Nuotr.: A.Čiža
Nuotr. A.Čiža

Nacionalinės krepšinio lygos trečiųjų ketvirtfinalio rungtynių MVP tapo „Palangos Kuršių“ įžaidėjas Aidas Viskontas.

Šį sezoną metami dvitaškiai

52%
21,5
Pataiko: 21,5
Taiklumas: 52,4%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 23
Blogiausias pasiekimas: 20
Daugiausia pataiko: Aurimas Majauskas

32-ejų metų 185 cm ūgio kretingiškis prie pergalės kovoje su Molėtų „Ežerūnu“ per 38 minutes pridėjo 16 taškų (3/5 dvit., 2/3 trit., 4/4 baudos), 8 atkovotus kamuolius, 7 rezultatyvius perdavimus, 2 perimtus kamuolius ir 29 naudingumo balus.

„Palangos Kuršiai“ savo aikštėje triumfavo 79:68 ir ketvirtfinalio serijoje iki 3 pergalių yra priekyje 2-1. Šiandien akistatoje Molėtuose Palangos ekipa gali prasibrauti į finalo ketvertą.

Aidas Viskontas šį sezoną atlieka po 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir pagal šį rodiklį NKL yra nepralenkiamas.

Atakų organizatorius serijoje su „Ežerūnu“ vidutiniškai renka po 13,3 taško, 5,7 atkovoto kamuolio ir 5 rezultatyvius perdavimus.

Svetainė „nklyga.lt“ taip pat pristato trumpą trečiųjų ketvirtfinalio rungtynių apžvalgą.

Finalo ketverto dalyvės. „Telšiai“ ir Šakių „Vytis“ atitinkamai Jonavos „Sintek-Jonavą“ ir Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“ serijose įveikė 3-0 ir pirmosios žengė į NKL finalinį ketvertą, balandžio 12-13 dienomis vyksiantį Jonavoje. Telšių ir Šakių krepšininkai tarpusavyje susikaus pusfinalyje.

„Telšiai“ į finalo ketvertą pateko pirmąjį kartą klubo istorijoje, o „Vytis“ – antrą sezoną iš eilės.

„Telšių“ krepšininkų džiaugsmas:

„Vyčio“ krepšininkų džiaugsmas:

Nauji čempionai. Praėjusį sezoną NKL triumfavusi Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ ekipa ketvirtfinalyje neprilygo „Vyčiui“ ir baigė pasirodymą turnyre. Lyga turės naujus čempionus, o šiuo metu į titulą pretenduoja šešios komandos.

Aidas Viskontas

Aidas  Viskontas
Aidas  Viskontas
MIN: 29.35
PTS: 10 (50%)
REB: 3
AS: 5
ST: 1
BS: 0
TO: 4
GM: 1

Atsitiesė. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ atsitiesė po ketvirtfinalio starto 0-2 ir trečiose rungtynėse namie 93:76 įveikė Joniškio „Delikatesą“. Šiandien Marijampolės komanda Joniškyje bandys išlyginti seriją, o „Delikatesas“ – prasibrauti į finalo ketvertą.

Ketvirtajame kėlinyje „Sūduva-Mantinga“ Joniškio klubą triuškino net 30 taškų persvara, 86:56, bet per likusį laiką „Delikatesas“ spurtavo 20:7 ir atsilikimą sumažino iki 17 taškų.

„Sūduva-Mantinga“ pataikė 16 tritaškių ir užfiksavo komandos sezono rekordą.

Kapitono impulsas. Aurimas Kieža trečiajame ketvirtfinalio mače sužaidė geriausias sezono rungtynes. Jis pelnė 17 taškų (4/6 dvit., 2/3 trit., 3/4 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o su 4 perimtais kamuoliais ir 27 naudingumo balais užfiksavo asmeninius sezono rekordus.

Tuo metu kitas Marijampolės ekipos puolėjas Justinas Jogminas su 14 atkovotų kamuolių pakartojo asmeninį geriausią rezultatą.

Tritaškiai. „Palangos Kuršiai“ išmetė 29 tritaškius, Molėtų „Ežerūnas“ – 27, tačiau palangiškiai pataikė 11 šūvių, o molėtiškiai – tik 5. Tai buvo visai kitokia „Ežerūno“ išvyka į Palangą, kadangi pirmąją akistatą pajūryje svečiai laimėjo net 100:64, o šįkart krito 68:79 ir serijoje atsilieka 1-2.

Užtikrintai. „Telšių“ krepšininkai trečiose rungtynėse su Jonavos ekipa iškart šovė į priekį 7:0, vėliau pirmavo 31:21, o po dviejų kėlinių – jau keturiolikos taškų pranašumu. Trečiajame kėlinyje Jonavos ekipa dar buvo priartėjusi iki 10 taškų skirtumo, bet tuomet į priekį vėl šovė telšiškiai, kurių persvara lemiamo kėlinio pradžioje abejonių nebekėlė – 67:46.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Aidas Viskontas

Aidas  Viskontas
Komanda: Palangos Kuršiai
Pozicija: PG
Amžius: 32
Ūgis: 185 cm
Svoris: 75 kg
Gimimo vieta: Kretinga, Lietuva