Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Prienų „Skycop“ ekipa nori eiti „Šiaulių“ komandos praėjusį savaitgalį sostinėje pramintais takais. Tuomet charakterį demonstravę Antano Sireikos auklėtiniai buvo arti to, kad išvykoje pranoktų Vilniaus „Rytą“ – pralaimėjimas patirtas tik per pratęsimą.

„Šis mačas parodo, kad mes turime šansų įveikti „Rytą“, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Skycop“ veteranas Kšištofas Lavrinovičius. – Žinoma, „Rytas“ yra stipri ir elitinė komanda, kurios užduotis yra pergalės ir čempionato laimėjimas, tačiau šeštadienį mes bandysime kovoti iš visų jėgų.

Turime žaisti komandiškai, drausmingai bei stengtis kuo geriau apsiginti. Mums turi būti gera diena, o varžovams – bloga.“

„Skycop“ nedemonstruoja žaidimo, kokio iš jų prieš sezoną tikėjosi sirgaliai.

Virginijaus Šeškaus kariauna per 25 rungtynes iškovojo 9 pergales bei šiuo metu užima 7-ąją vietą. Prieniškius skiria vos 1 pergalė tiek nuo 8-osios pozicijos, tiek ir nuo 6-osios..

„Pirma ir pagrindinė tokio sezono priežastis – stabilumo trūkumas, – dėstė Lavrinovičius. – Mūsų komandoje dažnai keitėsi žaidėjai – vieni atvažiuodavo, kiti išvažiuodavo. Prie to prisidėjo dar traumos, tai taip ir gavosi, kad dabar esame 7.

Žaidimą gerinti mes tikrai galime. Turime šansų ir norime pakilti iki 6-osios vietos. Tuomet reikės žiūrėti, kad visi būtume sveiki ir geriausioje formoje, jog galėtume parodyti geriausią savo žaidimą atkrintamosiose.“

Lavrinovičius Prienuose išgyvena nelengvą sezoną. Aukštaūgis šiemet vidutiniškai žaidžia po 11 minučių, pelno po 5,7 taško bei renka po 7 naudingumo balus, kai pernai „Lietkabelio“ ekipoje fiksavo po kiek daugiau nei 20 minučių, 9,7 pelnyto taško bei 11,4 naudingumo balo.

Šį sezoną metami dvitaškiai

53%
16,5
Pataiko: 16,5
Taiklumas: 52,8%
Vieta lygoje: 10
Geriausias pasiekimas: 28
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Darjušas Lavrinovičius

„Turėjau nedidelių traumelių, todėl buvau be kondicijos, tačiau dabar jaučiuosi geriau. Sportuoju visa jėga ir stengiuosi įgauti maksimalią sportinę formą“, – sakė legendinis Lietuvos krepšininkas.

Nors Lavrinovičiui praėjusį lapkritį suėjo 39-eri, tačiau apie karjeros pabaigą jis vis dar negalvoja.

„Aš niekada neplanuoju – kaip bus, taip bus, – sakė „Skycop“ puolėjas. – Jei ne „Betsafe–LKL“ čempionate, tai gal NKL. Jei ne NKL, tai gal miesto lygoje. Aš vis tiek kažkur dar žaisiu. Bet kokiam lygyje ir kaip, dar nieko nežinau. Be jokių abejonių, man krepšinis vis dar teikia malonumą.“

„Ryto“ ekipoje šiandien debiutuos naujokas Derekas Needhamas, tačiau Prienų komandos žaidėjai labiau dairytis turėtų į kitą Vilniaus komandos gynėją – Mindaugą Girdžiūną.

Praėjusį savaitgalį ryškiausiomis spalvomis sprogęs klaipėdietis mače su „Šiauliais“ surinko 37 taškus, o tai ne tik geriausias šio sezono rezultatas lygoje, bet ir trečias geriausias per pastarąjį dešimtmetį.

„Smagu sužaisti rezultatyvų mačą, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Ryto“ gynėjas. – Labai gerai pavyko pradėti rungtynes, visą mačą jaučiausi gerai. Pavyko viską pataikyti, buvo tiesiog gera diena.“

Nuotr. BNS

Girdžiūnui šis sezonas yra permainingas – geresnes rungtynes keitė prastesnės, o minučių kiekis irgi svyravo – jei Europos taurės grupių etape gynėjas rungtyniavo po 24 minutes, tai atkrintamosiose – po 14.

Faktas tas, kad Girdžiūnui tokių rungtynių su „Šiauliais“ reikėjo labai.

„Žinoma, kad taip pavyko gerai sužaisti yra tik pliusas, tikiuosi, kad ir toliau gerai seksis. Svarbiausia, kad iškovojome pergalę, nes kaip komandai šios rungtynės nebuvo geros“, – sakė 30-metis krepšininkas.

Girdžiūnas jau spėjo turėti kelias treniruotes su naujuoju „Ryto“ atakų organizatoriumi bei susidaryti pirmąjį įspūdį apie Needhamą.

Amerikietis praėjusią savaitę sostinėje pakeitė rimtą traumą patyrusį kapitoną Chrisą Kramerį.

„Matosi, kad tai patyręs žaidėjas, labai greitas ir protingas. Manau, kad jis mums pagelbės, belieka jį kuo greičiau įvesti į mūsų žaidimo sistemą. Tą dabar ir stengiamės daryti“, – įspūdžiais apie naujoką dalinosi Girdžiūnas.

Vilniaus ir Prienų komandos šį sezoną buvo susitikusios du kartus – rugsėjo pabaigoje namuose „Rytas“ triumfavo 95:66, tuo metu lapkričio viduryje išvykoje – 81:71.

Prieš artėjantį mačą Girdžiūnas išskiria „Skycop“ veteranų patirtį bei lyderį Gecevičių. Vilnietis yra šeštas rezultatyviausias (vid. 12,7 tšk.) bei devintas naudingiausias (vid. 13,6 naud. bal.) čempionato krepšininkas.

„Prienų komanda yra labai patyrusi, sakyčiau, kad labai pavojinga, – dėstė Girdžiūnas. – „Skycop“ komandoje praktiškai visi žaidėjai gali pataikyti iš toli – nuo pirmo iki penkto numerio. Žinoma, reikia išskirti jų lyderį Gecevičių, kuriam turėsime skirti didelį dėmesį.“

„Skycop“ puolėjui Mindaugui Lukauskui šios dienos rungtynės turės ypatingą reikšmę – vyriausias lygos krepšininkas sužais 600-ąsias karjeros rungtynes „Betsafe–LKL“ čempionate (1 vieta lygos istorijoje), o šį ypatingą pasiekimą jis užfiksuos prieš ilgametę savo ekipą „Rytą“.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Kšištofas Lavrinovičius

Kšištofas  Lavrinovičius
Komanda: Prienų Skycop
Pozicija: PF, C
Amžius: 39
Ūgis: 209 cm
Svoris: 105 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva