Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta

Kauno „Žalgiris“ užkūrė tikrą pirtį „Menora Mivtachi“ arenoje ir sugrįžo iš turėto 13 taškų deficito bei šventė pergalę prieš Tel Avivo „Maccabi“ klubą, taip išsaugodamas galimybę patekti į Eurolygos atkrintamąsias.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
22
Baudų metimai
86%
6/7
Rezultatyvūs perdavimai
5

Likus 11 sekundžių Thomasas Walkupas atkovojo kamuolį ir po varžovo pražangos sumetė dvi baudas. „Maccabi“ minutės pertraukėlės nenaudojo, o Scottie Wilbekinas perbėgo visą aikštę bei pataikė sudėtingą metimą iš po krepšio.

Lemiamos 4 sekundės ištiksėjo be varžovų pražangas reiškiančių arbitrų švilpukų, o kamuolys nugulė Mariaus Grigonio rankose – „Žalgiris“ šventė trečiąją pergalę paeiliui.

Būtent Grigonis susitikimo metu buvo vienas iš pagrindinių pergalės kalvių. Gynėjas per 20 minučių pelnė 12 taškų (3/7 dvit., 1/2 trit., 3/3 baud. met.), atkovojo 2 kamuolius, atliko vieną rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo, 4 kartus pats prasižengė bei išprovokavo 3 pražangas ir surinko 8 naudingumo balus.

„Pabaigoje sėkmės kažkiek tai reikia, o mes šį sezoną jos iš viso neturėjome. Pavėluotai, bet pagaliau sėkmė atėjo“, – rungtynių pabaigą komentavo krepšininkas.

– Mariau, šiandien buvo du sugrįžimai – vienas iš -13, kitas iš -9. Abu kartus tie sugrįžimai buvo su žemais penketais. Kiek tie žemi penketai keitė rungtynes?
– Nesureikšminčiau tų žemų penketų. Kaip treneris ir sakė, kai atkarpomis žaisdavome pagal planą, neleisdavome veržtis į dešinę pusę, neleisdavome mesti tritaškių greitoje atakoje, tai iš karto išlygindavome rezultatą. Koncentracijos nepavyko išlaikyti visas 40 minučių, tačiau smagu, kad pabaigoje susikaupėme ir pabėgome.

– Gynyboje buvo nemažai perimtų kamuolių ir atrodė, kad žinojote, kur kamuolys nueis. Kiek gynybinis planas šiandien buvo vykdomas?
– Kai pasipildavo jų klaidos, tai sekdavome planą ir žaisdami penki prieš penkis jie sunkiai užpuolė. Viskas atrodė gerai, bet ir vėl – kažkas atsitinka, jie pradeda bėgti, mes pasimetame. Vis dėlto, kažką šiandien padarėme geriau už juos, todėl ir laimėjome.

– Ar galima sakyti, kad komanda šiuo metu žaidžia geriausią krepšinį šį sezoną?
– Jei laimime, tai turbūt. Šį sezoną dar nebuvo tiek iš eilės laimėtų susitikimų. Dar ne sezono pabaiga, bet forma gerėja, geriau vienas kitą suprantame. Lengva kalbėti, kai laimime.

– Trečiojo kėlinio pradžioje buvo paimta minutės pertraukėlė, po kurios spurtavote 13:0. Galbūt pamenate, apie ką kalbėjote būtent tos minutės pertraukėlės metu?
– Visi mato, jog mūsų minutės pertraukėlės būna vienodos. Manau, kad trūko ugnies, mes ją įsižiebėme ir panaikinome deficitą.

Krepšininko komentaras:

Komentarai:
grigonis kazkaip daznai po puse rungtyniu gerai suzaidzia...jei jis taip gerai zaistu visu keturis kelinius butu kiets grajoks...bet gal kita sezona? vistiek malacius
2019-03-21
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Tel Avivo Maccabi
Kauno Žalgiris
56%
31/55
Metimai iš žaidimo
45%
27/60
34
Atkovoti kamuoliai
24
18
Rezultatyvūs perdavimai
11
4
Perimti kamuoliai
14
84
Naudingumas
83
0
Blokuoti metimai
2

Rungtynių žaidėjai

Tarik  Black
18 PTS
7/7 FG
4/7 FT
Leo  Westermann
16 PTS
4/7 FG
6/7 FT
Angelo  Caloiaro
8 REB
7 DREB
1 OREB
Brandon  Davies
6 REB
3 DREB
3 OREB
Michael  Roll
6 AS
1 TO
19 MIN
Leo  Westermann
5 AS
1 TO
30 MIN
Tarik  Black
22 EFF
100% 2P%
- 3P%
Leo  Westermann
22 EFF
67% 2P%
50% 3P%