nusileista „Barcelonos“ klubui.

„Reiškiame pagarbą „Barcelona“ klubui. Tai yra labai gera komanda, kuri šiandien ir už mus buvo geresnė. Mes nežaidėme taip, kaip mokame, o norint laimėti prieš „Barceloną“, reikia žaisti puikiai“, – po finalo kalbėjo Kleiza.

2009-2010-ųjų metų sezone 203 centimetrų ūgio buvęs krepšininkas be laimėto Alphonso Fordo apdovanojimo, buvo išrinktas ir į pirmąjį geriausių Eurolygos žaidėjų simbolinį penketą.

5. Arvydas Macijauskas 2004-2005 m., Vitorijos „Tau Ceramica“ (vid., 31 min., 17,9 tšk., 2,8 rez. perd., 2,3 kld., 4,9 išpr. praž., 18,3 naud. bal.)

2004-2005-ųjų sezone snaiperio statistiniai rodikliai ne ryškiai suprastėjo lyginant su debiutiniu sezonu Eurolygoje, tačiau tais metais „Tau Ceramica“ nukeliavo iki pat stipriausios Senojo žemyno krepšinio lygos finalo.

Išlaikiusi talentingąjį komandos branduolį Vitorijos ekipa sunkiai pradėjo sezoną ir vos prasibrovė į „Top 16“ etapą, kai reguliariajame sezone pasiekė 6 pergales ir patyrė 8 pralaimėjimus.

Antrajame Eurolygos etape baskų klubas per šešerias rungtynes iškovojo keturias pergales, iš kurių dvi buvo pasiektos prieš „Žalgirį“. Pirmoje šių komandų tarpusavio dvikovoje Macijauskas vien per pirmąjį kėlinį pelnė 18 taškų ir padėjo sutriuškinti Lietuvos klubą – 100:69.

Ketvirtfinalyje snaiperio iš Lietuvos vedamam klubui teko Trevizo „Benneton“ barjeras, o šioje ekipoje žaidė kitas lietuvis Šiškauskas.

Seriją pradėję išvykoje, „Tau Ceramica“ Italijoje šventė triuškinamą pergalę (98:59), o namuose sutvarkė reikalus (66:64) ir žengė į finalo ketvertą.

Maskvoje vykusiame finalo ketverte Vitorijos komanda įveikė vietinių sirgalių palaikomą CSKA (85:78) ir pasiekė revanšą už prieš tai sekusio sezono skaudžią nesėkmę „Top 16“ etape.

Deja, finale Kalašnikovo vedamas klubas nusileido Šarūno Jasikevičiaus atstovaujamai ekipai Tel Avivo „Maccabi“ (78:90).

Macijauskas finalo ketverte spindėjo ir vidutiniškai per 32 minutes rinko po 18 taškų bei 21 naudingumo balą.

„Šį sezoną mano žaidimas labai pasikeitė. Dabar suprantu krepšinį geriau iš kitos pusės. Praėjusį sezoną gaudavau kamuolį ir bandydavau pelnyti 30 taškų. Kartais tai pavykdavo, kartais ne. Praėjusį sezoną varžovai bandydavo mane sustabdyti, ir jeigu jiems pavykdavo, prarasdavau savitvardą ir žaisdavau padrikai. Dabar taip nebėra“, – tuomet savo žaidimo pasikeitimus vertino legendinis snaiperis.

Tą sezoną lietuvis buvo išrinktas į pirmąjį geriausių Eurolygos žaidėjų simbolinį penketą.

4. Šarūnas Jasikevičius 2003-2004 m., Tel Avivo „Maccabi“ (vid. 30 min., 16 tšk., 4,8 rez. perd., 2,5 kld., 4,1 išpr. praž., 16,3 naud. bal.)

Įsimintiną visai Lietuvai sezoną Jasikevičius tapo Eurolygos čempionu, tačiau galėjo nutikti visai kitaip, jei ne lemtingas Derricko Sharpo metimas prieš „Žalgirį“ „Top 16“ etape, kurį puikiai prisimena visi.

Pats Jasikevičius liūdnai „Žalgirio“ gerbėjų prisimename mače pelnė 37 taškus ir surinko 37 naudingumo balus. Abu šie rodikliai yra Šaro karjeros rekordai Eurolygoje.

„Labiau liūdėjau dėl „Žalgirio“ nei džiaugiausi už save. Po rungtynių nesilioviau visų atsiprašinėti – trenerio, Sabonio ir kitų. Mano tėtis sėdėjo tribūnoje ir taip pat buvo be žado. Manau, kad pirmą ir galbūt vienintelį kartą gyvenime patikėjau, kad kažkoks Dievas yra ir jis mus palaiko“, – autobiografinėje knygoje „Laimėti neužtenka“ apie skaudų vakarą „Žalgiriui“ rašė Jasikevičius.

Į finalo ketvertą iškopusiems Tel Avivo krepšininkams paskutinės dvejos rungtynės susiklostė su žymiai mažiau dramos.

Finalo ketverto šeimininkai pusfinalyje 93:85 įveikė CSKA krepšininkus, o finale 118:74 sudorojo Bolonijos „Climamio“ klubą.

Be Jasikevičiaus „Maccabi“ ekipą į priekį tempė tokie krepšininkai kaip Nikola Vujčičius, Maceo Bastonas bei Anthony Parkeris, kuris buvo pripažintas finalo ketverto MVP.

Iš „Barcelonos“ 2003-ųjų vasarą persikėlęs Šaras tapo pirmuoju krepšininku moderniosios Eurolygos istorijoje, kuriam dvejus metus iš eilės pavyko tapti stipriausios Senojo žemyno krepšinio lygos čempionu su dviem skirtingais klubais. Lietuvis taip pat tą sezoną buvo išrinktas į pirmąjį geriausių Eurolygos žaidėjų simbolinį penketą.

3. Ramūnas Šiškauskas 2007-2008 m., Maskvos CSKA (vid. 27 min., 14 tšk., 3,2 atk. kam., 1,4 rez. perd., 4,1 išpr. praž., 16 naud. bal.)

Po laimėto finalo su „Panathinaikos“ ekipa lietuvis vasarą persikėlė į CSKA klubą, kuris už Šiškauską Graikijos klubui turėjo sumokėti vieno milijono eurų išpirką. Kaip paaiškėjo vėliau, ši investicija atsipirko su kaupu.

Puolėjas atvykęs į Rusiją greitai pritapo prie komandos ir tapo jos lyderiu.

Prie tokių žaidėjų kaip J.R. Holdenas, Trajanas Langdonas, Matjažas Smodišas ar Davidas Andersenas ryškiausiai spindėjęs Šiškauskas buvo pripažintas turnyro MVP.

Sėkmingą lietuvio sezoną vainikavo laimėtas Eurolygos titulas su CSKA. Finale maskviečiai nesunkiai įveikė „Maccabi“ klubą (91:77). Madride vykusiame finalo ketverte „baltų Pippenas“ pelnė po 14 taškų ir rinko po 14,5 naudingumo balo.

Šiškauskas per dvejus metus iškovodamas du Eurolygos titulus su dviem skirtingomis komandomis prisijungė prie Jasikevičiaus ir tapo antruoju tokiu krepšininku lygos istorijoje.

Tiesa, viskas galėjo pasibaigti žymiai liūdniau, nes ketvirtfinalio serijoje su „Olympiakos“ ekipa Rusijos superklubas atsilikinėjo 0:1, o Graikijoje vienu metu turėjo 12 taškų deficitą.

Antrajame mače būtent Šiškauskas ėmėsi iniciatyvos ir pelnęs 20 taškų padėjo CSKA išlyginti serijos rezultatą. Lemiamoje kovoje lietuvis sumetė 24 taškus ir atvedė komandą į finalo ketvertą.

2. Šarūnas Jasikevičius 2004-2005 m., Tel Avivo „Maccabi“ (vid. 32 min., 15,7 tšk., 2,7 atk. kam., 5,3 rez. perd., 3 kld., 4,2 išpr. praž., 16,6 naud. bal.)

