Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS

Kauno „Žalgirio“ komanda Eurolygos ketvirtfinalio serijoje prarado turėtą namų aikštės pranašumą – Šarūno Jasikevičiaus kariauna savo aikštėje pilnutėlėje arenoje 57:66 nusileido Stambulo „Fenerbahče“.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
21
Tritaškiai
43%
3/7
Baudų metimai
86%
6/7

Po šio mačo „Fenerbahče“ serijoje iki 3 pergalių yra priekyje 2-1. Ketvirtadienį Kaune 20 val. vyks ketvirtosios rungtynėse.

„Gaila, kad tikrai praleidome gerą šansą. Abi komandos, manau, sužaidė gana prastas rungtynes. Labai skaudūs buvo 16 varžovų atkovotų kamuolių puolime. Jie parodė, kad, kaip ir visada, pralaimėjusi komanda bando reaguoti. Jiems irgi nelabai lengva 5 dienas žiūrėti į tą patį video.

Bandėme tai aiškinti žaidėjams ir kažkas nepavyko. Manau, kad buvo labai daug neparuoštų atakų, tikrai mūsų įžaidėjai buvo išmušti iš vėžių. Nesugebėjome atakuoti situacijose, kurias buvome suplanavę. Momentais pritrūko ir pataikymo. Kažkiek laisvų metimų buvome susikūrę, bet reikia juos pataikyti, nes daug nesusikursi, – spaudos konferencijoje kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

– Kokie „Fenerbahče“ veiksmai žaidėjus išmušė iš vėžių?
– Kai kuriose situacijose išsimušėme patys – keturias minutės pertraukėles sudeginome, kadangi po jų sužaisdavome ne taip, kaip treneris buvo nubraižęs. Man nepatiko ir mūsų pirmoji rungtynių pusė, po kurios mes aiškiai pirmavome. Buvo labai daug tų pačių klaidų, visą laiką bandėme viską išspręsti pirmuoju variantu, be jokios kantrybės. 

Kiekvienas žaidėjas, kuris išeidavo, negalėjo to pakoreguoti. Jeigu nori įveikti „Fenerbahče“, tai turi žaisti žymiai geriau. Šiandien to nepadarėme. Su treneriais neįrodėme komandai, kad čia gali būti tik bekompromisinė kova ir disciplina. Padarėme 15 klaidų, 3 perimti kamuoliai prieš 12 tik rodo, kad tas atakų žaidimas yra labai svarbus. Jeigu šioje serijoje neturėsime daugiau atakų, tai mums bus sunku laimėti.

– Kas galėjo lemti varžovų atkovotus kamuolius puolime?
– Sunku pasakyti. Tai vienas krepšinio elementas, kurį gali atsakyti žiūrėdamas video – ar žaidėjas atsitvėrė, ar žaidėjui palankiai atšoko kamuolys.

– Kaip jums atrodė žaidimas su Antanu Kavaliausku?
– Manau, kad nelabai klijavosi. Brandonas Daviesas, deja, prisirinko pražangų, galbūt Deonas Thompsonas nebuvo toks geras, koks buvo Stambule. Reikėjo visų pagalbos. Tai yra serija, todėl sunku nustebinti. Bet labai svarbu, kad kažkas vis kažko įneštų indėlį. Šiandien nesuradome tokio žmogaus. Jaučiame, kad Nate'as Woltersas yra geroje formoje, gerai ardo, bet visumoje patys save išsiėmėme iš rungtynių.

– Kiek tokioje ilgoje serijoje yra svarbūs tokie žaidėjai kaip Woltersas, kuris gali sužaisti vienas prieš vieną?
– Tai svarbu, ypač prieš jų labai agresyvias arba besikeičiančias gynybos sistemas. Reikia, kad Thomasas Walkupas, Marius Grigonis ir Nate’as Woltersas veržtųsi. Stambule vienas iš faktorių buvo puolimas vienas prieš vieną, kai arba susikurdavome gerus metimus, arba išprovokuodavome pražangas, po kurių pataikėme baudas. To per mažai, kad laimėtume prieš „Fenerbahče“.

