Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr. Reuters – Scanpix

Oklahomos dienraščio žurnalistas Berry Tramelas visada žino, kokį gaus atsakymą, kai užduos klausimą Russellui Westbrookui.

Šį sezoną metamos baudos

72%
18,0
Pataiko: 18,0
Taiklumas: 71,6%
Vieta lygoje: 12
Geriausias pasiekimas: 31
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Paul George

„Kitas klausimas“, – atsakys „Thunder“ žvaigždė, nė nepažvelgdamas į klausiantįjį.

Tai – ketvirtus metus besitęsiantis krepšininko ir žurnalisto konfliktas, vakar sulaukęs viso JAV krepšinio pasaulio dėmesio.

Po trečiųjų serijos tarp „Thunder“ ir Portlando „Trail Blazers“ rungtynių Tramelas spaudos konferencijoje paklausė Westbrooko, kas nutiko, kad antrajame kėlinyje jo komanda žaidė kur kas geriau nei pirmajame.

„Kitas klausimas“, – atsakė Westbrookas.

Tuomet tas pats žurnalistas iš karto uždavė kitą klausimą, į kurį Westbrookas nebeatsakė. Jis tiesiog liko nuleidęs galvą, kol „Thunder“ atstovė spaudai atsakė „Kitas klausimas“.

Tai – nieko naujo Oklahomos žiniasklaidą ar Westbrooką sekantiems žmonėms, tačiau po to, kai ši spaudos konferencijos dalis buvo parodyta per ESPN „SportsCenter“ laidą, konfliktas tarp žurnalisto ir krepšininko nušvito visai kita šviesa.

Sirgaliai ir žurnalistai diskutuoja, kas kaltesnis šioje situacijoje – žurnalistas, užduodantis klausimus, nors žino, kad į juos nebus atsakyta, ar krepšininkas, kartojantis tą patį per tą patį.

Nesutarimai tarp Westbrooko ir Tramelo prasidėjo dar 2015 metais. Tada po pergalės prieš „Golden State Warriors“ Westbrookas į visus žurnalistų klausimus atsakinėjo „mes gerai išpildėme planą“ arba „geras plano išpildymas“, kol Tramelas nusprendė paklausti, ar Westbrookas dėl kažko yra nuliūdęs.

Westbrookas tada pasižiūrėjo į žurnalistą – anot jo, pirmą kartą per septynerius darbo metus – ir atsakė: „Aš tiesiog jūsų nemėgstu.“

Oklahomos žurnalistams tai nebuvo staigmena – per ilgus darbo metus jie taip ir nesuprato, kodėl Westbrookas juos pasirinko laikyti priešais.

Jo bendravimas su žurnalistais visada buvo šaltas, o tuo pačiu pasižymėjo ir iki 2016 metais su Westbrooku žaidęs Kevinas Durantas.

„Žurnalistai nėra mūsų draugai“, – per 2015 metų NBA „Visų žvaigždžių“ spaudos konferenciją pareiškė Durantas.

Duranto ir Westbrooko santykius su žurnalistais dar 2015 metais aprašęs tinklalapis „grantland.com“ skelbė, kad tokia situacija susiklostė dėl „Thunder“ komandos politikos. Komandos žvaigždėms buvo (ir tebėra) leidžiama viskas, todėl niekada nė vienas iš žaidėjų negavo jokios pastabos dėl bendravimo su žurnalistais.

Bene paskutinis Westbrooko ir Tramelo „pokalbis“ įvyko 2017 metais. Žurnalistas po mačo spaudos konferencijoje greta Westbrooko sėdėjusio Steveno Adamso paklausė, kodėl komandos žaidimas stringa, kai Westbrookas sėda ant suolo.

Westbrookas tada sustabdė komandos draugą, kad šis nieko nesakytų, ir pareiškė žurnalistui, kad šis nebandytų savo klausimais skaldyti komandos.

Nuo tada visi šio žurnalisto klausimai atsakomi taip pat: „Kitas kausimas“.

Kodėl tuomet jis ir toliau klausinėja Westbrooko, nors žino, kad negaus jokio atsakymo? Prieš kelias savaites Tramelas į tai atsakė išsamiame straipsnyje „The Oklahoman“ dienraštyje.

