„Žalgirio“ šokėjos Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: D. Lukšta
Leo Westermannas Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: D. Lukšta
Aaronas White'as Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
„Žalgirio“ šokėjos Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: D. Lukšta
Leo Westermannas Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: D. Lukšta
Aaronas White'as Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta

Rokas Jokubaitis tokio ketvirtadienio vakaro nesitikėjo. Trečiasis Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas nuo pat pirmųjų sekundžių spindėjo aikštėje ir nusipelnė vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus komplimentų.

Foto galerija

18-os metų 192 cm ūgio gynėjas pergale 98:64 prieš Gran Kanarijos klubą pažymėtame mače per 17 minučių pelnė 8 taškus (4/5 dvit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, blokavo vieną metimą ir surinko 10 naudingumo balų.

Visi šie paminėti skaičiai yra naujieji mažeikiškio rekordai stipriausiame Europos turnyre.

„Tikrai prieš rungtynes nesitikėjau tokio savo mačo, tokių rezultatų statistikos grafose ir tokios pergalės. Į rungtynes ėjau kaip visuomet, kaip jaunas žaidėjas – padaryti protingą pražangą ar gerai apsiginti, o puolime – kaip bus, taip bus. Tikrai to nesitikėjau, bet, kaip matome, viskas gerai pasisekė. Tai reiškia, kad į rungtynes atėjau susikaupęs. Tai viską ir lėmė“, – po akistatos tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Jokubaitis.

„Rokas žaidė ir tokiu karštu metu, jis rodė labai gerą krepšinį, – po dvikovos apie savo auklėtinį tarė Jasikevičius. – Jis ir Gran Kanarijoje prieš šią komandą žaidė labai gerai, priimdavo gerus sprendimus, bet kažkas nepavykdavo. Jaučiasi, kad čia tokia komanda, prieš kurią jam patogu žaisti. Smagu, kad ir kiti gavo minučių.“

Antrajame kėlinyje Jokubaitis vienu epizodu kelis kartus pakėlė garsą „Žalgirio“ arenoje, kai varžovų greitoje atakoje sugebėjo blokuoti Clevino Hannah metimą.

„Tas blokas buvo iškart po mano klaidos, tai norėjosi ją ištaisyti maksimaliai. Galvojau, kad bandysiu apdengti varžovą jam metant iš po krepšio, bet taip gavosi, jog jį stogavau. Tai įvyksta labai retai, tai tikrai džiaugiuosi“, – neslėpdamas šypsenos pasakojo įžaidėjas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
18
Naudingumas
23
Perimti kamuoliai
2
Dvitaškiai
75%
3/4

Krepšininkui atmintyje įstrigs ne tik karjeros skaičiai statistikos grafoje ir paskutinės akimirkos blokas, bet ir akistata su Alberto Oliveriu. Šis krepšininkas yra 22-ejais metais, 5 mėnesiais ir 15 dienų vyresnis už Roką, ir tik trimis metais jaunesnis nei „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Prieš Oliverį rungtyniavau ne pirmąjį kartą, taip pat ir Gran Kanarijoje žaidžiau. Atrodo, tokio amžiaus, bet tikrai aikštėje protingai juda su kamuoliu. Iš tokių žaidėjų galima tik semtis patirties“, – pasakojo jaunasis žaidėjas.

Tai buvo ypatingas mačas ne tik Jokubaičiui, bet ir kitiems „Žalgirio“ jauniesiems krepšininkas. Trys „Žalgirio“ dublerių žaidėjai – Jokubaitis, Lukas Uleckas ir Erikas Venskus – pirmą kartą kartu žaidė Eurolygos rungtynėse.

Kuo pasigirti turi ne vienas Jokubaitis. Uleckas per 8 minutes įmetė du taškus, atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį, taip pat atliko bloką.

Tuo metu Erikas Venskus žaidė visą ketvirtąjį kėlinį, kurį „Žalgiris“ laimėjo 21:19. 205 cm ūgio vidurio puolėjas surinko 4 taškus, 2 atkovotus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus.

„Su Luku Ulecku ant suolo kalbėjome, kad mums ketvirtajame kėlinyje tikrai teks visiems trim išeiti. Visai įdomu pažaisti kartu ne tik NKL, bet ir Eurolygoje, aukščiausiame lygyje. Labai smagu. To susižaidimo tokiame lygyje trūksta, bet, manau, kad viskas išėjo puikiai ir fanams patiko“, – džiaugėsi įžaidėjas.

Šį sezoną Jokubaitis savo dienotvarkių negali iš anksto detaliai susiplanuoti. Jis nė nežino, kokia bus artimiausia diena. Rytoj „Žalgirio“ dubleriai žais Nacionalinės krepšinio lygos rungtynes Tauragėje, tačiau įžaidėjas nėra tikras, ar jam reikės vykti į šį miestą.

Atakų organizatorius šį sezoną NKL sužaidė 20 rungtynių, o su „Žalgirio“ pagrindine komanda – 26 mačus.

„Prieš sezoną tikrai negalvojau, kad būsiu taip mėtomas. Viskas neblogai sekasi. Aišku, intensyvumas yra maksimalus. Nežinau, kas gali nutikti. Nežinau, ar rytoj reikės žaisti NKL, ar ne, nes niekada nežinau, kas nutiks. Tai truputį vargina, bet manau, kad tuo pačiu duoda didžiulės patirties, jog visada turiu būti pasiruošęs ir susikaupęs“, – pažymėjo Jokubaitis.

Lieka klaustukas, ar Jokubaitis šį savaitgalį žais NKL, tačiau tai, ką darys sekmadienį, jis žino iš anksto. Kauno „Žalgiris“ vyksta į Vilnių, kur laukia akistata su „Rytu“.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Las Palmo Herbalife Gran Canaria
60%
36/60
Metimai iš žaidimo
35%
23/65
34
Atkovoti kamuoliai
34
25
Rezultatyvūs perdavimai
15
4
Perimti kamuoliai
6
2
Blokuoti metimai
3
120
Naudingumas
54

Rungtynių žaidėjai

Edgaras  Ulanovas
18 PTS
6/9 FG
3/4 FT
Marcus  Eriksson
13 PTS
4/10 FG
2/2 FT
Deon  Thompson
7 REB
3 DREB
4 OREB
Cory  Jefferson
6 REB
3 DREB
3 OREB
Rokas  Jokubaitis
5 AS
2 TO
17 MIN
Nikola  Radicevic
6 AS
0 TO
20 MIN
Edgaras  Ulanovas
23 EFF
75% 2P%
60% 3P%
Jacob  Wiley
11 EFF
63% 2P%
- 3P%