Nuotr.: fotodiena.lt
Nuotr. fotodiena.lt

Savaitgalį Kėdainiuose baigėsi dar viena projekto „Talentų karta“ stovykla, kurioje savo sugebėjimus ir įgūdžius demontstravo talentingiausi Lietuvos krepšininkai ir krepšininkės.

Tris dienas trukusioje stovykloje didžiausias dėmesys buvo skiriamas žaidimui trys prieš tris, individualiai ir asmeninei gynybai, kovai dėl atšokusio kamuolio bei kitiems elementams.

Prie projekto trenerių štabo prisijungęs buvęs krepšininkas, Europos čempionas, Donatas Slanina džiaugėsi, kad nuo ankstyvo amžiaus yra investuojama ir galvojama apie jaunimą.

„Treniruotėse dėmesys buvo skiriamas gynybiniams „close-out“ veiksmams, atsitvėrimui kovojant dėl kamuolio. Buvo skiriamas ypatingas dėmesys į šiuos du aspektus po rotacijos veiksmų, po pagalbos ir sugrįžimo prie savo žmogaus. Tikiuosi, kad perteikta informacija vaikams bus naudinga, nes aš manau, kad tai yra viena iš svarbių, sudėtinių krepšinio elementų dalių.

Įžanginis, paruošiamasis projektas, kuris užprogramuotas į ateitį ir šiandien yra investuojama bei galvojama apie jaunimą. Tai yra super. Prasidės U16, U18 bei kiti čempionatai ir šis projektas padės jaunuoliams suprasti, susipažinti su būsimais krepšinio elementais, kurie bus reikalingi suaugusiųjų krepšinyje“, – sakė Slanina.

Jau ne vienoje projekto stovykloje dalyvavosi Lietuvos moterų krepšinio rinktinės trenerė, Europos čempionė, Jurgita Štreimikytė-Virbickienė teigė, kad vienoms krepšininkėms reikia daugiau laiko įsisavinti pagrindinius aspektus, bet tik treniruočių dėka galima pasiekti norimą rezultatą.

„Yra suprantama, kad jei kažkam tai yra nauji dalykai, reikia daugiau laiko juos įsisavinti. Bet yra merginų, kurios labai greitai pagavo informaciją, bet šiems dalykams reikia nemažo treniruočių laiko, kad tie veiksmai taptų automatiniai. Be treniruočių nieko nebus, nes norint atlikti judesius ar priimti sprendimą kuo greičiau, reikia tai šlifuoti kuo ilgiau, kol tai tampa automatika“, – teigė Štreimikytė-Virbickienė

Su projekto dalyviaissavo patirtimi vėl dalinosi Ramūnas Butautas ir Vilius Stanišauskas bei projekto treneriai – Rima Daunienė, Donatas Mikulevičius ir Karolis Abramavičius. Žaidėjų sveikata rūpinosi fizinio rengimo treneriai – Laimonas Rimkus ir Edvinas Goris.

Projekto dalyviai po treniruočių dalyvavo viktorinose ir stiprinosi projekto draugo, prekybos centro „LIDL“, dovanomis – „Čempionų užkandžiais“.

Projekto metu bus surengtos penkios stovyklos įvairiuose Lietuvos miestuose, merginų rinktinė dalyvaus EYBL čempionate, o vaikinų komanda varžysis specialiame Kalėdiniame turnyre Lietuvoje. Tradiciškai projektą vainikuos tarptautinis Ramūno Šiškausko vardo turnyras, kuris birželio 19-21 dienomis vyks Kaune.

„Talentų karta“ – ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus.

Komentarai:
Kazkada jis rinktinej i rotacija neidavo,siai dienai manau butu lyderis ir veidas
2019-02-27
-15
Atsakyti
sss
Slanina - vienas kiečiausių visų laikų Žalgirio krepšininkų. Rytas turėjo Macijauską, o žali Slaniną - tikrą žudiką.
2019-02-26
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.