– Ar turite kažką pasakyti apie teisėjų darbą?
– Neturiu. Kiekvieną sykį galiu atsakyti – jeigu duosi pinigų, aš pasiruošęs kalbėti.

Komentarai:
Jonas
sufixino vienas varzybas , ir viskas. kokie dar sansai ? visiskai lygus nuliui. kliedi mikcius jau puse sezono,fanai soldoutas fanai soldoutas. I zaidima pasiziurek . nekrenta visai ulkeriui +10, jei krenta + 30 ,toks ir lygis zalgrybio su isteriku kaimieciu priesaky.
2019-04-24
+2
Atsakyti
Anonimas
auksti,atletiski fenerbachce del to jie kiek kamuoliu atkovojo antra kas is to kai Saras sako neskubet nu ir ka? Tada bando istempt atakas po 20 sekundziu ir kai lieka 4 sekundes jau meta bet kaip uzspausti nors atakuot galejo praejus atakai 5 s surade momenta atsidengus ,bet nemeta nes nurodymas neskubet,bet paskui laikui i pabaiga ir neturi laisves mest.Ne visada tas grieztas schematiskas krepsinis padeda kitos komandos zaidzia daug laisviau be jokiu imantriu deriniu, laisvas esi ir meti
2019-04-24
-18
Atsakyti
Argonas
Viskas gerai , kita sezona seniu atsikratyt perdetais kontraktais ir pasiimt kelis legionierius keleta ltu ir galima zaist . o dbr seni triperiai tokie kaip jankunas kavaliauskas milaknis vp naudos jokios neduoda ir nekniskit proto jog milaknis snaiperis buvo kazkada bet dabar jau toli grazu nuo to jo net dengt neverta vistiek nepataikys, janki su kavaliausku tai ju algas geriau vienam isleist geram playmakeriui . ir next season musu bus
2019-04-24
+2
Atsakyti
R
Šlykštus teisėjavimas.. Eurolygos mafija triumfuoja. Biznis, o ne sportas. Žalgiriui sėkmės ketvirtadienį!!!
2019-04-24
+9
Atsakyti
Vienintelis budas laimet
pastoviai lyst po pasokusio zmogaus kojom kol susitraumuos visokie datomes veseliai ir t.t. ir laikyt uz ranku lauzyt sluka. nera pas zalgiri tiek babkiu teisejams ir zaidejams, kad svariai laimet, o jie juk zaidzia nesvariai.
2019-04-24
Atsakyti
ttt
jai kavaliauska leis bent minutiai vsio
2019-04-24
-31
Atsakyti
Norint laimėt prieš Fenerbache reikia imest 75 - 80 kitaip nieko nebus, turi įžaidėjai daugiau veržtis, nes bumsant kamuolį palei tritaškio linija ir centrų ieškojimas nieko nepadės. westermanas turi aštriau žaist puolime.
2019-04-23
-8
Atsakyti
Ponis
Gynyba atėmus keletą amimirkų ir kova dėl kamuolių iš tikro nelabai ir gali būti geresnė atsižvelgiant į situaciją.

Padėjo ir gan blogas jų pataikymas pirmoj pusėj, tačiau patiems irgi nesisekė realizuot nieko prieš aktyvią jų gynybą.

Ny nieko, bandom iš naujo poryt. O kas sako, kad fanai buvo tylus tai varžybos buvo gynybinės ir klampios, nebuvo daug gražių momentų ar metimų, kad užsikurt kaip pernai prieš oly, bet ir tai atmosfera buvo super.

Atsistatom ir kovojam!
2019-04-23
-3
Atsakyti
Sarai
grigonis visai neisnaudojamas mazai pagalbos white leo ketvirtadieni nezinau ar bus kokiu sviesuliu
2019-04-23
-4
Atsakyti
telefonas
Kaip cia kai kuriems atrodo jog europoje yra rimtas krepsinis normalus, o nba niekas, tai lygiai tai pat ir kinijoje kinijos zmones atrodo jog pas juos yra rimtas krepsinis, arba filipinuose vietiniams atrodo jog ju krepsinis yra rimtas. Visiems taip atrodo, bet esmes manau nekeicia kur istikru yra rimtas krepsinis,aisku europoje smagu ziureti zmonems kaip milkanis laisvas prametineja metimus, zaidejai pameta kamuolius, pasus duoda belekur, nesugeba imesti is lengvu padeciu i krepsi, jie tai vadina rimtu krepsiniu
2019-04-23
-9
Atsakyti
Sarai
nelabai klijavosi davies thompson
2019-04-23
-1
Atsakyti
nuo pradžių matėsi, kad šioms rungtynėms buvo pasiruošę tik Walkupas ir Woltersas... visi kiti arba persimiegojo ar neda...

