Nuotr.:

Nacionalinėje krepšinio lygoje penktąjį mėnesį tarp geriausių jaunųjų krepšininkų į viršų šovė trys Vilniaus „Perlo“ žaidėjai ir po vieną atstovą iš Kauno „Žalgirio“ bei Klaipėdos „Neptūno“ dublerių komandų.

Domantas Vilys

Domantas  Vilys
Komanda: Vilniaus Perlas
Pozicija: PG
Amžius: 19
Ūgis: 188 cm
Svoris: 83 kg
Gimimo vieta: Kupiškis, Lietuva

Tinklalapis „BasketNews.lt“ visą NKL sezoną pateikia geriausių mėnesio jaunųjų krepšininkų reitingą, į kurį įtraukti ne vyresni nei 1998 metų gimimo krepšininkai.

Ankstesnių mėnesių NKL jaunųjų žaidėjų reitingai:

Vasario mėnesio geriausių jaunųjų krepšininkų reitingas:


1 vieta – Simas Jarumbauskas
Vid. 30 min., 18,6 tšk., 6 atk. kam., 3 rez. perd., 2,6 per. kam. 18,4 naud. balo

Nuotr. BNS

Tikras Vilniaus „Perlo“ atradimas. Iki vasario mėnesio Simas Jarumbauskas NKL vidutiniškai pelnydavo po 9,1 taško, o tuomet pradėjo fiksuoti dvigubai didesnį rezultatyvumą.

Su 18,6 taško vidurkiu 18-os metų 198 cm ūgio vilnietis vasario mėnesį buvo rezultatyviausias tarp jaunųjų krepšininkų, o tarp visų pirmenybių žaidėjų užėmė trečiąją vietą.

Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose rungtyniaujantis Jarumbauskas aikštėje darė viską – prie solidaus taškų vidurkio pridėjo po 6 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus ir 18,4 naudingumo balo.

Vasario mėnesį atletas sužaidė ir savo karjeros rungtynes – mače su NKL reguliaraus sezono nugalėtoju Šakių „Vyčiu“ pelnė 39 taškus (9/11 dvit., 4/4 trit., 9/10 baudos) ir surinko 39 naudingumo balus.

Tuo metu akistatoje su kita NKL lydere ,Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Jarumbauskas pasižymėjo 28 taškų ir 31 naudingumo balo rodikliais.

Dar prieš kelerius metus sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniavęs jaunuolis dabar Arvydo Gronskio schemose įsitvirtina antroje ir trečioje pozicijose. Jo žaidimo kreivė ypatingai išaugo po to, kai komandą paliko ir į Panevėžio „Lietkabelį“ išvyko Karolis Giedraitis.

Erikas Venskus

Erikas  Venskus
Erikas  Venskus
MIN: 25.76
PTS: 15 (59.7%)
REB: 5.66
AS: 1.22
ST: 0.81
BS: 0.81
TO: 1.31
GM: 32

„Simas tikrai gerai žaidžia ir demonstruoja neblogą formą, – svetainei „nklyga.lt“ pažymėjo „Perlo“ treneris Arvydas Gronskis. – Kai mus paliko Karolis Giedraitis, jis rungtynėse tapo mūsų lyderiu. Simas ir taškų atžvilgiu gerai atrodo, ir gynyboje, ir savo kovingumu bei užsivedimu. Jis žaidžia labai gerai.“


2 vieta – Tadas Pažėra
Vid. 30 min., 18 tšk., 3 atk. kam., 2,4 rez. perd., 1,4 per. kam., 19,9 naud. balo

Nuotr. Matas Baranauskas

Tadas Pažėra visus penkis mėnesius pateko į „BasketNews.lt“ geriausių jaunųjų NKL krepšininkų penketuką ir du sykius užėmė pirmąją vietą. Šįkart jis užkopė ant antrojo laiptelio.

Vasario mėnuo krepšininkui buvo pats rezultatyviausias – jis vidutiniškai pelnydavo po 18 taškų. Spalio mėnesį jis vidutiniškai rinkdavo po 13,4 taško, lapkričio – po 15,1, gruodžio – po 14,4, o sausio – po 14,3.

