Nuotr.: Sputnik – Scanpix
Nuotr. Sputnik – Scanpix

Rusijos krepšinyje nuo kito sezono įsigalios naujovė, skatinanti VTB Vieningosios lygos klubus į aikštę dažniau leisti jaunuosius žaidėjus.

Pristatyta, jog nuo kito sezono klubai sulauks piniginių išmokų už kiekvieną ne vyresnį nei 23-ejų metų Rusijos krepšininką, kuris aikštėje vidutiniškai praleis bent po 20 minučių.

Suma, kuri bus skirta už kiekvieną jaunąjį krepšininką, kol kas nenustatyta, tačiau numatoma, kad tai bus keli milijonai rublių.

2 milijonai rublių, pavertus į eurus, yra kiek daugiau nei 27 tūkst. eurų.

„Nusprendėme paskatinti VTB Vieningosios lygos klubus, – aiškino Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenko. – Mūsų užduotis yra jauniesiems žaidėjams surasti daugiau laiko aikštėje.

Galėtume įvesti griežtesnes taisykles užsieniečių limitui, bet prievarta atsisukti į Rusijos krepšininkus ne visada veikia – komandų vadovai ieško, kaip apeiti šiuos ribojimus. Tuo metu naujasis būdas žaidėjų tobulėjimo klausimu gali būti intriguojantis. Tai leis rasti daugiau kandidatų nacionalinei rinktinei.“

Komentarai:
heh
jei rusai nenori zaisti krepsinio tai ir nezais..
2019-03-16
-2
Atsakyti
Fupas mus, tai issidirbinetu. dirbtinai prisiregintu tuo jaunimo su dvigubom licenzijomis ir pazaistu keleta rungtyniu su tokiais minuciu vidurkiais.geras sumanymas, tik turi aiskiai apibrezt taisykles, kad nebutu sezone cirku galiorku komandose. pavyzdziui tik nuo sezono pradzios registruotiems zaidejams tegaliotu r t.t.


tai kad ir pvz min 20rungtyniu turetu suzaisti ir pan. sureguliuot nera sudetinga
2019-03-14
-3
Atsakyti
Fu
pas mus, tai issidirbinetu. dirbtinai prisiregintu tuo jaunimo su dvigubom licenzijomis ir pazaistu keleta rungtyniu su tokiais minuciu vidurkiais.

geras sumanymas, tik turi aiskiai apibrezt taisykles, kad nebutu sezone cirku galiorku komandose. pavyzdziui tik nuo sezono pradzios registruotiems zaidejams tegaliotu r t.t.
2019-03-14
+26
Atsakyti
silpna komanda
susiperka visus jaunus moka 1k į metus ir žaidžia pasidaro biudžietą ir kitą sezoną nukala cska
2019-03-14
-5
Atsakyti
Anonimas
silpnoms komandoms superinis variantas. prisidės ant tų jaunų atlyginimų praktiškai
2019-03-14
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.