Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Ateinantį rudenį Kauno „Žalgiris“ pradės pašėlusio tempo kelionę po naują sezoną ir ji, kaip buvo patvirtinta šią savaitę pasirodžiusiame Eurolygos tvarkaraščio projekte, tęsis ilgiau nei įprastai.

Po Eurolygos ir neseniai įsteigtos Eurolygos žaidėjų asociacijos (ELPA) susitikimo nutarta, kad kitą sezoną turnyro reguliarusis sezonas prasidės savaite anksčiau – jau spalio trečią dieną.

Tai reiškia, kad tarp Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Eurolygos sezonų startų veikiausiai bus tik poros savaičių pertrauka.

„Pakeitimai Eurolygoje atsilieps ir LKL tvarkaraščiui. Kadangi sezonas prasidės savaite anksčiau, tą savaitę jau negalėsime daryti dvejų rungtynių.

Iki šiol prieš prasidedant Eurolygai visada būdavo žaidžiami du mačai per savaitę“, – „BasketNews.lt“ sakė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Be to, Eurolygai pasipildžius dviem naujomis licencijuotomis komandomis – Miuncheno „Bayern“ ir Vilerbano ASVEL – ir jų skaičiui išaugus iki aštuoniolikos, reguliarusis sezonas prasitęs dar viena savaite.

Atkrintamųjų startas numatytas balandžio 21 dieną. Šį sezoną pirmieji ketvirtfinalių mačai bus žaidžiami balandžio 16-ąją.

„Kaip vienerios rungtynės iškrenta iš pirmosios Eurolygos savaitės, taip dar vienerių nebus tą savaitę, į kurią pratęsiamas Eurolygos sezonas. 

Tai reiškia, kad mums reguliarųjį sezoną reikia iš viso pratęsti dvejomis rungtynėms, o tai yra viena papildoma savaitė“, – aiškino Brazauskas.

Visoje šioje painiavoje teks suktis „Žalgiriui“, kuris jau dabar rūpinasi, kaip žaidėjams suteikti kuo daugiau poilsio valandų ir net minučių.

Šį sezoną pelnomi taškai

49%
79,7
Pelno taškų: 79,7
Taiklumas: 49,0%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 98
Blogiausias pasiekimas: 58
Daugiausia pelno: Brandon Davies

Šiuo atveju ištemptas Eurolygos sezonas, kuriame vietoj devynių dvigubų savaičių bus septynios, jiems išeis į naudą.

„Tas skaičius tikrai turi įtakos, nes dvigubos savaitės yra labai sunkios, po jų komanda turi grįžti namo ir žaisti LKL rungtynes. Vienas dalykas, tai sunku fiziškai, kitas – žaidėjai greitai vėl turi užsikurti emociškai. 

Matome, kad antrosiose dvigubų savaičių rungtynėse ir tempas būna lėtesnis, ir žaidimas nebūtinai toks gražus. Tas tikrai jaučiasi“, – „BasketNews.lt“ sakė „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Dar vienas įdomus pakeitimas, numatytas projekte – vienos iš dvigubų savaičių metu abejas rungtynes komandos žais namuose, dar vienos – abejas išvykoje.

Pasak Motiejūno, tai – tarsi įdomus eksperimentas, siekiant išbandyti NBA taikomą praktiką. 

„Per Eurolygos posėdžius visada diskutuodavome, kaip čia geriau daryti – ar žaisti namuose ir išvykoje, ar daryti kaip NBA, kur komandos vienu metu turi keliones po kažkokį regioną.

Iki šiol visada sutardavome, kad mums geriau žaisti po vienerias rungtynes namuose ir išvykoje dėl bilietų, televizijos reikalų.

O  šiemet, kadangi daugiau dvigubų savaičių, nusprendėme pažiūrėti, kaip atrodytų perskridimas tą pačią savaitę. Mes palaikėme šitą idėją, žiūrėsime, kaip ji veiks realybėje“, – kalbėjo Motiejūnas.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

„Žalgirio“ ekipai „dvigubų“ skrydžių savaitę, kaip ir visą sezoną, kiek lengvina galimybė keliauti užsakomaisiais skrydžiais.

Tiesa, ją turi ne visos Eurolygos komandos, mat tai yra nemenka prabanga. 

Neoficialiomis žiniomis, viena užsakomoji kelionė kainuoja apie 50 tūkst. eurų, o kelionė standartiniais lėktuvais – apie 4-6 tūkst. eurų.

Kita vertus, gali būti, kad dėl naujosios tvarkos pačiam „Žalgiriui“ per vieną savaitę savo arenoje teks priimti dvi komandas.

„Nežinau, ar tai realu, bet būtų įdomu, kaip reaguotų sirgaliai, ar abonementų turėtojai ateitų abi dienas. Tik tai pabandę, pamatysime“, – sakė Motiejūnas.

Visoje tvarkaraščių painiavoje savo trigrašį įkiš ir Kinijoje vyksiantis pasaulio čempionatas, kuris baigsis tik rugsėjo 15 dieną. 

Jis gerokai sujauks kai kurių klubų, tarp jų ir „Žalgirio“, pasirengimo sezonui planus.

Po čempionato jame dalyvavusiems krepšininkams, ypač jei rinktinė nužygiuoja toli, įprastai skiriama bent savaitė poilsio.

LKL čempionatas, pasak Brazausko, tikriausiai startuos nepraėjus nė savaitei po planetos pirmenybių finišo.

„Mūsų sezonas ir iki šiol prasidėdavo maždaug rugsėjo 20 dieną. Mes jo ankstinti nelabai galime – juk pasaulio čempionatas baigiasi rugsėjo 15 dieną, o po šešių dienų jau laukia pirmosios LKL rungtynes“, – kalbėjo jis.

Tiesa, kito LKL sezono gairės dar toli gražu nėra aiškios. Lygos atstovai ne kartą kalbėjo apie dvylikos komandų ir trijų ratų sistemą, tačiau termino, kada tai gali tapti realybe, nėra.

„Laukiame sezono pabaigos ir žiūrėsime, kiek komandų liks, kaip susiklostys Nacionalinė krepšinio lyga. Mūsų noras yra aiškus – mažinti komandų skaičių, arba didinti komandų, bet mažinti ratų skaičių. Deja, LKL valdyboje turime tik vieną balsą“, – prieš kelias savaites šia tema kalbėjo Motiejūnas.

Komentarai:
Skylamusis
O siaip kadangi treneris Pablo tai rinktien turetu greit gryzt is kinijos ir pasiruost sezonui su klubu zaidejai.
2019-04-09
+10
Atsakyti
Skylamusis
Tikriausiai vel bus 4 ispanu komandos, 2 graiku, 2 turku, 2 rusu, 2 vokieciu tai gana realu sudelio dviguba savaite kad pvz zalgiris, makabis, armani ta dviguba isvykoj savaite zaistu vienoj saly.
2019-04-09
+6
Atsakyti
Anonimas
Kad tik nebutu kad ta pacia savaite pas khimki ir pas gran canaria
2019-04-09
+9
Atsakyti
Bukas
Miuncheno ,,Bayern" nauja komanda ?
2019-04-09
-2
Atsakyti
qww
nu super, kad isbandys NBA kelioniu modeli, patikrins kaip tai veiktu. Jeigu pasiteisins, kitais sezonais dauguma dvigubu savaiciu galetu taip vykti.
2019-04-09
+11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.