Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
  • Kauno „Žalgiris“ namuose 57:66 nusileido Stambulo „Fenerbahče“

  • Rungtynių lūžis įvyko po taiklaus Meliho Mahmutoglu tritaškio paskutinę mačo minutę

  • Svečiai puolime sugriebė 14 kamuolių

  • 15 taškų pelnęs Nate'as Woltersas buvo vienintelis žalgirietis, pelnęs dviženklį skaičių taškų

  • Statistika

Du kėlinius pirmavęs, tačiau po ilgosios pertraukos vos 23 taškus surinkęs Kauno „Žalgiris“ atsidūrė ant prarajos ribos. Trečiosiose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 57:66 (19:15, 15:16, 12:18, 11:17) nusileido Stambulo „Fenerbahče“ ir serijoje iki trijų pergalių atsilieka 1-2.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
21
Tritaškiai
43%
3/7
Baudų metimai
86%
6/7

Ketvirtosios ir galbūt lemiamos rungtynės vyks ketvirtadienį Kaune.

Lemtingu susitikimo momentu tapo „Fenerbahče“ ataka, kuomet iki rungtynių pabaigos buvo likusios kiek daugiau nei 40 sekundžių. Janas Vesely atmetė kamuolį ties tritaškiu buvusiam Melihui Mahmutoglu, kurio metimas skrodė tinklelį, taip padidinęs svečių pranašumą iki 6 taškų (62:56).

Lemiamas ketvirtis prasidėjo itin nerezultatyviai bei nė viena iš komandų negalėjo atitrūkti. Dar prieš prasidedant paskutinei minutei Nate‘as Woltersas pataikė dvitaškį ir sumažino „Žalgirio“ atsilikimą iki trijų taškų (56:59).

Vis tik tuomet sekė minėtojo Mahmutoglu tritaškis, o nepavykus sėkmingai užpulti šeimininkai buvo priversti taikyti tyčinių pražangų taktiką, kuri vaisių taip pat nedavė – Kostas Sloukas sumetė 4 baudas paeiliui ir taip įtvirtino „Fenerbahče“ pergalę.

„Kiekvienos rungtynės yra pamokančios. Manau, geros komandos po nesėkmių pasimoko ir laimi serijas, pažiūrėsime, kaip seksis mums. Nemanau, kad ketvirtadienį mus slėgs papildoma įtampa. Jiems yra visas spaudimas, o mes kausimės, eisime dantimis bei keliais, nes mes ir visi žmonės to nori“, – po rungtynių optimizmo nestokojo Marius Grigonis.

Kaip ir įprasta visos serijos metu, rungtynių eiga buvo gan klampi ir paremta gynybiniu žaidimu. Vis tik pirmąjį kėlinį sėkmingu epizodu užbaigė Thomas Wakupas, o prasidėjus antrajam – Leo Westermannas pataikė iš toli ir „Žalgirio“ persvara padidėjo iki 7 taškų (22:15).

Prie to nemažai prisidėjo ir itin prastas „Fenerbahče“ pataikymas. Svečiai per pirmąsias 12 minučių realizavo viso labo 5 metimus iš 22, tačiau tuo pat metu po „Žalgirio“ krepšiu sugebėjo atkovoti 8 kamuolius.

Toliau iniciatyvą savo laikę žalgiriečiai surengė dar vieną mini spurtą. Artūras Milaknis pataikė metimą nuo lentos, Nate‘as Woltersas smeigė tritaškį ir šeimininkai jau buvo priekyje 29:20.

Vis tik Jano Vesely vedamas „Fenerbahče“ antrąjį ketvirtį užbaigė kiek sėkmingiau. Čekas surinko 5 taškus iš eilės, o prieš pasibaigiant kėliniui, Kostas Sloukas smeigė tritaškį ir nurėžė svečių deficitą iki 3 taškų (31:34).

Būtent „Fenerbahče“ atkovojami kamuoliai buvo viena didžiausių „Žalgirio“ problemų. Željko Obradovičiaus auklėtiniai sugriebė 14 kamuolių puolime. Tai pažymėjo ir Šarūnas Jasikevičius.

„Gaila, kad tikrai praleidome gerą šansą. Abi komandos, manau, sužaidė gana prastas rungtynes. Labai skaudūs buvo 14 varžovų atkovotų kamuolių puolime. Jie parodė, kad, kaip ir visada, pralaimėjusi komanda bando reaguoti. Jiems irgi nelabai lengva 5 dienas žiūrėti į tą patį video“, – sakė Šaras.