Per septynerias rungtynes 20-ies metų 194 cm ūgio krepšininkas visuose mačuose pelnė dviženklį taškų skaičių ir rinko dviženklį naudingumo balų rodiklį. Gynėjas mažiausiai įmetė 13 taškų.

Šįkart jam kiek prasčiau sekėsi organizuoti atakas – jis vidutiniškai atliko po 2,4 rezultatyvaus perdavimo, o jo sezono vidurkis yra 3,7.

Įžaidėjas vasarį puikiai atakavo iš tolimos distancijos. Tikslą pasiekė 8 tritaškiai iš 19 (42,1 proc.). Atletas šį sezoną pataiko 32,2 proc. tolimų šūvių (29/90).

Tadas Pažėra šį sezoną vidutiniškai renka po 17,9 naudingumo balo ir pagal šį skaičių NKL yra septintas.


3 vieta – Einaras Tubutis
Vid. 29 min., 11,8 tšk., 9,6 atk. kam. 1,4 rez. perd., 1,8 per. kam., 1,4 blk., 19,8 naud. balo

Nuotr. BNS

Vasario mėnesį Einaras Tubutis NKL buvo nepralenkiamas pagal atkovotus kamuolius (vid. 9,6) ir surinko du dvigubus dublius.

Jis taip pat vidutiniškai pelnydavo po 11,8 taško ir sužaidė rezultatyviausią savo mėnesį šį sezoną.

Geriausias 20-ies metų 207 cm ūgio krepšininko mačas buvo sužaistas su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, kai jis pelnė 14 taškų, atkovojo 16 kamuolių (naujas asmeninis NKL rekordas) ir blokavo du metimus.

Dvikova su Joniškio „Delikatesu“ buvo baigta su 12 taškų, 15 sugriebtų kamuolių ir 4 blokuotais metimais.

Mėnesio viduryje krepšininkas ėmė lankytis Vilniaus „Ryto“ treniruotėse, o vasario pabaigoje persikėlė į šį klubą. Jis sugrįžti į „Perlo“ gretas šį sezoną nebegalės.

NKL ilgarankis puolėjas šį sezoną fiksavo 9,5 taško, 7,3 atkovoto kamuolio, 1,6 blokuoto metimo ir 15,5 naudingumo balo rodiklius.


4 vieta – Domantas Vilys
Vid. 23 min., 18,4 tšk., 1,9 atk. kam., 3,9 rez. perd., 1 per. kam., 16,1 naud. balo

Nuotr. BNS

Domantas Vilys praėjusį mėnesį vidutiniškai pelnydavo po 18,4 taško ir Nacionalinėje krepšinio lygoje užėmė penktąją vietą.

Krepšininkas išsiskyrė ir sausio mėnesį, kai fiksavo 17,9 taško rezultatyvumą, o iki Naujųjų metų situacija buvo visiškai skirtinga. Tuomet rezultatyviausias gynėjo mėnuo buvo lapkritis, kai jis vidutiniškai įmesdavo po 13,3 taško.

19-metis 188 cm ūgio gynėjas vasario mėnesį pataikė 60,8 proc. dvitaškių. Nemaža dalis jo dvitaškių yra pelnoma dėjimais į krepšį. Krepšininkas taip pat realizavo 41,8 proc. tritaškių.

Krepšininkas šėlo mače su „Šilute“, kai pataikė 5 tritaškius iš 10 ir pelnė 27 taškus bei pridėjo 5 rezultatyvius perdavimus. Gynėjas 5 tritaškius iš 8 įskraidino į Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ krepšį, o į „Telšių“ – 4 iš 5.


5 vieta – Erikas Venskus
Vid. 24 min., 16,3 tšk., 5 atk. kam., 16,7 naud. balo

Nuotr. BNS

18-os metų 205 cm ūgio vidurio puolėjas Erikas Venskus yra nuolatinis šio reitingo svečias, o šįkart iš Biržų kilęs krepšininkas užėmė penktąją poziciją.

