Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Šią savaitę rubrikoje „Teisėjo švilpukas“ analizuojami trys epizodai iš „Betsafe–LKL“ praėjusios savaitės kovų. 

Derek Needham

Derek  Needham
Derek  Needham
MIN: 23.62
PTS: 16.8 (67.21%)
REB: 1
AS: 3.8
ST: 1.8
BS: 0
TO: 1.8
GM: 5

Visus epizodus atrenka ir juos aiškina LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

1 momentas: žingsniai ar ne? („Rytas“ – „Dzūkija“)

Žaidėjas Nr. 5 (Derekas Needhamas) po driblingo sustoja, kamuolį į abi rankas paimdamas ant kairės kojos (ji tampa atramine, nes statinėje padėtyje nėra nulinio žingsnio). Po to, aktyviai dengiamas „Dzūkijos“ žaidėjo Nr. 5 (Stepono Babrausko), dar kelis kartus perstato abi kojas – tai „žingsnių“ taisyklės pažeidimas, kurį teisėjai turėjo užfiksuoti.

2 momentas: žingsniai ar ne? („Rytas“ – „Dzūkija“)

Baigdamas driblingą greitame puolime, žaidėjas Nr. 5 (Derekas Needhamas) dviem rankomis suima kamuolį, statydamas dešinę koją (judesyje – tai nulinis žingsnis), po to žengia kaire koja (pirmas žingsnis, kairė koja tampa atramine). Vėl žengdamas dešine koja (antras žingsnis), Needhamas pašoka, atkeldamas atraminę koją, ir meta į krepšį. Legalus žaidimas, arbitrai teisūs, nefiksavę „žingsnių“ taisyklės pažeidimo.

3 momentas: ar teisingai skirtas „ginčas“? („Pieno žvaigždės“ – „Neptūnas“)

Žaidėjas Nr. 11 (Džiugas Slavinskas) meta į krepšį. Beveik tuo pačiu metu užsidega geltona LED juosta, nes baigėsi atakai skirtas laikas. Teisėjas fiksuoja pažeidimą, bet gali pasinaudoti skubios peržiūros sistema (SPS), kad įsitikintų, ar kamuolys atitrūko nuo žaidėjo rankos anksčiau, negu baigėsi atakai skirtas laikas.

Peržiūros metu teisėjai nustatė, kad Slavinskas spėjo išmesti kamuolį ir pažeidimo nebuvo. Tokiu atveju turi būti skiriamas „ginčas“, kadangi švilpuko metu kamuolys buvo ore ir jo nevaldė nė viena komanda.

Toliau kamuolį valdys ta komanda, kuriai priklauso tai daryti pagal pakaitinio valdymo rodyklę. Ši teisė priklausė „Neptūnui“, tad jie tęsė žaidimą, puolimo zonoje išsimesdami kamuolį iš užribio ir turėdami atakai 14 sek. Teisėjai situaciją išsprendė taip, kaip reikalauja krepšinio taisyklių procedūros.

Komentarai:
jh
Kodel teiseju klaidos VISADA buna Ryto naudai?
2019-04-11
+4
Atsakyti
LKL mafija visiškai užsimerkusi tempia raudonąją parodiją kad nors kaip nors patektų į pusfinalį.
2019-04-11
+11
Atsakyti
Daug grybo pripjovė
2 epizode aiškiai matosi net 4 žingsniai, jei ir vienas žingsnis buvo nulinis, vienu žingsniu yra per daug. O žiūrint 3 epizodą patys galit greitį iki 0.5 susimažint ir pamatyt, kad nespėjo kamuolio iš rankos paleist.
2019-04-11
+12
Atsakyti
bee
4 momentas:

D. Adomaitis vadovauja Ryto krepsinio klubui ir Nacionalinei Lietuvos rinktinei.

Ryto ir LKF vadovybe suklydo, treneri reikia ismesti n.x.
2019-04-11
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Derek Needham

Derek  Needham
Komanda: Vilniaus Rytas
Pozicija: PG
Amžius: 28
Ūgis: 180 cm
Svoris: 81 kg
Gimimo vieta: JAV