Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Lietuvos rinktinė su vyr. treneriu Dainiumi Adomaičiu priešakyje solidžiu revanšu Italijos rinktinei užbaigė pasirodymą pasaulio čempionato atrankoje ir didįjį turnyrą Kinijoje pasitinka aukštai iškelta galva. Lietuviai sausakimšoje „Švyturio“ arenoje 86:73 nugalėjo vienintelius juos įveikusius italus bei į savo sąskaitą įsirašė 11-ą pergalę per 12 susitikimų. Daugiausiai Europos žemyno atrankoje kartu su mūsiškiais laimėjo tik graikai.

Foto galerija

„Rezultatas yra toks, ką ir turėjome padaryti – užėmėme pirmąją vietą, pralaimėjome vienas rungtynes gerai komandai, – atrankos etapą apibendrino Adomaitis. – Vienodai esu dėkingas visiems: tiems, kurie dalyvavo visuose languose, ir tiems, kurie atvažiavo vieną kartą. Kiekvienas įdėjo savo indėlį. NBA žaidėjai, kurie įnešė savo indėlį. Tikrai buvo svarbių rungtynių išvykoje – ir Lenkija, ir Vengrija. 

Kai kuriuose languose, kai atvažiuodavo nauji žaidėjai, tikrai būdavo nelengva įsivesti į sistemą. Gal daug kam atrodo, jog tai yra paprasta. Tikrai nėra paprasta. Manau, savo darbą padarėme. Dabar žiūrime toliau.“

Už pasaulio čempionato borto likus tokioms komandoms kaip Europos čempionė Slovėnija ar galingajai Kroatijai, savo nuomonę pasidalijęs Adomaitis teigė, jog šios šalys tapo savotiškomis šios atrankos sistemos aukomis. Tačiau žvelgiant iš kitos pusės, tai išryškino ir šalių krepšinio sistemų spragas. 

Lietuva savo ruožtu išliko stabili ir toks kvalifikacijos formatas, anot rinktinės stratego, tik privertė visus dar labiau atkreipti dėmesį į mūsų krepšininkų rezervą, kuriuos dauguma yra linkę nurašyti.

„Faktas yra vienas, kad mes turime didžiulę persvarą prieš kitas rinktines, mes turime krepšinį, kuris Lietuvoje yra sportas numeris vienas ir tikrai turime tų žaidėjų. Gal kartais man truputį gaila, kad mes nuvertiname patys save ar žaidėjus, kurie žaidžia LKL ir taip toliau. Tai – gera lyga, aukšto lygio žaidėjai kaip ir parodo tos rungtynės, kad jie yra geresni už kitas rinktines. 

Tie patys kroatai be savo pagrindinių žaidėjų, kurie žaidžia NBA, apskritai yra topiniai Europos žaidėjai… Pas juos tas rezervas nėra toks gilus, koks yra pas mus. Čia yra mūsų visos krepšinio sistemos persvara ir tokia atrankos sistema nepakenkė. Tokiems kroatams, slovėnams, nežinome, dar kaip latviams… Jie tikrai turi topinių žaidėjų, kurie žaidžia aukščiausiame lygyje, tačiau arba nežais, arba dar neaišku, kaip bus.

Aš pamenu prieš pirmąjį langą kalbėjote, jog grupėje – silpna Lenkija. Pažiūrėkite į tą Lenkiją. Kai kalbėjome, jog jie žaidžia gerą krepšinį, dabar jie žais pasaulio čempionate, berods, po 52 metų pertraukos“, – sakė treneris.

Lietuvos rinktinei per šešis langus, kuriuose buvo sužaista 12 susitikimų, atstovavo 30 krepšininkų.

Spaudos konferencija:

Komentarai:
sarka
Startinis rinktines butu geriausias manau toks, JV, Sabonis, Kuzminskas, Giedraitis, Kalnietis. Dar ant 11-12 zaidejo butinai reikia paimti bendziu, kur nezais daug bet gali bet kada butu faktorius ir aplamai tikriausiai geriausias metikas is trajako db tarp Lietuviu. Nu o like zaidejai tai Lekavicius, Ulanovas, Butkevicius, Seibutis, ir dar siaip kazka is aukstu tikrai, gal Jankuna irgi ant 11-12 zaidejo, del patirties ir autoriteto. Nu zodziu bus idomu :)
2019-02-26
+12
Atsakyti
sarka
saunuolis adomas is zaideju kurie net nepatektu i rinktine taip graziai praejo visa atrankos cikla, mldc
2019-02-26
+7
Atsakyti
Latviai
Gaila ju, atrodo ir komanda ne prasta turejo..

P.S: "Zurnalistai", miegat, Ryto komandą papildė naujas žaidėjas..
2019-02-26
-7
Atsakyti
Trololo
tokioj grupejkur lenkai isejo i WC butu geda likt ne pimiems. ir ner kuo cia didziuotis ir dziugaut
2019-02-25
-1
Atsakyti
Zinau ka sakau
Na taip istikruju sitie fiba langai parode, kokio pajegumo krepsinis yra tam tikrose salyse, gali tureti keleta super zvaigdziu tokios salys kaip Kroatija, Slovenija ir pan, bet toliau siose salyse krepsinio lygis yra niekinis ir tai puikiai atspindi rezultatai. O va tarkim Ispanija, Lietuva, Graikija ar kad ir ta pati Serbija parode kiek pajegiu zaideju turi, kurie nors ir nera ten super talentai bet gali zaisti aukstu lygiu ir tokiu zaideju yra isties daug ir tokias salis galima vadinti tikrosiomis krepsinio salimis, nes butent vidutiniokai atspindi salies pajeguma krepsinyje, o ne keli isskirtiniai talentai. Ir smagu, kad Lietuva parode koks auksktas lietuviu lygis krepšinyje yra :)
2019-02-25
-3
Atsakyti
Dede
kur statistika???
2019-02-25
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Rungtynių žaidėjai

Gytis  Masiulis
15 PTS
4/8 FG
4/6 FT
Rokas  Giedraitis
7 REB
1 DREB
6 OREB
Lietuvos rinktinė
Keli žaidėjai
5 AS
Rokas  Giedraitis
19 EFF
100% 2P%
50% 3P%