Ryškiausiai „Žalgirio“ gretose spindėjęs Nate‘as Woltersas pelnė 15 taškų (3/5 dvitaškių, 3/4 tritaškių), atliko 3 rezultatyvius pardavimus, atkovojo kamuolį, dukart suklydo bei surinko 11 naudingumo balų.

„Fenerbahče“ ir vėl sėkmingai tvarkėsi su Brandonu Daviesu. Amerikietis pirmuosius taškus pelnė tik trečiajame kėlinyje, o iš viso jų surinko 9.

„Žalgiris“: Nate‘as Woltersas 15 (3/4 trit.), Brandonas Daviesas 9 (3/6 dvit.), Aaronas White‘as ir Edgaras Ulanovas po 6.

Rungtynių apžvalga:

Šarūno Jasikevičiaus komentaras:

Artūro Milaknio komentaras:

Edgaro Ulanovo komentaras:

Nate'o Wolterso komentaras:

Komentarai:
vienos haliavos pakaks turbut jau siai serijai:)) su milakniais ir antanais ar zombiu jankunu nereik tiketis kazko pries feneri
2019-04-24
-7
Atsakyti
Zalgiriecio starter packas
Teisejai kalti. Neivykdem plano. Varzovam fuksai krito. Esam geresni bet pralosem. Turetume varzovu biudzeta butume belekas.
2019-04-24
-11
Atsakyti
ttd
ir vel teisejai ne tos sistemos :)))
2019-04-24
+4
Atsakyti
andsem uzduhintas twiche banana gavo
atmatos nesugeba rytu su neptunais nugaleti stabiliai, adomas kmt finale isstyciojo pries visus is trenerio parodijos jasikeviciaus ir cia dar kazkas tiki kazko, neveltui visa utena nekencia zalio skuduro
2019-04-23
+4
Atsakyti
Bet jau rytfaniai kokie skudurai yra tai trūksta žodžių. Dar tokių protiškai atsilikusių benkartų reikia tikrai normaliai paieškot, nekalbant apie siemenso tvartą. Kaip dar tokiems urodams liežuvis verčiasi šnekėt, jog rytas yra Lietuvos komanda. Žalgiris yra Lietuvos komanda ir visa Lietuva palaiko žaliai baltus, tik dėl jų yra aukojamasi ir sirgaliai visada bus komandos užnugaris. O jūs raudoni malefkos slyskit n* iš šitos temos savo erezijų purvinų neskleidę, nes eurolygos dar bent 20 metų nematysit. P.S. su eurolygos geriausia komanda kovot, tai ne su nevežiu savo treniruočių salei ir dar gaut per snukelius nuo jų pačių.
2019-04-23
+22
Atsakyti
Aha
Zalgiris akivaizdziai perdege, o Feneris po antru rungtyniu suprato, kad cia niekas nesiruosia tiesiog iteikt bilieta i F4 ir reiks kapotis is visu jegu. Zalgiriui norint iveikt Feneri, reikia suzaist virs savo galimybiu, nes objektyviai viska ivertinant, turku komanda yra stipresne. Kazkaip pries rungtynes galvojau, kad jei Zalgiris nori dar pratest serija, turi imt butent sitas rungtynes, bet kaip bus, pamatysim ketvirtadieni. Is visos sirdies aciu vyrams uz kova, jie jau virsijo visus mano ir turbut daugelio kitu sirgaliu lukescius. Nenuleidziam galvos, kaip dainuoja Marijonas ;). Zalgiris 4ever!!!
2019-04-23
-1
Atsakyti
Dzo
pralose zalgiris? netiketa labai, nes isvykoj buvo sudauze ulkery. mistika. siaip patarimas po sezono jei niekas ir nepirks kaimiecio Antano ir kapitono Auliaus, primokekit kiek prasys. nes tokiu lavonu nera ne vienoj top komandoj. pridekit ir perspektyvuji jaunima nes jie tik suolus trina be perspektyvu. apie mila net nerasysiu ka daryt. zodziu is puses zalgirio nauda lygi apvaliam nuliui. gavot dovanu viena pergale ir jau galit lkl ruostis
2019-04-23
+6
Atsakyti
na
norint laimet, reikia ne tik feneri iveikt, bet ir teisejus aplost
2019-04-23
+6
Atsakyti
tikras zalgirietis
sveikinimai Turkijai, deja mes esam silpnesni