Tuometiniai Eurolygos čempionai išsaugojo visą auksinės komandos branduolį, o tai atnešė antrąjį stipriausios Senojo žemyno krepšinio lygos titulą paeiliui.

Pini Gershono auklėtiniai tais metais Eurolygoje nesėkmes patyrė tik reguliariajame sezone (pralaimėjo 4 kartus). Šiame etape legendinė komanda namuose nusileido ir „Žalgiriui“ (102:104), kurį į priekį tada vedė Robertas Packas ir Tanoka Beardas.

„Top 16“ etape „Maccabi“ laimėjo visas šešerias rungtynes vidutiniškai 14,2 taško persvara, o atkrintamosiose 2:0 susitvarkė su Pezaro „Scavolini“ ekipa.

Į Maskvą atvykęs Jasikevičius finalo ketverto metu spindėjo visu gražumu: pusfinalyje su Atėnų „Panathinaikos“ lietuvis pelnė 13 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, o finale su „Tau Ceramica“ įžaidėjas buvo rezultatyviausias mačo žaidėjas su 22 pelnytais taškais.

„Šaras yra nugalėtojas, jis visada pasirengęs didžioms rungtynėms ir stengiasi padaryti viską, ką sugeba, kad laimėtų. Tai jis daro kasmet“, – po laimėto finalo kalbėjo lietuvio komandos draugas Parkeris.

Tokie lietuvio pasirodymai Rusijos sostinėje ne tik, kad padėjo Tel Avivo klubui apginti čempionų titulą, bet ir užtikrino Šarui naudingiausio finalo ketverto žaidėjo prizą. 

„Maccabi“ pergalingame sezone vidutiniškai įmesdavo po 92 taškus ir rinkdavo po 112 naudingumo balų, o iš Jasikevičiaus, Bastono, Parkerio ir Vujčičiaus branduolio sudaryta komanda ir šiandien yra prisimenama kaip viena geriausių moderniosios Eurolygos istorijoje.

Lietuvis tą sezoną taip pat buvo išrinktas į pirmąjį geriausių Eurolygos žaidėjų simbolinį penketą, o, po dvejų fantastiškų metų Izraelyje, vasarą gynėjas persikėlė į NBA.

1. Arvydas Sabonis 2003-2004 m., Kauno „Žalgiris“ (vid. 28 min., 16,7 tšk., 10,7 atk. kam., 2,4 rez. perd., 2 kld., 1,6 blk., 5 išpr. praž., 26,3 naud. bal.)

Sabonis nelaimėjo Eurolygos su klubu, kaip tai padarė žemiau esantys Šiškauskas su Jasikevičiumi, tačiau tai, ką jis išdarinėjo 2003-2004-ųjų sezone, yra neįtikėtina.

Arvydas, eidamas 39-uosius gyvenimo metus, iš Portlando „Trail Blazers“ grįžo užbaigti savo karjeros į gimtojo miesto klubą ir Europoje iškart tapo nesustabdoma jėga.

Moderniosios Eurolygos istorijoje tik dviem krepšininkams, kurie sezone sužaidė bent 10 rungtynių, pavyko rinkti daugiau nei 26,3 naudingumo balus, tačiau niekam iki šios dienos dar nepavyko užbaigti sezono renkant didesnį naudingumo balų vidurkį nei tai darė Arvydas 2004-aisiais. Tiek Dejanas Tomaševičius (vid. 30,9 naud. bal.), tiek Dereckas Hamiltonas (vid. 28,3 naud. bal.) įspūdingus skaičius rinko 2000-2001-aisiais.

Žinoma, toks galingas pasirodymas legendiniam krepšininkui leido atsiimti naudingiausiojo žaidėjo prizą tiek už pasirodymą reguliariajame sezone, tiek už žaidimą „Top 16“ etape. Vis dėlto vidurio puolėjas neturėjo galimybės tapti ir naudingiausiu finalo ketverto žaidėjo, nors buvo labai arti to.

