Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Kauno „Žalgiriui“ susikrauti triuškinamą pranašumą padėjęs, o paskui Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamą komandą pergalingu metimu išgelbėjęs Edgaras Ulanovas nukalė Lietuvos čempionams pirmąją pergalę Eurolygos ketvirtfinalio serijoje su Stambulo „Fenerbahče“.

Fotogalerija

Pataikytų karjeros dvitaškių rekordą pagerinęs „Žalgirio“ didvyris per 33 minutes įmetė 20 taškų (9/10 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 7 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, surinko 29 naudingumo balus ir tapo mačo MVP.

„Geros mintys, neįtikėtina. Vėlgi buvo daug kalbų, kad pralaimėjus nebebus kelio atgal, statistika tą sako, – po dvikovos kalbėjo Ulanovas. – Smagu, kad laimėjome. Aišku, turėjome labai didelę persvarą. Manau, kad pabaigoje mums pritrūko drąsos, buvome neužtikrinti ir pradėjome saugoti rezultatą. Gal tik šitas vienas dalykas liūdina šiuo momentu. Bet visi geri dalykai susideda ir jie nugali tą vieną neigiamą. Svarbiausia, kad žaidėme super fiziškai, kovojome ir tai atnešė pergalę.“

– Ar šiandien pavyko palaikyti tokį kontakto lygį, koks ir yra būtinas prieš „Fenerbahče“? – po mačo žurnalistai paklausė Ulanovo.
– Daugiau mažiau pavyko. Vėl buvo daug nereikalingų pražangų puolime. Kai yra metamos baudos, jie yra labai patyrę, žino, kada pastatyti kūną, kaip suvaidinti. Mus tos pražangos rungtynių eigoje tikrai baudė. Kai jiems reikėjo, jie pelnė lengvus taškus. Bet svarbiausia, jog susikrovėme pranašumą ir to užteko. 

– Kaip viskas pasikeitė ketvirtajame kėlinyje?
– Prisipažinsiu, mes vienu momentu dėjome į krūmus, sustojome žaisti. Savo agresyvumu pasidarėme pranašumą ir tas agresyvumas puolime dingo. Pradėjome vienas kitam perdavinėti kamuolį, nustojome agresyviai žaisti, kas „Fenerbahče“ komandai tinka – jie yra tikrai gerai besiginanti komanda ir manau, kad reikėjo agresyviau žaisti, pabaigoje nebūtų buvę tiek problemų.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
20
Naudingumas
29
Blokuoti metimai
1
Atkovoti kamuoliai
7

– Kas vyravo jūsų galvoje atlikus dėjimą ketvirtajame ketvirtyje?
– Dar buvo likę apie dvi minutes, gal septyni taškai ir pasakiau, kad su jais dar tikrai niekas nebaigta. Matote, kokio lygio yra „Fenerbahče“ komanda, kaip sugrįžo į rungtynes. Kažkiek prtirūko, 3 minučių atkarpa ir grįžta į rungtynes. Po šito „Fenerbahče“ pralaimėjimo Kaune bus velniškai sunku.

– Kaip jums pavyko pasikeisti per 48 val., kad matėme tokias skirtingas rungtynes?
– Kai taip gerai išspardė užpakalius, užgavo ambicijas. Atvažiuoji į atkrintamąsias ir gauni malkų 30 taškų. Manau, buvo labai puiki reakcija į tas rungtynes. Visiškai nebuvo jokio baimės prieš šitą mačą, visi buvome labai užsivedę ir sakėme, kad praėjusiose rungtynėse tikrai buvome ne mes.

– Kaip jūsų akimis atrodė jūsų pergalingas metimas?
– Visiškas išgimdymas. Mes kalbėjome po rungtynių, įvyko visiška nesąmonė. Viename kvadratiniame metre perdavė kamuolį iš rankų ir aš tik išmečiau. Realiai, visiška improvizacija, pasisekė. 

Komentarai:
nuash
Jūs varat maksāt par 40% mazāk par elektrību, nekādā veidā maldinot vai pārkāpjot likumu! Es iesaku ikvienam izlasīt šo rakstu - http://bit.do/energyeco Esmu to izmantojis kopš decembra, un rēķins ir kļuvis mazāk!
2019-04-19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Stambulo Fenerbahce
Kauno Žalgiris
52%
27/52
Metimai iš žaidimo
59%
30/51
21
Atkovoti kamuoliai
27
15
Rezultatyvūs perdavimai
16
5
Perimti kamuoliai
5
20
Pražangos
25
1
Blokuoti metimai
1

Rungtynių žaidėjai

Luigi  Datome
17 PTS
5/9 FG
5/5 FT
Edgaras  Ulanovas
20 PTS
9/11 FG
2/2 FT
Luigi  Datome
9 REB
7 DREB
2 OREB
Edgaras  Ulanovas
7 REB
3 DREB
4 OREB
Konstantinos  Sloukas
6 AS
1 TO
32 MIN
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
3 AS
Luigi  Datome
22 EFF
60% 2P%
50% 3P%
Edgaras  Ulanovas
29 EFF
90% 2P%
0% 3P%