Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: BNS
Artūras Milaknis Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Aaronas White'as Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Marius Grigonis Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: BNS
Artūras Milaknis Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Aaronas White'as Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Marius Grigonis Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta

Kauno „Žalgiris“ pagavo gerą bangą ir turi su ja toliau plaukti. Tuo įsitikinęs treneris Šarūnas Jasikevičius, prieš mačą su Miuncheno „Bayern“ dar ir sulaukęs gerų žinių iš medikų – į rikiuotę grįžo įžaidėjas Nate'as Woltersas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
18
Naudingumas
22
Baudų metimai
100%
5/5
Atkovoti kamuoliai
4

Trejas pastarąsias rungtynes praleidęs įžaidėjas treniravosi vakar ir šiandien, o ryt dvikovoje su Vokietijos čempionais laukiama jo sugrįžimo.

Kita vertus, „Žalgiris“ toliau versis be Pauliaus Jankūno ir Antano Kavaliausko – aukštaūgiai gydosi traumas ir kol kas nežinoma, kada galės rungtyniauti.

„Žalgiris“ praėjusią savaitę iškovojo triuškinamą pergalę Eurolygoje, kai 98:64 sumindė Las Palmo „Gran Canaria“, o po to neturėjo problemų ir principiniame LKL mače su Vilniaus „Rytu“, kurį nušlavė 85:59.

Jasikevičius viliasi, kad geri ženklai bus matomi ir rytojaus mače, kuriame „Žalgiris“ tikisi dar kartą išparduoti visus bilietus – jų belikę apie 200.

Nate’as vakar treniravosi, ryte nieko blogo neatsitiko, manau ryt tikrai žais ir bandysime po truputį įvedinėti. Kiti du nemanau kad žais.

– Treneri, kuo pasižymi „Bayern“ komanda? – žurnalistai paklausė Jasikevičiaus.
– Jie tikrai fiziška ir atletiška komanda. Kaip jau sakiau prieš pirmas rungtynes, žaidžia disciplinuotą, serbišką krepšinį, daug serbų, treneris serbas. Svarbiausias yra jų kontakto lygis. Aišku, mes kai kuriose pozicijose esame mažesni ir silpnesni, reikės tai slėpti. Iš kitos pusės, kitose situacijose reikia tai paversti savo privalumu.

Reikia žaisti taip, kaip žaidžiame pastaruoju metu, tęsti tą gerą bangą, nedalinti taškų už dyką ir jeigu mes apsiginame, tada aiškiai matosi, kad ir puolimas gerokai gyvesnis. Prie to prisideda ir geras gynėjų žaidimas. Esame labai priklausomi nuo gynėjų, kadangi Pauliaus ir Antano nėra rotacijoje ir apmažėjo pasirinkimų žaisti nugara į krepšį. Gynėjų žaidimas yra labai svarbus.

– Kiek Thomaso Walkupo žaidimas pirmoje pozicijoje lemia tą gerą gynėjų pasirodymą?
– Jis jau daug laiko žaidžia tikrai solidžiai. Iš visų dalykų, ką iš jo reikalaujame pastaruosius 2-3 mėnesius, negaudavome tik pataikymo iš toli. O visa kita jis atlikdavo idealiai – ir organizacija, ir žaidimo planas, apie gynybą aš apskritai tyliu, jis yra elitinis Europos besiginantis žaidėjas. Dabar jam pataikius iš toli, mūsų komandai atsiveria visai kitokios galimybės. Galų gale išsiplečia aikštė ir lengviau pulti. Jis pilnai integravęsis į sistemą, iš visų naujokų, ko gero, tą padarė greičiausiai. Kažkiek tik komandos su juo rizikuodavo, joms tai pasiteisino, ir tuomet jam pačiam sunkiau. Dabar, tikiuosi, kad gal mažiau rizikuos ir jis nubaus. 

– Kai užsikrovė atsakomybių puolime, ar jam užtenka jėgų gynyboje?
– Taip, jis tikrai gerai ginasi. Manau, ir Vitorijoje, ir Vilniuje, ir rungtynėse su „Gran Canaria“, jis asmeninėse dvikovose pristabdė varžovų žaidėjus. Tiek jis, tiek Marius tikrai labai gerai dengia pirmą-antrą pozicijas.

– Kalbant apie gynybą, ar skaičiai geri, ar ir žaidimo plano vykdymas?
– Žaidimo plano vykdymas pastaruoju metu yra labai geras. Mes nedaliname taškų. Po Klaipėdos rungtynių per kitus du susitikimus mūsų psichologinių klaidų skaičiai sumažėjo perpus. Iš kitos pusės tas planas lieka toks pats. Tikrai norėčiau, kad žaidėjai taip pat žaistų ir viską vykdytų. Matosi, kad prasidėjus nuo geros gynybos, palaisvėja ir puolimas. Apsigynus, atsiranda ir greito puolimo, ir pasitikėjimas savimi.

