Nuotr.: Scanpix-USA Today
Nuotr. Scanpix-USA Today

Žaidėjų bendravimas su žiniasklaida yra neatsiejama sporto dalis, o „Golden State Warriors“ vyriausiasis treneris Steve'as Kerras mano, jog NBA privalo atkreipti dėmesį į krepšininkų bendravimą su žurnalistais.

Stipriausios pasaulio krepšinio lygos čempionų strategas savo nuomonę išsakė po to, kai Oklahomos „Thunder“ žvaigždė Russellas Westbrookas eilinį kartą ignoravo žurnalisto Berry Tramelo klausimus.

„Kitas klausimas“, – jau ketverius metus Tramelui atsako Westbrookas, nė nepažvelgdamas į klausiantįjį.

Sirgaliai ir žurnalistai diskutuoja, kas kaltesnis šioje situacijoje – žurnalistas, užduodantis klausimus, nors žino, kad į juos nebus atsakyta, ar krepšininkas, kartojantis tą patį per tą patį.

Žiniasklaida bei fanai prašo lygos sureguoti į tokią susidariusią padėtį, tačiau nėra aišku, kokias taisykles Westbrookas pažeidžia taip elgdamasis.

„Manau, kad mes, kaip lyga, turime būti labai atsargūs, – paklaustas apie Westbrooko bendravimą su žiniasklaida ir rodomą pavyzdį kitiems krepšininkams, atsakė Kerras. – Šiuo metu esame geroje pozicijoje, esame labai populiarūs. Fanai myli žaidimą, lygos marketingą, tačiau labiau už viską jiems patinka ryšys su žaidėjais. Manau, kad krepšininkai privalo suprasti, kad šis dalykas yra esminis lygai. Nemanau, kad yra gera praktika ignoruoti žiniasklaidą, nes tai neatneša jokios naudos.“

Kerro nuomone, visiškas žiniasklaidos ignoravimas skiriasi nuo tiesiog neįkvepiančių atsakymų.

„Visa tai yra verslo dalis. Krepšininkai privalo aprūpinti informacija savo gerbėjus. Jie neprivalo būtinai atsakyti gerai, tačiau yra pavojinga visai nekomunikuoti, nes viena iš priežasčių, kodėl žmonės mėgsta šią lygą, yra tai, kad čia yra šaunūs žaidėjai, puikūs vyrukai, kurie susitvarko su savimi. Taigi to nereikia nužudyti. Tai yra didžiulė šio verslo dalis“, – kalbėjo Kerras.

Komentarai:
Jekesas
Žurnalistai yra tiltas tarp žaidėjų ir fanų, tad tas perdėtas nepagarbos rodymas žurnalistas taip pat yra ir fanų negerbimas.
2019-04-23
+1
Atsakyti
Ed
kerr mižnius
2019-04-22
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.