prašiau, prašiau Dievulio, bet jis atsakė: niekuo negaliu padėti jei jie nepataiko... tai juk krepšinis... reikia įmesti...
2019-04-23
-4
Atsakyti
Sarai
su kavaliausku tikrai kad praleidom gera sansa sarai laimet
2019-04-23
+17
Atsakyti
rr
Kažkas NBA pavadino krepšiniu? Didesnės krepšinio parodijos nesu matęs.
2019-04-23
-6
Atsakyti
WinX
Paziurekit kokie zaidejai pas Zalgiri ir kokie pas Feneri. Jauciat skirtuma? Apetitas auga belvalgant, bet ziurekim realiai. Zalgiris ir taip jau toli nuejo si sezona su visomis traumomis ir panasiai. Vien atsigavimas bei patekimas i top8 yra fantastiskas rezultatas tokio biudzeto komandai. Aplamai Zalgirio visos organizacijos darbas yra kazkas neitiketino kai su kiekvienu sezonu visa organizacija eina vis pirmyn ir pirmyn. Palyginkite su raudona kibiro parodija, kuriai vadovauja visokie diletantai kleizos sarapinai ar gudeliai. Nu visiskas marazmas. Paskui rytfaniai stebisi kodel visa Lietuva is ju juokiasi. Nenustebkim kad Neptunas juos siemet nuleis iki eilines bronzos.
2019-04-23
+9
Atsakyti
rr
Ta nesportinė pries Brandoną būtų daug ką pakeitusi, kaip teisėjai nepamatė?
2019-04-23
+3
Atsakyti
rr
Siose varžybose ir du taškai buvai labai daug, todėl pradėti antrą dalį su Antanu buvo klaida. Iš +4, gavom -4, ir taip nebeatsigavom, vilkomės tais keliais taškais. Šiaip geras mačas, zal šaunuoliai. Deja nemanau, kad pavyks laimėti ketvirtadienį.
2019-04-23
+11
Atsakyti
Anonimas
Ai dar geras milaknis prameta 4 laisvus visiskai trajakus tai cia "seniuk cia gera gynyba" . Hardenas imeta 6 trajakus sudetingus per rankas "seniuk eik tu ten gynybos isvis nera bekekas beleka meto, 0 nulis gynybos" tie geriausi :DDD
2019-04-23
-9
Atsakyti
kunigas
Abydna juodai
2019-04-23
+1
Atsakyti
TAKESHI PILIS
Ieškokit kitąmet naujo snaiperio į Milaknio vieta. Puse rungtynių tuščias, puse rungtynių bijo mest nes nepataiko. 1/6 3pts...
2019-04-23
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Stambulo Fenerbahce
38%
20/52
Metimai iš žaidimo
36%
21/59
36
Atkovoti kamuoliai
35
11
Rezultatyvūs perdavimai
13
3
Perimti kamuoliai
12
2
Blokuoti metimai
3
35%
6/17
Tritaškiai
29%
10/34

Rungtynių žaidėjai

Nate  Wolters
15 PTS
6/9 FG
0/0 FT
Marko  Guduric
17 PTS
4/10 FG
6/7 FT
Deon  Thompson
7 REB
5 DREB
2 OREB
Luigi  Datome
7 REB
3 DREB
4 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
3 AS
Konstantinos  Sloukas
3 AS
2 TO
26 MIN
Edgaras  Ulanovas
11 EFF
50% 2P%
100% 3P%
Marko  Guduric
21 EFF
33% 2P%
43% 3P%