Sabonis, kartu su Beardu, Edu Cota, Mindaugu Timinsku, Ainaru Bagatskiu ir kitais žaidėjais buvo šalia finalo ketverto, kuris tais metais vyko Tel Avive, tačiau būtent Izraelio mieste vietos klubas su Jasikevičiumi priešakyje per dvi sekundes sugebėjo sugadinti fantastišką krepšinio legendos paskutinį karjeros sezoną.

Verta prisiminti, kad „Žalgiris“ tais metais vos nepabaigė žygio stipriausioje Senojo žemyno krepšinio lygoje jau po reguliariojo sezono, kur sugebėjo iškovoti 6 pergales ir patirti 8 pralaimėjimus bei į kitą etapą žengė tik kaip geriausia 6-ą vietą grupėje užėmusi komanda.

Sabonio dominavimą puikiai atspindi ir skaičiai: per 18 rungtynių centras tik kartą nepelnė dviženklio taškų skaičiaus, mažiau nei 18 naudingumo balų lietuvis surinko tik dviejuose mačuose bei per sezoną devynis kartus užfiksavo dvigubą dublį.

Komentarai:
Na kiek supratau tai cia yra kalbama apie modernia Eurolyga. Karnisovas jau buvo baiges krepsininko karjera.
2019-02-21
+5
Atsakyti
Labai idomu prisiminti tokias statistikas, geras straipsnis. Tik mano manymu 2 is 10 reiketu pakeisti. Nr 9 Siskausko sazona ir Nr 8 Jankuno sezona. D. Motiejunas budamas Asseco Prokom 2011-2012 metais turejo statistika 31 min 12.5 tsk 7.5 atk.kam 1 rez.perd 4.4 ispr. praz. Kitas butu Darius Songaila 2002-2003 metu CSKA 21 min 12.8 tsk 3.9 atk. kam 1.2 rez. perd 3.7 ispr. praz. Manau siti du ziadjai turejo geresnius sezonus ir statistikas. Aisku Motiejuno minutes buvo daug didesnes negu kitu todel gal ir statistika geresne, na o Songailos ir sazonas (Eurolygos Finalinis Ketvertas) ir statistika yra geresne.
2019-02-20
-10
Atsakyti
Geros dainos vakarui http://gestyy.com/wBTH20 :):):):)
2019-02-20
-23
Atsakyti
pff
degradavus lietuva krepsinyje
2019-02-20
-1
Atsakyti
3:33
Kokie laikai budavo! 2-3 Eurolygos komandos su lietuviskais vedliais i final 4... ir nezinai uz ka sirgt! Macas, Saras, Siska! Visi savi...!
2019-02-20
-17
Atsakyti
aa
o šiemet žaidžia be žalgirio tik 2 komandos su lietuviais ir tai tik vienas prie lyderiu komandoj.Kažkaip mažoka mažoka,o prieš 10-15m buvo aukso amžius kai Jasikevičius,Macijauskas,Šiškauskas,Kaukėnas,Lavrinovičiai buvo elitiniu eurolygos komandu vieni lyderiu.Vistiek didelė dalis susideda i tai kad žalgiri,ryte žaistu daugiau lietuviu ir jie butu lyderiai,o paskui keltusi i kitas eurolygos komandas.
2019-02-20
+8
Atsakyti
Snaiperis
Dabar pasižiūrėjau Macijausko highlightus, tai grynai kaip Klay Thompson žaidžia. Per anksti jis žaidė, labai per anksti. Šiais laikais, kai žaidimas statomas ant tritaškių, Mcijauską būtų seniai pasiėmę į NBA ir būtų davę laiko ir glaimybių žaisti, o ne taip, kaip Hornets.
2019-02-20
+2
Atsakyti
djgaffer
Labai geras straipsnis,šaunuoliai bnews.Visada patinka panagrinėti praeities žaidėjus ir jų statistiką.Dominavo praeitam dešimtmetį mūsiškiai ir įeis į istoriją,kas tikrai džiugina.
2019-02-20
+15
Atsakyti
Saw
Sabas.... Legenda. Zalgirio legenda. Jei ne jis , kazin ar butu dabar musu visu Legendine komanda. Aciu tau, Arvydai
2019-02-20
+11
Atsakyti
Puiki apžvalga.
2019-02-20
+27
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.