Nuotr.: BasketNews.lt/J.Miklovas
Nuotr. BasketNews.lt/J.Miklovas

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai pirmadienio popietę apgulė bilietų pardavimo kasas. Nulūžus klubo internetinei bilietų pardavimo sistemai, dešimtys sirgalių vyko į kasas, kur stojo į ilgas, vos judančias eiles, kuriose prastovėjo bent po 3-4 valandas.

Taip nemaloniai sirgaliams, tačiau su milžinišku ažiotažu prasidėjo prekyba bilietais į trečiąsias Eurolygos ketvirtfinalio serijos su Stambulo „Fenerbahče“ rungtynes.

12 val. pradėjus bilietų prekybą internetu, ji praktiškai iš karto ir nulūžo. Įsigyti bilietų nebuvo galima nei internetu, nei bilietų kasose, kurios naudojasi ta pačia „koobin.com“ sistema.

Todėl, pavyzdžiui, prie „Žalgirio“ arenos kasų dar 10 val. pradėję budėti pirmieji pirkėjai progos įsigyti bilietus laukė bent iki 14 val. Kasos, anot eilėje laukiančių žmonių, pradėjo dirbti apie 14.15 val.

„Su draugu lažinomės: aš sakiau, kad nusipirksime trečią valandą, jis – kad ketvirtą“, – sakė „Žalgirio“ sirgalius Vytautas, kuris su grupele bičiulių prieš 16 valandą jau buvo atsidūrę visai šalia įėjimo į bilietų pardavimo patalpą.

Prekyba internetu dabar apskritai yra apribota, todėl žmonės skuba į fizines bilietų pardavimų vietas, kad nepraleistų unikalios galimybės pamatyti Eurolygos atkrintamąsias.

Nors eilė – ilga ir beveik nejudanti, stovinčiųjų nuotaikos pakankamai geros. Prie to prisideda ir malonus oras, kuris įkaitinus saulei Kaune popiet pasiekė 17 laipsnių šilumą. Tiesa, didžioji eilės dalis stovi šešėlyje.

Nuotr. BasketNews.lt/J.Miklovas

Nuotr. BasketNews.lt/J.Miklovas

„Patys suprantame, kas čia yra, ko čia pyksi, – sakė Vytautas. – Viskas normaliai. Kai pradėjo dirbti dvi kasos, iš karto pasidarė šilčiau.“

„Galėtų bent kokį mobilų kavos aparatą atvežti, va koks verslas būtų“, – pridėjo greta jo stovėjęs Vaclovas.

„Prieš porą valandų čia vieni žmonės ir buteliuką prasuko. Žalią baltą“, – geros nuotaikos priežastį nurodė kitas „Žalgirio“ sirgalius Evaldas.

Vyrai piktinasi tik tuo, kad ilgai stovint eilėje, arenos apsaugininkai neleidžia pasinaudoti tualetais.

„Pageidavimas būtų toks, kad „Žalgiris“ ateityje pasirūpintų, kad tokių nesklandumų nebūtų. Kad veiktų ir internetinė sistema, ir kasos“, – sakė Vaclovas.

Parduodant bilietus į ketvirtfinalį, pirmenybė teikiama abonementų turėtojams – jų vietos yra rezervuojamos trims dienoms, per kurias žmonės gali bilietus įsigyti.

Bilietus į likusias vietas – apie 9000 – gali įsigyti visi kiti norintieji ir tokių netrūksta.

„Stovime jau trečioje eilėje: prieš tai Akropolyje ir S.Daukanto g. esančias kasas uždarė“, – sakė Matas, Šarūnas ir Laimonas, atsidūrę eilės prie „Žalgirio“ arenos pabaigoje.

Jeigu judėjimo tempai nesikeis, realu, kad šie vyrai stovės iki pat kasų darbo laiko pabaigos – 19 val.

„Tikiuosi, kad kasos dirbs tol, kol žmonių bus, – kolegas eilės gale užjautė visai šalia kasų stovėjęs Vytautas. – Nes jeigu bus taip, kaip tarybiniais laikais: man darbo laikas baigėsi, ir namo, tai turbūt kviesime OMONą iš Maskvos.“

Geros nuotaikos nestokoję vyrai eilę prie arenos palygino būtent su tarybiniais laikais.

„Tada rėkdavo „dviejų vištų neduokit, visiems neužteks, po vieną tik“, – prisiminė „Žalgirio“ sirgalius Vytautas.

„Bus ką vaikams papasakoti“, – sakė bene dvigubai jaunesnis Matas.

Bilietų į rungtynes kainos prasideda nuo 19 eurų, tačiau sirgalių tai negąsdina: jie perka bilietus ir sau, ir draugams. Paklausti, po kiek bilietų planuoja įsigyti, sirgaliai vardija skaičius nuo 2 iki 13.

Ar negąsdina jų kainos?

„Truputį gąsdina, bet kai tokia šventė, vieną kartą metuose, nieko tokio“, – sakė Matas.

„Geriau būsiu nevalgęs, bet pamatęs tokį reginį“, – pusiau juokais, pusiau rimtai pridėjo Laimonas.

Kas bus, jeigu laukimas prie arenos užtruks?