„Aš vis klausinėju, neturėdamas jokios vilties gauti atsakymo, nes žiniasklaida neturėtų nusileisti Westbrooko norui viską kontroliuoti.

Tai – Westbrooko nepasitenkinimo manimi ir žiniasklaida sėkla. Kontrolė. Jam nepatinka žiniasklaida, nes jis jos nekontroliuoja. Tai buvo matyti per 2017 metų atkrintamąsias, kai jis įsikišo į mano klausimą Stevenui Adamsui. Jis neleido Adamsui atsakyti ir bandė perimti spaudos konferencijos kontrolę, nors aš kelis kartus bandžiau pakartoti, kad klausimas buvos skirtas ne Westbrookui, o Adamsui.

Westbrookui seniai atiduoti visi „Thunder“ raktai ir jis organizacijoje kontroliuoja viską: nuo garstyčių gamintojo užkandžių pardavimo kioske iki to, kas atliks nacionalinį himną prieš rungtynes.

Mintis, kad Westbrookas turi asmeninę problemą su manimi, yra neteisinga. Jis tiesiog nemėgsta žiniasklaidos apskritai. Nežinau, iš kur atsirado šis nepasitikėjimas, tačiau tam leista suvešėti per paskutinius kelis metus, nes „Thunder“ organizacijoje niekas dėl to nieko nedarė. Dabar jau per vėlu ką nors keisti, bet Westbrookas negerbia Oklahomos žurrnalistų paskutinį dešimtmetį. O Oklahomos žiniasklaida neatsako nepagarba. Su Westbrooku elgiamasi gerai tiek asmeniškai, tiek nušviečiant jį žiniasklaidoje.“

Šiai istorijai iškilus nacionaliniu JAV mastu, vieni Tramelą kaltina siekiant asmeninio dėmesio, kiti primena, kad gausybė sportininkų atsakinėja į klausimus, nors šie ne visada būna patys geriausi. Kaip pavyzdys pateikiamas ką tik karjerą baigęs Dirkas Nowitzki.

„Tu visada atsakinėdavai į mūsų klausimus, net kai jie būdavo kvaili. Iš kur toks paprastumas?“ – per paskutinį interviu Nowitzki paklausė žurnalistai.

„Tiesą pasakius, nežinau. Mano šeima visada mane paremdavo, jie nuleisdavo ant žemės, kai pakildavau, arba pakeldavo, kai būdavau sugniuždytas po pralaimėjimų. Manau, tiesiog taip mane užaugino, įskiepijo tokias vertybes. Niekada nelaikiau savęs pernelyg svarbiu. Tiesiog bandau su žmonėmis elgtis pagarbiai – taip, kaip norėčiau, kad jie elgtųsi su manimi“, – sakė Nowitzki.

JAV spėliojama, ar Westbrookui taip besielgiant su žurnalistais, į tai įsikiš NBA vadovybė. Jai santykiai su žurnalistais itin svarbūs, o tai rodo blogą pavyzdį. Juolab, kad Westbrooko elgesys atrodo užkrečiamas.

Kai vakar po Westbrooko atsisakymo kalbėti jo komandos draugo Paulo George’o buvo paklausta, kodėl šis dėjo į krepšį mačo pabaigoje, kai jau viskas buvo aišku, George’as atsakė: „Kitas klausimas“.

Tramelą juokais užjautė tik „Blazers“ treneris Terry Stottsas, prieš trečiąsias serijos rungtynes jam su plačią šypsena pasakęs: „Pirmyn Berry, atsakysiu į tavo klausimus“.

