Nuotr.: BNS/LKL
Nuotr. BNS/LKL

„Mes „spangstam“ apie ketvertą – apie kokį ketvertą su tokiu žaidimu galima „spangti“, – spaudos konferencijoje po pralaimėjimo „Šiauliams“ retoriškai savęs klausė Gediminas Petrauskas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
22
Atkovoti kamuoliai
7
Perimti kamuoliai
1

Stratego vadovaujama „Pieno žvaigždžių“ ekipa šiandien į savo krepšį praleido 111 taškų bei patyrė trečiąjį pralaimėjimą iš eilės. Beje, dvejuose iš trijų susitikimų jie buvo laikomi išankstiniais favoritais.

„Noriu pasveikinti varžovus su pergale ir prisiimti visą atsakomybę. Nežaidėme paskutinių 5 minučių rungtynėse su „Neptūnu“, nežaidėme tiek šiandien, tiek rungtynėse su „Skycop“. Viskas nuo čia ir prasidėjo. Žiūrint į šias visas rungtynes, mes nešame ne tokią energiją, ne tokį tarpusavio supratimą. Man labai lengvą prisiimti atsakomybę, nekaltinant žaidėjų. Esmė yra visai kitur – neišaiškinau ketvirtojo rato svarbos, nesupažindinau, kaip toli atkrintamosios, į kurias dar reikia patekti“, – susitikimą komentavo Petrauskas.

– Treneri, šiandien susidarė įspūdis, jog jūsų komanda nebuvo suinteresuota žaisti. Kaip atrodė jums?
– Dėl to labai gaila ir noriu atsiprašyti žiūrovų. Nenuvertinant „Šiaulių“, jie žaidė labai laisvai – kas metė, tas pataikė. Šiandien jie demonstravo puikią energiją, bet manau, kad būtent mes turėtume taip žaisti namuose. Gavome gerą pavyzdį iš jaunos komandos, kaip žaisti su gera energija. Paprasčiausias epizodas – jei kamuolys rieda, „Šiaulių“ krepšininkai bėga ir krenta ant jo.

– Galbūt žaidėjai jau susitaikė su tuo, jog jiems užtektų penktosios vietos?
– Jei jūs užtikrinsite, kad mes būsime penkti po keturių ratų, tuomet aš tai įtarinėsiu, tačiau dabar nelabai matau, kaip su tokiu žaidimu galima išsaugoti tą penktąją vietą. Jeigu mes taip žaidžiame, tuomet mes neverti būti penkti. Mes „spangstam“ apie ketvertą – apie kokį ketvertą su tokiu žaidimu čia galima „spangti“? Dabar turėsime žiūrėti, kaip sužaidžia komandos, turnyrinėje lentelėje esančios po mumis. Nereikia užriesti galvų ir galvoti, kad esi labai geras.

– Antrojoje rungtynių dalyje į aikštelę Yanneso Gateso. Ką apie tai galvojate?
– Tai nebuvo kažkokia bausmė Yannesui. Prie tokio žaidimo, kokį „Šiauliai“ žaidė, mums buvo sunku jį išnaudoti. Supraskime vieną – puolime jis yra stiprus žaidėjas baudos aikštelėje. Puolime problemų neturiu, mes susikuriame metimų, įmetame pakankamai taškų. Ieškojome kitų variantų, Žygimantas Skučas gavo traumą pirmojoje dalyje, todėl netgi Tomą Lekūną bandėme vidurio puolėjo pozicijoje.

– Skučas vis turi problemų su nugara. Ar trauma rimta?
– Kol kas dar nieko nežinau. Jis gavo smūgį į nugarą. Ryt arba poryt padarys tyrimus ir viską žinosime. Nesinori spėlioti.

– Trys pralaimėjimai iš eilės reiškia, kad komanda yra duobėje. Ar galvojate ką nors keisti?
– Žiūrint į žaidimą, tai manęs niekas nenustebino. Jei žiūrime į turnyrinės lentelės vietą, tuomet taip – nustebino tie trys pralaimėjimai. Nemanau, kad buvome verti pergalės nei su „Skycop“, nei šiandien. Su „Neptūnu“ pergalę pelnyti mes buvome žymiai vertesni, nes kovojome 35 minutes lygiai, bet per pastarasias dvejas rungtynes mes nenešėme lyderio etiketės. Bandysime keisti žaidimą, spausime maksimumą – toks mūsų darbas.

Komentarai:
dyttrich
Petrauskas geria?
2019-04-13
+2
Atsakyti
Anonimas
va va cia kaip per austin powers budavo tas mini me liliputas. Tai adomaiciui sitas petrauskas tiktu i mini me.
2019-04-13
-2
Atsakyti
Aciu dievui kad ji adomas kaip padejeja nepasima. tad isvis butu pyzdec. Antras po adomo tarp nemegemu treneriu. skirtumas tas nuo adomo kad petras kol laivas plaukia gerai tol ir jis plaukia bet tik vos pradeda skesti pats pirmas bega taip buvo su Siauliais, Rumunijos klubu ir Juventusu. dbr laiko klausimas kaip bus su zvaigzdem.
2019-04-13
+4
Atsakyti
Antanas
O sitas kaimo japas neblogai prasigeres
2019-04-13
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Pasvalio Pieno žvaigždės
Šiaulių Šiauliai
46%
32/70
Metimai iš žaidimo
60%
42/70
36
Atkovoti kamuoliai
37
20
Rezultatyvūs perdavimai
23
7
Perimti kamuoliai
11
0
Blokuoti metimai
2
68%
21/31
Baudų metimai
71%
15/21

Rungtynių žaidėjai

Yannick  Franke
24 PTS
8/15 FG
4/5 FT
Arminas  Urbutis
17 PTS
8/9 FG
1/2 FT
Pasvalio Pieno žvaigždės
Keli žaidėjai
8 REB
Arminas  Urbutis
7 REB
4 DREB
3 OREB
Jay  Threatt
7 AS
5 TO
36 MIN
Evaldas  Šaulys
7 AS
2 TO
23 MIN
Jay  Threatt
22 EFF
67% 2P%
0% 3P%
Evaldas  Šaulys
22 EFF
50% 2P%
57% 3P%