„Reikės atsivežti kėdę, palapinę, valgyti“, – vardijo smagiai nusiteikę, eilės gale stovintys vyrukai. Po kelių minučių už jų jau buvo dar 10 žmonių.

„Žalgiris“ trečiąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes žais balandžio 23 dieną. Jeigu prireiks ketvirtojo mačo, jis bus surengtas balandžio 25 dieną.

Pernai visi bilietai į abejas ketvirtfinalio rungtynes buvo iššluoti, bet tada „Žalgiris“ dėl ledo ritulio čempionato galėjo priimti maždaug dviem tūkstančiais mažiau sirgalių nei įprastai. Šiemet tokios problemos klubas neturi.

„Žalgiris“ pirmadienį vakarop pranešė, kad bilietų prekyba internete bus atnaujinta antradienį 12 val.

Komentarai:
Noriu i rungtynes
Labai gaila kad žmonės kurie neturi galimybės atvykti į Kauna įsigyti bilietų negali to padaryti internetu. Nes norėjau įsigyti kažkiek pigesnius bilietus o dabar bus taip kad jei nori pirksi už 60 € nes kasoje iššlavė o internetu kentėsi. Nesąžininga labai reikėjo ir ten ir ten stabdyti pardavimus.
2019-04-09
+6
Atsakyti
lol
ziauru, tas pats ryto fanas nickus keicia ir varo ant zalgirio visais frontais :D gaila man jo;/
2019-04-09
-1
Atsakyti
lll
Apsauginis ir kavianskas-du keiksmažodžiai viename...
2019-04-09
-5
Atsakyti
Kamasolis
Zurnaliste, gal paaiskinsite kas yra tas sovietmetis? Kazkaip tokio zodzio nezinau. Jeigu kalba eina apie tarybu sajunga, tai tais laikais kaip tu gimiai zmones gyveno simta kartu geriau nei dabar.
2019-04-09
-24
Atsakyti
JO KAIMECIAI
STOVIE KAIP TARYBU SAJUNGOI PRIE MESOSOS NEZINO,KAD SEIS LAIKAIS INTERNETAS YRA)))NET JUOKAS NEIMA
2019-04-09
-12
Atsakyti
Fanas
Ryto arena to gyvenime nemacius tai ir springsta is pavydo, juokas ima nuo tu rytfaniu ir taskas.
2019-04-09
+19
Atsakyti
Klitoriams
Paskaitai komentarus,tai koktu,kaip G taško padugnės iš pavydo springsta :)
2019-04-08
+6
Atsakyti
istorikas
Gal kaip Lidle prie bananų.
2019-04-08
+12
Atsakyti
Mantas
vilniuj tokių eilių nematyti.nebent suvalkuos😁
2019-04-08
+11
Atsakyti
ha
Antraštė parodo basketnews mentalitetą..

Šimtai kūrybingų palyginimų, tačiau žmonės eilėje susirinkę tik kaip "Sovietmečiu prie mėsos" 😂

P.S. VSIO RAVNO KAVIANSKI PRAJIBIOT AHAHAHAHAHAHAHAHA 🤣
2019-04-08
-7
Atsakyti
Anonimas
matosi kad rytfaniai mirsta is pavydo ir jau tada varo ant zalgirio ir fanu istikimybes savo miesto komandai o tuo metu ju tvartas nesurenka trecdalio arenos per lemiamas rungtynes
2019-04-08
+32
Atsakyti
lol
kaimas tas kaunas 21 amzius o jie eilese stovi del kazkokios zalios kekses
2019-04-08
-25
Atsakyti
Antanas
skolinuos bapkes,desiu pora stukiu uz feneri,navaras garantuotas,gerai paosiu su dzekem
2019-04-08
-24
Atsakyti
nu jo
dar karta irodo, kad kaune viskas pastatyta ant arenos, visas miestas tik ta ir veikti gali, taciau jei arenos nebutu, kaunas visiskai merdetu ir taptu nauju didziasaliu
2019-04-08
-37
Atsakyti
Antanas
Idio.tai. geriau pastatytu kuo daugiau bapkiu uz feneri tai nors bapkiu uzkaltu ir gera varke prasuktu. Db tai juokingai atrodo,kai laukia kelias valandas,nors visi zino kad zalia pa.rodija bus pazeminta
2019-04-08
-36
Atsakyti
sory chebra
jus besmegeniai. aiskiai parasyta jog savo vieta abonemento turetojas gali issipirkti per tris dienas ir tik tada neissipirkus ji bus parduota kitiems. stovi jie kilometrinej eilej neaisku kodel...
2019-04-08
-12
Atsakyti
...
ziauriai didziuojuos zalgiriu bei kaunieciais kurie sunkiausiu momentu nenuleido ranku
2019-04-08
+17
Atsakyti
ko cia putuojies mestieti. knygu ziurke
2019-04-08
-23
Atsakyti
booosas
video apie zalgiri:

youtube.com/watch?v=vb23ufuloew
2019-04-08
+8
Atsakyti
as
budamas mazeikiuose nusipirkau bilieta interneu, o cia stovi eilese kaip sovietmeciu :DD neveltui kaunas...
2019-04-08
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.