2019-04-23
+8
Atsakyti
Super
sukovojo kaip lygus su lygiu ir tik paskutine minute Feneris perlauze. Pamatysit ketvirtas Zalgiris vel ims, o tada, 50/50!
2019-04-23
+11
Atsakyti
.
Perdegė Žalgiris. Daugybė itin blogų sprendimų, absoliutus davies nemastymas ir perdegimas, ir pirmiausiai žinoma vka nulėmė ne atkovoti kamuoliai. Kai ari gynyboje juodai, varžovas meta ir nrpaiimi kamuolį, vėl turi artistai ir nu vargina dėl ko stoja puolimas ir šiai kerta per psichiką. Tie kamuoliai ir buvo esmė. Tokios komandos niekas nenugaletuis eurolygos su tiek kamuolių ne atkovotų. Žinoma dar didžiulė klaida buvo atkarpos kai mėginama lošti buvo su Antanu. Visiškai į dugną ėjo tada ekipa. Na svarbu dabar laimėti ketvirtas. O išvykoje jie šiemet geriau dažnai lošia nei namie. Namie Žalgiris kažkaip... Perdega
2019-04-23
+22
Atsakyti
Tadulis
Kazka tiksliau butu sunku parasyti neperziurejus antra karta varzybu, siek tiek zaideme zemiau savo galimybiu ribos, kamuoliai puolime atkritinejo i rankas feneriui, milakniui nekrito, davis perskubejo, siek tiek truko agresijos... apskritai varzybos buvo solidzios ir laimejo stipresni siai dienai, tikesimes pasitenpimo...
2019-04-23
-11
Atsakyti
Dilmah
ta proga galima ir brendžio atsidaryt! Puikus vakaras
2019-04-23
-2
Atsakyti
B
zalgiriui konkreciai truksta patikimo plastisko snaiperio
2019-04-23
-17
Atsakyti
djgaffer
Eurolyga bet kuriuo atveju nebutu ileide eurolygos parodijos i Final4. Praeita sezona jau apsipazorino, kai tas Final4 tapo neziurimiausiu per paskutini desimtmeti. net amerikieciai zvenge.. Eurolygos vadyba mokosi is savo klaidu, ir tai nuteikia pozityviai
2019-04-23
-38
Atsakyti
Kowno vierchas
kawianski niūchina didžiulę vilnietišką sardelę!
2019-04-23
+7
Atsakyti
Propeleris
O Feneris matosi per ta laika laisva pasiruose tikrai gerai, Davies su Grigoniu uzdaryti konkreciai, Ulanovas irgi tik imeta kamuoli uzdaromas. Kad ir kokia gera komanda neatvaziavo random maco suzaist nes zino kad gali greit nudegt.
2019-04-23
+7
Atsakyti
Zigmis
"Po pralaimetu ketvirtuju rungtyniu, Kauno Zalgirio fanai liejo asaras: jau tikejomes turintys bilieta i finalo ketverta". Antraste po ketvirtadienio rungtyniu. Nepalaikau jokios komandos, esu realistas. Grazaus vakaro.
2019-04-23
-7
Atsakyti
Propeleris
Milui reiktu labai labai susiimt per vasara, nes kitu atevju reikia ieskot kito tikro snaiperio o ne 8 is 10 macu 1/6 metiko. Jau geriau jo derinius Wolters ar Grigoniui naudotu o ne vien ant Milo.
2019-04-23
+14
Atsakyti
zalgiris
vientelis woltersas pelnes 15 tasku kiti buvo isjungti is zaidimo truko kitu pagalbos kiek rezervu neisnaudotu
2019-04-23
-27
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Stambulo Fenerbahce
38%
20/52
Metimai iš žaidimo
36%
21/59
36
Atkovoti kamuoliai
35
11
Rezultatyvūs perdavimai
13
3
Perimti kamuoliai
12
40%
14/35
Dvitaškiai
44%
11/25
69%
11/16
Baudų metimai
82%
14/17

Rungtynių žaidėjai

Nate  Wolters
15 PTS
6/9 FG
0/0 FT
Marko  Guduric
17 PTS
4/10 FG
6/7 FT
Deon  Thompson
7 REB
5 DREB
2 OREB
Luigi  Datome
7 REB
3 DREB
4 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
3 AS
Konstantinos  Sloukas
3 AS
2 TO
26 MIN
Edgaras  Ulanovas
11 EFF
50% 2P%
100% 3P%
Marko  Guduric
21 EFF
33% 2P%
43% 3P%