Aukštaūgis išlaiko stabilius rodiklius visą sezoną. Mėnesiuose, kuomet sužaidė daugiau nei trejas rungtynes, krepšininkas vidutiniškai mažiausiai pelnė po 14,4 taško, daugiausiai – po 17.

Vasario mėnesį per visas šešerias rungtynes krepšininkas visada pelnė dviženklį taškų skaičių ir rinko dviženklį efektyvumo rodiklį.

Šį sezoną per 32 rungtynes Venskus tik penkis kartus nepelnė dviženklio taškų skaičiaus ir keturis sykius nepasiekė dviženklio naudingumo balų rodiklio.

Centras šį sezoną pasižymi įmesdamas 15 taškų ir surinkdamas po 16,9 naudingumo balo. Abu šie skaičiai NKL tarp visų krepšininkų yra vienuoliktoje vietoje.

Komentarai:
siaipVilniuje nėra antros LKL komandos, arimiausi klubai nuo Vilniaus yra Utena ir Prienai, o ten abejotinos kokybes treneriai dirbti su jaunimu. Šiaip tiek Rytui tiek Žalgiriui reiktų prisidėti prie antrų LKL komandų Vilniuje ir Kaune atsiradimo. Tada jaunimas galetų ten žaisti ir tuo pat metu treniruotis su pagrindinėmis komandomis.


Apie parazituojančias pseudo komandas kaip Nevėžis Dzukija ar Prienai negali būti net kalbos. Bet yra Pasvalys, Lietkabelis ar Juventus kurioms būtų naudinga pasikviesti gabu jauną žaidėją už simbolinę sumą
2019-03-07
-3
Atsakyti
Kur čia jų tas gerumas jeigu budami 19-18 vis dar terliojasi NKL darželyje. Tokie žaidėjai kaip Jarumbauskas ir Vilys dabar turi žaisti LKL ne po metų ar dviejų. Skolinti tegul žaidžia bet klubų vadovai su savo trumparegišku požiuriu galvodami tik apie komandos rezultatus o ne apie jaunuolių gerovę nenori skolinti lkl komandoms. Po metų pirmą kartą pravers lkl durys tuomet dar metus bandys adaptuotis treneriai sakys jaunas jam reikia laiko įsilieti į vyrų krepšinį. Dar po metų padavinės rankšluosčius kitiems arba visai mes krepšinį. Jauniems žaidėjms reikia žaisti o to lietuvos klubų funkcioneriams sunku suvokti. Kvedaravičiaus eorodas žaidžia ryte nors nei talento nei perspektyvos jis neturi.
2019-03-07
-1
Atsakyti
negalvokit, kad noriu kažką negero pasakyti, bet mane stebina, kad trys geriausi žaidėjai žaidžia 6-tą vietą užimančioj komandoj... Kažkas čia ne taip.
2019-03-07
+7
Atsakyti
Perlas
Vilys turbut nurasytas po truputi buvo, atrode viskas palikta tik ant suolio. bet dabar atrado metima. viskas taisosi
2019-03-07
Atsakyti
LB33
Įdomu, kaip skaičuojama 1 ir 5 vieta. tarkim Vilys per 23 min., renka - 18,4 tšk. ir yra 4 vietje. Jarumbauskas vid. žaidė po - 30 min., ir rinko 18,6 tšk.. reitinge - 1 vietoje. Vilys per 1 min. renka po 0,8 tšk. Jarumbauskas 0,62 taško. Vadinasi Vilys yra produktyvesnis, bet reiktinge tik 4. Kodėl? O šeip tai tas reitingas nieko nereiškia. Tik apsuka jauniems žaidėjams galvas.
2019-03-07
+10
Atsakyti
Klaipėda
Didžiausias klaustukas kaip bus su Pažėra. Jaunas, gerai juda, bet kur toliau? Kad tik nebūtų Beliausko tęsinys kitą sezoną
2019-03-07
+11
Atsakyti
Anonimas
Jarumbauskas toks kaip Jankūnas. be šuolio, be greičio, bet kažkaip tiksliai judesiais viską pasidaro
2019-03-07
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.