Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: D. Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: D. Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta

Kauno „Žalgiris“ penktadienį stos į kovą su sezono eigoje labiausiai pasikeitusia Eurolygos komanda – Podgoricos „Budučnost“. Varžovai ne tik gerokai atsinaujino, bet neatsivežė eilės krepšininkų, todėl Šarūnui Jasikevičiui ruoštis dvikovai yra dar sunkiau.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
21
Naudingumas
34
Blokuoti metimai
2
Atkovoti kamuoliai
8

„Laukiu jūsų (žurnalistų – aut. past.) straipsnių, kad žinočiau, kaip ruoštis. Du žmonės buvo oro uoste, du – viešbutyje, bet vis tiek nesupratome, kas žais. Juokauju, bet tikrai laukiame informacijos, su kokiais krepšininkais varžovai žais. Labai sunku dėliotis. Kažkokius akcentus bandome turėti ir viską paliksime variantams – jeigu varžovai žais taip, tai mes kitaip. Pasitaiko“, – prieš dvikovą su Juodkalnijos ekipa sakė Jasikevičius.

Kauno klubas savo sudėtyje neturės tik Nate'o Wolterso, kuris susižeidė kirkšnį ir nežais 2-3 savaites.

Tuo metu svečių gretose nuostoliai yra didesni. Rimčiausia netektis – Sakartvelo talentas Goga Bitadzė, Eurolygoje renkantis po 13,1 taško, 6,6 atkovoto kamuolio ir 18 naudingumo balų. Jį pavaduos ekipos naujokas Devinas Williamsas.

Į nacionalinę Juodkalnijos komandą išvyko Petaras Popovičius (vid. 5,1 tšk.), Filipas Barovičius (vid. 3,4 tšk.), Suadas Sehovičius (vid. 4,1 tšk.) ir Seadas Sehovičius (vid. 3 tšk.).

Šarūnas Jasikevičius interviu prieš rungtynes papasakojo apie varžovų pokyčius žaidime ir didžiausią talentą Goga Bitadzę, taip pat pasidalijo mintimis apie išvadas po mačo su „Rytu“ ir stringantį žaidimą ketvirtuose kėliniuose.

– Ar „Budučnost“ veidas jau buvo pasikeitęs su nauju treneriu Jasminu Repeša ir naujais krepšininkais?
– Galvoju, kad dabar komanda nepriminė tos, kuri buvo sezono pradžioje. Prisidėjo keturi nauji žaidėjai, iš jų trys, kurie sukosi arba ateityje suksis aplink NBA. Treneris visai naujas, tai pakeitus keturis žaidėjus yra visai nauji vaidmenys. Galbūt išliko tik Earlo Clarko didelis vaidmuo, o visa kita nuo pirmųjų rungtynių pasikeitė. „Budučnost“ skina pergales, jų sudėtis atrodo labai gera.

– Ar žaidimas su treneriu Repeša tapo laisvesnis?
– Sunku pasakyti, ar jis laisvesnis, kai atėjo keturi nauji žaidėjai. Norrisas Cole’as žaidžia 30 minučių, kuris prideda labai daug greito puolimo. Jeigu gynyboje yra skylių, tai Goga Bitadzė su savo ūgiu (211 cm – aut. past.) jas užkamšo.

– Prie Repešos pastebimai kilo „Budučnost“ puolimo skaičiai. Ar tai yra naujojo trenerio sumanymai, ar Cole’o ir Bitadzės įtaka?
– Vėlgi, prisideda keturi žaidėjai. Kalbame apie labai gerai besiginantį žaidėją Jamesą Bellą, kuris gali ir pataikyti. Yra Bitadze, prisidėjo ir Devinas Williamsas, kuris Turkijoje turėjo įspūdingą statistiką, ir yra Cole’as vietoje žaidėjo, kurį labai greitai atleido. Keturi nauji krepšininkai visai išstumia vietinius. Podgoricoje ir taip buvo sunku išlošti, o dabar jų sudėtis apsivertė aukštyn kojomis.

– Bandėte suvokti, kaip „Budučnost“ namie įveikė „Real“ ir CSKA, bet išvykose dar neturi nė vienos pergalės?
– Daugiau mažiau tai yra logiška. Kiekviena komanda namie žaidžia geriau. Serbų mokykla, puikūs fanai.

– 19-metis Goga Bitadzė nežais, bet kokį įspūdį jums palieka šis jaunasis talentas?
– Labai talentingas. Matosi, kad aikštėje yra gyvas, o tai yra svarbiausia. Jis į krepšinį žiūri su malonumu, nori kovoti, eiti save patikrinti prieš aukščiausio lygio varžovus. Tai jau parodė jo pirmosios rungtynės su Madrido „Real“, kai visiems Eurolygos čempionams kibo į atlapus. Visi kalba apie krepšininkų rankų ilgį, ūgį, techniką, bet man patinka tokie gyvi krepšininkai, kurie kovoja, stengiasi būnant aikštelėje. Matosi, kad Bitadzė myli krepšinį. žiūrint į krepšininkus, tai yra vienas labai užmirštas faktorius.

– Kokias išvadas „Žalgiris“ padarė po pastarųjų rungtynių su Vilniaus „Rytu“?
– Išvados gana paprastos, kaip ir visą sezoną. Daugumoje rungtynių turime pranašumą, bet nemokame užbaigti rungtynių. Ketvirtuose kėliniuose labai suprastėjame ir gynyboje, ir puolime. Labai sunku suprasti, kodėl taip yra, nes žaidėjai ketvirtajame kėlinyje nėra pavargę – esame viena iš daugiausiai Eurolygoje žaidėjus rotuojančių komandų.

Galbūt yra lyderystės problemų, o kai pralaimi aibę rungtynių, tai galbūt atsiranda bėdų ir galvoje. Reikia jas pramušti. Manau, kad viena ar dvi pergalės mums labai reikalingos, kaip oras. Pats krepšinis, sugrįžus visai komandai, manęs nelabai jaudina. Ir Barselonoje buvo geros rungtynes, kontroliavome mačus ir su „Lietkabeliu“ bei „Rytu“. Kažkaip trūksta žudiko instinkto. Jeigu pirmauji 9 taškais, bet normaliai komandai, žaidžiančiai namuose, duosi galimybių, tai jos galbūt pasinaudos, galbūt ne. Mes tuos dalykus šiemet paliekame šansams, o šansai yra ne mūsų pusėje. Prie to ir sugrįžtame.

– Kodėl gynyboje viskas sugriūna ketvirtuose kėliniuose?
– Kažkiek turime idėjų, bet ne viską diskutuosiu viešumoje. Savų idėjų dėl ketvirtojo kėlinio yra, galbūt bandysime kažką keisti, taikyti dar didinsime rotaciją.

– Kokia yra Brandono Davieso sveikatos būklė?
– Gera, manau, kad trys dienos sunkių treniruočių jam tikrai padės. „Žalgiriui“ reikia visų žaidėjų, bet sunku, kad visi sužaistų.

– Ar visi pasiruošę žaisti?
–Nate'as Woltersas nežais. Jis jau savaitgalį žaidė su įplyšusia ar patempta kirkšnimi. Taip jau gaunasi, kad vėl turime visi pasitempti.

Komentarai:
tai kodėl vietoje birutės nematėme Bitadzės?.. tai kodėl vietoje Waltono nematėm Cole?..

kodėl žurnalistai apie tai tyli?.. ar tai visiškas neišmanymas ar pataikavimas žalgiriuko vadybai?..
2019-02-22
+2
Atsakyti
Andrej
Aš noriu atsakyt i klausima,ka reikia Rytui,kad jis ne tiesiog patektu i Eurolyga,o laimėtų Eurolygos titula.Reikia daugiau biudžeto Ryto komandai,ar labai gerų žaidėjų.
2019-02-21
-2
Atsakyti
Dzo
piniginej visos isvados
2019-02-21
+2
Atsakyti
Anonimas
as labai tikiuosi kad treneris pagaliau duos normalu sansa jokubaiciui ir nestaugs ant jo uz maziausia s.jei milaknis prastai prades,uleckas turetu gaut daug minuciu,snaiperiu konkurse atrode labai uztikrintai.pries sita juodkalnijos komandele be savo lyderiu net antra sudetis privalo uztikrintai laimet namie.
2019-02-21
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Podgoricos Buducnost
53%
28/53
Metimai iš žaidimo
49%
29/59
29
Atkovoti kamuoliai
27
22
Rezultatyvūs perdavimai
10
6
Perimti kamuoliai
7
60%
24/40
Dvitaškiai
55%
22/40
2
Blokuoti metimai
3

Rungtynių žaidėjai

Brandon  Davies
21 PTS
8/13 FG
5/8 FT
Norris  Cole
26 PTS
9/18 FG
4/4 FT
Brandon  Davies
8 REB
7 DREB
1 OREB
Podgoricos Buducnost
Keli žaidėjai
8 REB
Thomas  Walkup
6 AS
3 TO
26 MIN
Podgoricos Buducnost
Keli žaidėjai
2 AS
Brandon  Davies
34 EFF
62% 2P%
- 3P%
Norris  Cole
21 EFF
45% 2P%
57% 3P%