Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vilniaus „Ryto“ kluptelėjimu prieš Kėdainių „Nevėžį“ pasinaudojęs bei į antrąją „Betsafe–LKL“ čempionato poziciją sugrįžęs Klaipėdos „Neptūnas“ yra savo likimo kalvis.

Šį sezoną metami dvitaškiai

56%
21,5
Pataiko: 21,5
Taiklumas: 55,6%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 28
Blogiausias pasiekimas: 13
Daugiausia pataiko: Jerai Grant

Nors uostamiesčio ekipai ant kulnų lipa Dainiaus Adomaičio kariauna, tačiau klaipėdiečiams užtenka laimėti likusius susitikimus ir iš antrosios vietos jie pajudinami nebus.

„Stengiamės nesidairyti į šonus, patys turime noro laimėti, – apie lenktynes turnyrinėje lentelėje tinklalapiui LKL.LT teigė „Neptūno“ puolėjas Deividas Gailius. – Žinoma, kad norime sezoną baigti antroje vietoje, bet liko dar nemažai rungtynių. Matysime, koks bus tas sezono finišas.“

Antrąją vietą siekiančių išsaugoti klaipėdiečių šiandien laukia sudėtingas testas – išvyka į Panevėžį ir mačas prieš „Lietkabelį“, kuriam šį sezoną Kazio Maksvyčio auklėtiniai nusileido jau tris kartus. Rungtynių pradžia – 17.20 val. per BTV.

„Neptūnas“ laimėjo pastarąsias trejas rungtynes, o ši serija sutapo su Kyle‘o Weaverio išvykimu iš uostamiesčio.

Per sėkmingą atkarpą ryškiausiomis spalvomis spindėjo būtent Gailius.

Sausio pradžioje į Klaipėdą sugrįžęs 30-metis puolėjas per pastarąsias trejas pergalingas rungtynes vidutiniškai rinko po 17,3 taško, atkovojo po 4,7 kamuolio bei atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Geriausią sezono mačą Gailius sužaidė prieš „Rytą“, kuomet „Švyturio“ arenoje vykusiame susitikime jis pelnė 22 taškus bei surinko 28 efektyvumo balus.

„Buvo gerų mačų ir prieš tai, vėliau atėjo duobelė, dabar vėl jaučiuosi gerai, – dėstė vienas „Neptūno“ lyderių. – Svarbiausia, kad komanda laimi. Gal Weaverio išvykimas tam turėjo įtakos, rolė kažkiek pasikeitė, nes žaidėjų rotacijoje liko mažiau.“

Klaipėdiečių kelyje – sunkiai įkandamas „Lietkabelis“. Šį sezoną ekipos buvo susitikusios keturis kartus – trejos rungtynės „Betsafe–LKL“ čempionate ir mačas dėl „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės bronzos apdovanojimo – „Neptūnas“ per keturis mūšius Aukštaitijos komandą įveikė tik kartą.

Pastarasis ekipų susikirtimas uostamiestyje baigėsi įtemptu maču, o epicentre atsidūrė būtent Gailius. Mačo pabaigoje klaipėdietis nesėkmingai atakavo krepšį, nesulaukė arbitrų švilpuko, o dvikovą 74:72 laimėjo „Lietkabelis“.

„Norime reabilituotis, – kovingai nusiteikęs sakė Gailius. – Žinome, kad bus sunku, nes Panevėžys turi subūręs gerą komandą, turi gerą trenerį ir žaidžia gerai, bet mes esame pasiruošę ir bandysime laimėti.

Turime žaisti protingai, negalime skubėti. Jei išpildysime trenerių prašymus ir planą, pataikysime savo metimus, manau, kad viskas bus gerai.“

Kaip ir „Neptūnas“, „Lietkabelis“ irgi yra pergalių kelyje. Panevėžiečiai laimėjo pastarąsias ketverias rungtynes, o tai yra antra ilgiausia serija lygoje. Galingą žaidimą demonstruojantys Nenado Čanako auklėtiniai šiuos susitikimus laimėjo vidutine 20,5 taško persvara.

„Manau, kad pastaruoju metu demonstruojame kur kas geresnę gynybą, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Lietkabelio“ centras Žiga Dimecas. – Puolime irgi stengiamės iš visų jėgų, aikštelėje paliekame širdį, o tai padeda iškovoti pergales. Galbūt mes nebepakilsime iš ketvirtosios pozicijos, bet mūsų tikslas yra laimėti kiekvieną susitikimą.“

Nors „Lietkabelis“ žaidžia galingai, tačiau panevėžiečiai dar turi rezervų. Vienas jų – slovėnas Dimecas, kurio žaidimo kreivė smigo žemyn po čiurnos traumos KMT pusfinalyje Vilniuje.

Iki traumos 211 cm milžinas per 10 rungtynių šalies pirmenybėse vidutiniškai rinko po 10,4 taško bei 11,7 naudingumo balo, po traumos – per 10 sužaistų mačų slovėnas jau vidutiniškai pelnė po 6,1 taško bei rinko 4,6 naudingumo balo.

„Pradėjau labai gerai, bet trauma mane išmušė iš vėžių, o statistika nukrito, – pasakojo Dimecas. – Esu dubelėje, bet tikiuosi greitai atsitiesti. Krepšinyje būna pakilimų ir nuopuolių, tai normalu.

Tikiuosi, kad nuo šiol mano žaidimas tik gerės.“

Gero Dimeco žaidimo reikės jau šiandien, kuomet į Panevėžį atvyks antroje „Betsafe–LKL“ vietoje žengiantis „Neptūnas“ su naudingiausiu lygos krepšininku Jerai Grantu priešakyje.

„Raktas į pergale išliks toks pat, kaip ir praėjusiame tarpusavio susitikime – privalėsime sustabdyti „Neptūno“ lyderius, apkarpyti jų pelnomų taškų kiekį.

Turime gintis kibiai, negalime daryti nė smulkiausių klaidų, kurias klaipėdiečiai paverstų į lengvus taškus“, – aiškino „Lietkabelio“ aukštaūgis.

Kitame šios dienos mače susigrums Prienų „Skycop“ ir „Šiaulių“ krepšininkai, o mačą transliuos tinklalapis LKL.LT.

Komentarai:
nugalės ir šiandien, ir Rytą.Tiesiog simpatizuoju Čanakui😄
2019-04-22
-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Deividas Gailius

Deividas  Gailius
Komanda: Klaipėdos Neptūnas
Pozicija: SF
Amžius: 30
Ūgis: 200 cm
Svoris: 92 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva