Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta

Kauno „Žalgiriui“ nepakaks demonstruoti to žaidimo, kurį jis rodė antrosiose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse. Tuo prieš serijai persikeliant į Kauną įsitikinęs treneris Šarūnas Jasikevičius.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
21
Tritaškiai
43%
3/7
Baudų metimai
86%
6/7

Anot jo, „Žalgiris“ ir „Fenerbahče“ pernelyg gerai vienas kitą pažįsta, kad stipriai nustebintų, todėl kiekviena smulkmena artimiausiose rungtynėse turės didelės reikšmės. O kovingumas ir žaidimo lygio kėlimas bus vieni svarbesnių akcentų.

„Mes suprantame, kaip jie mus atakuos, jie supranta, kaip mes juos atakuosime, – prieš pirmadienio vakarinę treniruotę „Žalgirio“ arenoje kalbėjo Jasikevičius. – Vis tiek (Stambule) padarėme klaidų, nepadarėme pražangų. Idealiai nieko nebus, tai – aukšto lygio varžovas, bet kai kurias detales aš tikiuosi, kad dar galime pridėti. Serijoje, jeigu nori praeiti į priekį, turi gerinti žaidimą. To paties lygio neužtenka, nes varžovas prisitaiko, supranta daug ir yra labiau už mus patyręs.“

„Žalgiriui“ ir Jasikevičiui reikės geresnių bent kelių žaidėjų versijų. Brandonas Daviesas (vid. 8 taškai), Aaronas White'as (vid. 5,5 tšk.) Leo Westermannas (vid 4 tšk.) ir Artūras Milaknis (vid. 3 tšk.) kol kas renka mažesnius vidurkius nei reguliariajame sezone. Visgi Jasikevičius sako, kad tai iš dalies yra suprantama – varžovai per geri, kad nepristabdytų „Žalgirio“ lyderių.

„Žaidžia dvi komandos ir ta komanda – ne kvaila. Visgi supranta, kad mes daugelyje situacijų ieškome Artūro, jie to neleidžia. Žino, kad mūsų rezultatyviausias žaidėjas yra Brandonas, jie neleis Brandonui dominuoti serijoje, – sakė Jasikevičius. – Taip, turi būti visi pasitempę, turime surasti naujų būdų, kaip juos išnaudoti, ir, tikiuosi, tai padarysime.“

Po pirmosios pergalės Stambule vietos „Fenerbahče“ treneris Željko Obradovičius sakė, kad lauks kur kas geresnės „Žalgirio“ versijos ir tokią gavo antrajame mače. Ko dabar iš „Fenerbahče“ gali laukti žalgiriečiai?

„Laukiame pačio geriausio „Fenerio“, – atsakė Jasikevičius. – Nemanau, kad jie nesuprato, kad mes galime žaisti. Tikrai suprato, tikrai stengėsi, tik yra kaip yra. Ir mes turime būti pasiruošę labai agresyviam ir susikaupusiam varžovui, su kažkokiomis naujomis detalėmis.

Nemanau, kad abi komandos keis kokius pagrindinius dalykus, bet kažkokie maži pakeitimai bus, visgi buvo 3-4 dienos pažiūrėti, apsispręsti ir reikės reaguoti. Bet šiaip niekas nesikeičia – mūsų nusiteikimas, fiziškumas… Pirmose rungtynėse mes tuo nusileidome, antrose davėme atsaką ir yra vaizdas. Čia ir yra akcentai – kova turi būti tokia, kokia dar nebuvo niekada.“

„Žalgiris“ antrosiose rungtynėse Stambule demonstravo kur kas didesnį kovingumą nei pirmajame mače ir po trijų kėlinių pirmavo 15-os taškų persvara. Viso šio pranašumo nebeliko paskutiniame ketvirtyje, bet „Žalgiris“ išsigelbėjo paskutinėmis sekundėmis.

Anot Jasikevičiaus, paskutinis ketvirtis Stambule jo pernelyg nejaudina – komanda darė tai, ką turėjo daryti, tik nepataikė metimų.

„Buvo daug dalykų, kurių mes negalime kontroliuoti, – sakė Jasikevičius. – Iš kitos pusės tas jų fiziškumas buvo tiesiog įspūdingas, reikia suprasti, kad dabar bus iš jų reakcija. Turime laukti tokios reakcijos, kaip buvo ketvirtame kėlinyje. Bet turime suprasti, kad buvo pramesti keli laisvi tritaškiai, pramestos baudos: su ta bauda, kurią norėjome pramesti, tai buvo 5 netaiklūs metimai.

Man svarbiausia, ar mes susikuriame, o jeigu nesusikuriame, kaip išsprendžiame paskutines 6-7 sekundes. Ir tas nebuvo blogai. Visgi visko nepataikysi. Ir žaidėme prieš 15 tūkst. labai aistringų fanų, irgi žmogiška.“

Nors su „Žalgiriu“ jau visa jėga treniruojasi Paulius Jankūnas, Jasikevičius leidžia suprasti, kad kapitonas šioje serijoje pasireikšti negaus arba gaus labai nedaug. Anot trenerio, reikia žaisti tais pajėgumais, kurie veikė paskutinį mėnesį.

Jankūno vietą per šį mėnesį labai solidžiai užpildė Deonas Thompsonas, kuris per pirmas dvejas serijos rungtynes aikštėje praleido vid. 20 min. ir buvo labai patikimas gynyboje.

„Tai – žmogus per dvi pozicijas, su juo galima žaisti kelias gynybos sistemas, jo rankų ilgis veikia varžovus. Ir visgi jis supranta mūsų sistemą, – apie Thompsoną kalbėjo Jasikevičius. – Jis – vienas iš tų, kurio reakcija nuo pirmų iki paskutinių rungtynių buvo nuostabi.“

Komentarai:
zalgiris
ryt butina pergale kas laimes ryt tai ketvirtadieni jaus spaudima
2019-04-22
+6
Atsakyti
zalgiris
kaunas laukia fantastiskos atmosferos zalgirio energyjos atsadavimo agresiviau
2019-04-22
-1
Atsakyti
shadow
Norėčiau , kad Deonas Thompsonas ir kitam sezonui liktų
2019-04-22
+6
Atsakyti
Ponis
Jau padarė žalgiris daugiau nei buvo įmanoma.

Tai kodėl nepratęsus to darymo ir toliau, nes už neįmanomą jau sunkiau nieko nėra.

Nebus lengva, tačiau šį kart žaliems padės ir sava karščiausiai užkurta pirtis Europoje šį sezoną.

Gero grajaus ir gerų emocijų visiems!
2019-04-22
+17
Atsakyti
Ka linkiu siekmes zalgirio komandai ir sirgsiu visa sirdim 🏀🏀
2019-04-22
+15
Atsakyti
Anonimas
Eurolyga jau paskelbus kas teisėjaus rytdienos rungtynėse. Po laimėtų Žalgirio rungtynių turkijoje klausiau, kaip eurolyga sureguos skiriant teisėjus. Ar bus kas nors paskirta iš šios šutvės: S.Pukl, B.Ryzhyk, D.Javor, O. Latiševs. Tai suregavo ir paskyrė. Vyriausias teisėjas B.Ryzhyk. Jie nuolat dalyvauja Final four, atsiveža daugybę fanų, eurolygos pagrindinis rėmėjas taip pat turkai. Eurolygos interesas aiškus.
2019-04-22
+15
Atsakyti
Jons
As manau kad pirmosios rungtynes bus pacios svarbiausios serijoje ir pamatysim ar Zalgiris gali ar ne.
2019-04-22
+4
Atsakyti
zalgiris
kaune tikrai reikes dar geriau zaist kad nebutu itampos nepasakysi kas dabar bus rezultatyviausias aisku galetume vel is ules tiketis daugiau pasitikejimo atrodo galetu but ant sparnu
2019-04-22
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Stambulo Fenerbahce
38%
20/52
Metimai iš žaidimo
36%
21/59
36
Atkovoti kamuoliai
35
11
Rezultatyvūs perdavimai
13
3
Perimti kamuoliai
12
69%
11/16
Baudų metimai
82%
14/17
15
Prarasti kamuoliai
11

Rungtynių žaidėjai

Nate  Wolters
15 PTS
6/9 FG
0/0 FT
Marko  Guduric
17 PTS
4/10 FG
6/7 FT
Deon  Thompson
7 REB
5 DREB
2 OREB
Luigi  Datome
7 REB
3 DREB
4 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
3 AS
Konstantinos  Sloukas
3 AS
2 TO
26 MIN
Edgaras  Ulanovas
11 EFF
50% 2P%
100% 3P%
Marko  Guduric
21 EFF
33% 2P%
43% 3P%