– Pirmose tarpusavio rungtynėse daug problemų pridarė Derrickas Williamsas, kuris visoms komandoms yra galvos skausmas. Ar įmanoma jį pristabdyti ir jei taip, kiek?
– Aišku, įmanoma. Reikia suprasti, ką galime jam duoti, ir ko negalime. Pirmose rungtynėse jam davėme viską – tiek prasiveržimus, tiek rizikavome ir jis nubaudė. O paskui ir kur nerizikavome baudė. Aišku, jis aukšto lygio žaidėjas, bet reikia jį priversti priimti sprendimus ir negalime jo palikti žaidimui vienas prieš vieną. Turime prieš vieną žaidėją gintis praktiškai su penkiais žaidėjais ir priversti jį nusimetinėti kamuolius.

– Ar tas jo pataikymas, kokį parodė Miunchene, kažkiek keičia dabar pasiruošimą prieš jį?
– Kažkiek keičia. Tuo labiau, kad pas mus dabar kitokie žaidėjai. Tuo metu reikėjo kažką daugiau rizikuoti. Esame už jį mažesni, lengvesni, reikia tikėtis, kad kai kuriose situacijose – greitesni. O kai kuriose situacijose turime būti labiau susitelkę padėti komandos draugui. Jie galvoja, kad ketvirtoje pozicijoje turi didžiulį pranašumą, mes turime tai paslėpti.

– Ar galime įžvelgti tokią tendenciją, kad „Bayern“ – labiau namų komanda?
– Aš galvoju, visos komandos, išskyrus „Žalgirį“, geriau žaidžia namuose. Ir „Žalgiris“ dabar namuose gerai pradėjo žaisti, reikia tikėtis, kad eisime toliau.

Komentarai:
Anonimas
gris jankis su kevalu ir vel laus is po krepsio viska. baigsis laisvumas. dabar visai gerai kai ju nera, gynejai gauna atsiskleist, ir puolimas visai kitoks, plius dar vieno is toli kliso lauzejo wolterso nera, bet tas jau ryt grizta
2019-03-14
+2
Atsakyti
Dzo
buvo serija 2-8 ,laimejo pries grand kanarija , ir jau cia vadianasi ispudinga banga pagavo? pats sau nejuokingas reksnys . 3 men siknoj sedejot. tokia banga buvot pagave kad dauze neptunas apie eurolyga net nesneku , nuvaziavo ir visi top8. gal geriau patylek
2019-03-13
-12
Atsakyti
Melagis
Tai, kad gynyba ir pralaimetose varzybose nebloga budavo - puolimas visada kaip vaiko gimdymas budavo, todel ir nepermesdavo net 70 tasku - prie ko cia tas apsiginimas ? Pradejo laisviau zaist, leido trapakus per pirmas atakos sekundes mest, daugiau gynejams deriniu - ir iskart per paskutines 3 rungtynes apie 80 tasku meta
2019-03-13
+2
Atsakyti
gal
dar Zalgirio zaidejam reikia priminti, kad kol kas jie nera ne vieno karto laimeje pries Bayern. gal jau tas laikas laimeti atejo?
2019-03-13
+4
Atsakyti
jei
Zalgiris dar turi ambiciju pakilti auksciau rytoj butina laimeti bent 5 taskais. kitaip nieko nepasieks nes toliau laukia stipresni varzovai
2019-03-13
Atsakyti
gal as aklas,
bet man atrodo,kad su Leo Zlagiriui geriau zaidimas klijuojasi negu su Nate\'u.
2019-03-13
+1
Atsakyti
Valdas
Po sezono,tikiuosi Kavaliausko nebeliks žalgirį,jis žaidejas neblogas,bet rizikinga dėl traumų pasilikti jį žalgirio komandoje
2019-03-13
-1
Atsakyti
Anonimas
tai kad ir gynejam tikrai neduos taip siautet kaip rytas ar canaria.bayern rimta komanda turinti realius sansus lost playoff todel rytoj reikes kaip reikiant pasistengt norint nugalet.
2019-03-13
+4
Atsakyti
Anonimas
Neptūnas jums banga gera daro
2019-03-13
Atsakyti
Anonimas
Bayern pwr prieki paims zalgiri,o jankunas su kevalu šį sezona nebezais,nes traumos puola
2019-03-13
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Miuncheno Bayern
53%
32/60
Metimai iš žaidimo
46%
26/56
32
Atkovoti kamuoliai
26
19
Rezultatyvūs perdavimai
19
6
Perimti kamuoliai
5
12
Prarasti kamuoliai
9
48%
11/23
Tritaškiai
35%
11/31

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
18 PTS
6/12 FG
5/5 FT
Nihad  Djedovic
17 PTS
6/9 FG
2/2 FT
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
5 REB
Nihad  Djedovic
5 REB
4 DREB
1 OREB
Leo  Westermann
4 AS
4 TO
26 MIN
Danilo  Barthel
5 AS
2 TO
22 MIN
Marius  Grigonis
22 EFF
63% 2P%
25% 3P%
Nihad  Djedovic
20 EFF
75% 2P%
60% 3P%