Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS

„Norime seriją baigti greičiau, nes „Žalgiris“ – pavojinga komanda“, – po pergalės Kauno „Žalgirio“ arenoje su šypsena, bet nė kiek nejuokaudamas „BasketNews.lt“ sakė Luigi Datome.

Fotogalerija

31-erių 203 cm ūgio puolėjas ir visa „Fenerbahče“ antradienį prikėlė po pralaimėjimo Stambule užgautas ambicijas, šeimininkus palauždami 66:57.

Nors atrodė, kad nesėkmė prieš savus sirgalius turkų klubą turėjo įkvėpti galingam startui Kaune, sparčiau startavo „Žalgiris“.

Antrojo kėlinio viduryje kauniečiai turėjo devynių taškų pranašumą, o iš pykčio paraudonavęs „Fenerbahče“ treneris Željko Obradovičius savo auklėtiniams į veidą vis leisdavo pastabų tiradas.

„Žaidimas nebuvo gražus, bet tai normalu. Mums puolime nepavyko pataikyti daug metimų, bet gynyboje tvarkėmės tikrai neblogai, vienas kitam padėjome. 

Turime taip daryti kiekvienose rungtynėse. Metimai gali kristi arba nekristi, bet agresija ir intensyvumas turi likti tokie patys“, – sakė Datome.

Praėjus dviems kėliniams atsilikinėję 31:34, po ilgosios pertraukos „Fenerbahče“ įjungė aukštesnę pavarą ir spurtu susigrąžino pranašumą.

Paskutinėmis sekundėmis „Žalgiris“ jau nebeturėjo šansų išsigelbėti, o Datome pasirodymą baigė sąskaitoje turėdamas 8 taškus ir 7 atkovotus kamuolius.

„Po dviejų kėlinių atsilikinėjome nelabai smarkiai, todėl reikėjo tiesiog pataisyti kai kurias detales. Antrojoje mačo pusėje svarbiausia buvo tai, kad išlaikėme aktyvumą besigindami.

Taip pat pataikėme šiek tiek daugiau metimų, kelis svarbius ir nuo tritaškio linijos. Tai padėjo įgauti pranašumą“, – aiškino puolėjas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
21
Tritaškiai
43%
3/7
Baudų metimai
86%
6/7

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Paklaustas, ar papildomos motyvacijos davė kiek netikėtas pralaimėjimas Stambule, Datome kalbėjo dvejopai.

„Kai nežaidi labai gerai, normalu, kad tokia puiki komanda kaip „Žalgiris“ tave nugali. Taip ir nutiko Stambule. 

Bet žinojome, kad galime geriau ir tai parodėme net žaisdami tokioje karštoje atmosferoje. „Žalgirio“ arena buvo tiesiog nuostabi. Supratome, kad bus sunku, bet svarbiausia – pergalė“, – teigė krepšininkas.

Visgi antradienio vizitą „Žalgirio“ arenoje Datome papuošė ne tik pergalė.

Italas taip pat susitiko su savo senu pažįstamu, dabar „Šiaulių“ klubui vadovaujančiu Mindaugu Žukausku bei liudijo legendinės 1999-ųjų „Žalgirio“ ekipos pagerbimą.

„Man tuo metu, kai „Žalgiris“ laimėjo Eurolygą, buvo dvylika, tad tikriausiai dar nė nežiūrėdavau krepšinio. Bet kai kuriuos veidus pažįstu.

Pavyzdžiui, su Mindaugu kartu esame žaidę Sienos „Montepaschi“ klube (2003-2006 m.) ir džiaugiuosi, kad šįkart visai netikėtai galėjome šnektelėti.

Be to, iš tos 1999-ųjų komandos labai gerai pamenu Tyusą Edney. Tiesą sakant, jis vaikystėje buvo mano mėgstamiausias žaidėjas. 

Manau, tokios pergalės kaip „Žalgirio“ Europos krepšinio istorijoje liks amžinai. Gražu matyti, kad jie pagerbė savo herojus“, – kalbėjo Datome.

Komentarai:
Nori rasti moterį, vieną naktį? Sveiki atvykę į >>>> www.Sexcoss.Com
2019-04-26
Atsakyti
GTR
Maloniai kalbėjo. Smagu, kad tokios žvaigždės gražiai atsiliepia.
2019-04-24
-4
Atsakyti
Kenedis
Jam jau 31 metai? Greitai laikas bega...
2019-04-24
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Stambulo Fenerbahce
38%
20/52
Metimai iš žaidimo
36%
21/59
36
Atkovoti kamuoliai
35
11
Rezultatyvūs perdavimai
13
3
Perimti kamuoliai
12
15
Prarasti kamuoliai
11
24
Pražangos
23

Rungtynių žaidėjai

Nate  Wolters
15 PTS
6/9 FG
0/0 FT
Marko  Guduric
17 PTS
4/10 FG
6/7 FT
Deon  Thompson
7 REB
5 DREB
2 OREB
Luigi  Datome
7 REB
3 DREB
4 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
3 AS
Konstantinos  Sloukas
3 AS
2 TO
26 MIN
Edgaras  Ulanovas
11 EFF
50% 2P%
100% 3P%
Marko  Guduric
21 EFF
33% 2P%
43% 3P%