Westbrooko ir Tramelo apsižodžiavimai:

Komentarai:
kicks
o man patinka westbrookas, pasako tiesiai sviesiai - uzpisai su savo durnais klausimais, atstok. Tas liberalizmas jau lenda per gerkle, kad turi dirbtinai atsakineti i klausimus issisiepes, kai to visai nenori. Zmones turi teise pasakyti tai kaip jie jauciasi. O su tuo zurnalistu del jo provokuojanciu klausimu Russel nenusiteikes bendraut. Ir tiek.
2019-04-21
+6
Atsakyti
Byron
As sergu uz ryta ir gsw ir esu LGBT narys.
2019-04-21
-10
Atsakyti
Wazz
Kvailelis jis, toks su autisto smegenelem. Ir ko visi jam taip nusileidzia? Nera jis ypatingas, be George sita komanda dugne sedetu. Turi geru igudziu, bet tu svarbiausiu ir nera. Sita simpanze zino, kad ji bananais bus aprupinta iki gyvenimo galo, todel ir gali sau leisti nesiskaityti su niekuo. O dar mulkiai visokie palaiko ji, plakatus arenoje kelia..
2019-04-21
+5
Atsakyti
Kevalas
Hateriu pilni kampai ziuriu. Westbrookas vistiek geriausias pg nba galit pavydet kiek norit.
2019-04-21
-27
Atsakyti
...
ir is vis kas per nevykelis ateina ir sedi patalpoj kepure apsimaikslines.... grynas geto stilius
2019-04-21
+5
Atsakyti
Lol
Cia susirinke absoliutus nevykeliai, pliusina vienas kito komentarus. Ne zurnalistu reikalas. Jei zmogus nenori sneket ir atsakinet i debiliskus ir neprofesionalius klausimus, tai taip jiems ir atsako. Kulturingai. Matyt esat neblogai uzgaidinti, kad ginat ne ta puse, kuria reiketu ginti lmao.
2019-04-21
-1
Atsakyti
4mo
Nba duoda baudas uz nusviesta dantu apsauga ar raisti, o cia ju zviozda rodo savo neisprusimo lygi ir atvirai tyciojasi is zurnalistu. Zurnalistu vietoj isvis ignoruociau sita nevykeli, kiek ilgai sita primadona be demesio isgyventu.
2019-04-21
Atsakyti
TDaY
gerai trolina zurnaliugas Russas :D patys sudu orirasi ir oaskui verkia :D
2019-04-21
Atsakyti
Kaunas
tik juodžiai gali taip atsakinėt
2019-04-21
+8
Atsakyti
...
susireiksmines nevykelis, dirbtine trigubu dubliu masina :D :D Mldc zurnalistas, tikiuosi pastoviai klausines to nevykelio klausimju, galetu pradet apie taikluma klaust :D
2019-04-21
-3
Atsakyti
Rolis
Mldc Westbrookas gerai kiekvieną kartą gaidina tą žurnaliūgą :D Neleidžia lipt ant galvos taip sakant. Žiūrint konferencijas po rungtynių juokinga būna.
2019-04-21
-14
Atsakyti
to Anonimas
Lmao. Taves 160 kartu per diena klausinetu durnu klausimu, biski kitaip kalbetum.
2019-04-21
+2
Atsakyti
gfh
as ji drosciau kiekvien konfa del pataikymo,paklausciau ar jis sugebetu iveiti pvz itala berots piti(zaide eurolygoj vienoj is bolonijos komandu) kuris del sunkios traumos ismoko mesti su kita ranka ir jo taiklumas buvo zymiai geresnis nei to stat vergo
2019-04-21
+44
Atsakyti
gfh
brangiausias balastas-minusas,ji ismetus ir stacius viska ant PG ir Adamso thunderiai pasiektu zymiai daugiau,o uz to kompleksuoto durniuko alga iseitu 3 stiprus atsarginiai zaidejai
2019-04-21
+21
Atsakyti
Geras
tai tada reik ignoruot sitas zviozdas
2019-04-21
-17
Atsakyti
kasioguru
as to zurnalisto vietoj uzdavineciau kandzius, kritikuojancio pobudzio klausimus - bent butu smagu.
2019-04-21
+26
Atsakyti
Anonimas
Blet susireikšminęs pydarastas. Daro iš jo super star bet kad jis klišas kaip velnias
2019-04-21
+15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Russell Westbrook

Russell  Westbrook
Russell  Westbrook
MIN: 36.08
PTS: 22.97 (48.35%)
REB: 10.95
AS: 10.74
ST: 1.88
BS: 0.45
TO: 4.46
GM: 76