Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta

Kauno „Žalgiris“ trečiose serijos su Stambulo „Fenerbahče“ rungtynėse nusileido 57:66 ir ketvirtfinalyje vėl vejasi oponentus 1-2. Apie šį mačą tinklalapis „BasketNews.lt“ kalbėjo su sporto komentatoriumi Ryčiu Vyšniausku.

Fotogalerija

Su komentatoriumi aptartos trečiosios serijos rungtynės, „Žalgirio“ įžaidėjų vargai prieš Nikola Kaliničiaus gynybą, Nate'o Wolterso žaidimas vienas prieš vieną, taip pat išrinkti kol kas geriausiai serijoje žaidžiantys komandų krepšininkai.

– Kokį bendrą vaizdą paliko trečiosios serijos rungtynės? – „BasketNews.lt“ paklausė Ryčio Vyšniausko.
– Man asmeniškai jos atrodė gerai, nes iš abiejų komandų kova buvo aukščiausio lygio. Rezultatyvumas buvo žemas turbūt dėl to, jog pramesta labai daug gerų metimų. „Fenerbahče“ pirmoje pusėje tikrai labai daug kartų atakavo iš gerų situacijų ir nesugebėjo pataikyti. „Žalgiris“ turėjo tokių momentų irgi, pavyzdžiui, trys Artūro Milaknio tritaškiai, kai viskas buvo atlikta puikiai – snaiperis buvo išvestas metimui, bet tiesiog nepataikė. Buvo tokios rungtynės, kuriose labai jautėsi atkrintamųjų įtampa tiek tribūnose, tiek pačių krepšininkų veiksmuose. Rungtynės buvo labai įtemptos, nervingos ir kovingos, su daug kontakto bei agresijos. Matant tai, taip pat trenerių žaidimo stilių, tai „Fenerbahče“ ir „Žalgiris“ yra labai panašūs, tik varžovai, kaip bebūtų, turi aukštesnio lygio atlikėjus. Man rungtynių įspūdis liko daugiau teigiamas nei neigiamas, nepaisant to, kad „Žalgiris“ liko su 57 taškais, o tai namų rungtynėse nėra geras skaičius.

– Šiame mače Artūras Milaknis žaidė daugiausiai laiko – 28,5 min. Ar tai buvo pasiteisinęs ėjimas?
– Sunku pasakyti. Būtų įmetęs tuos tris laisvus tritaškius, būtume sakę, kad labai naudingas pasirodymas, super geru laiku įleistas į aikštę. Kadangi neįmetė, tai kyla tokių klausimų. Buvo momentas trečiojo kėlinio pradžioje, kai „Žalgiris“ pradėjo be Artūro Milaknio ir puolimas atrodė visiškai surakintas. „Fenerbahče“ išėjo universaliu penketuku, kai visi penki keičiasi, aikštėje buvo ir Marko Guduričius, ir Nikola Kaliničius, ir Luigi Datome, ir Janas Vesely. „Žalgiris“ tuomet nelabai rado variantų.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
21
Tritaškiai
43%
3/7
Baudų metimai
86%
6/7

Milaknio buvimas aikštėje, nesvarbu, ar jis pataiko, vis tiek priverčia varžovų gynybą reaguoti į jo kiekvieną prabėgimą, pakilimą ar užtvarą be kamuolio. Tai kartais atlaisvina kitus žaidėjus. Dėl to sunku pasakyti, ar Milaknio minutės aikštėje pasiteisino. Jeigu žiūrėsime į tą statistiką ant popieriaus, tai turbūt labiau sakysime, jog ne. Bet jeigu būtų įmetęs tris gerus metimus, tai kalbėtume visiškai kitaip.

– Kokį įspūdį trečiose rungtynėse paliko įžaidėjai?
– Man atrodo, kad „Žalgirio“ įžaidėjams ši serija yra žiauriai sudėtinga. Ir Leo Westermannui, ir kitiems, nes prieš juos nuolat ginasi Nikola Kaliničius. Tai yra krašto puolėjas, turintis labai ilgas rankas. Tai panašus variantas į tą, kai „Žalgiris“ pernai Axelį Toupane’ą statydavo prieš varžovų įžaidėjus. Tokiomis sąlygomis labai sunku kurti ir žaisti savo krepšinį. Manau, kad Nate'as Woltersas sugeba surasti situacijų, kai gali įeiti giliau į baudos aikštelę ir atakas užbaigti savo mėgstamais metimais. Dabar dvejas rungtynes jis ir tritaškius pataikė. Jam bent pavyksta susirasti taškų situacijų. Kas liečia žaidimo organizavimą ir sustatymą, tai, be jokios abejonės, Željko Obradovičius skiria labai didelį dėmesį „Žalgirio“ įžaidėjams ir tas Kaliničiaus faktorius yra jaučiamas. Pavyzdžiui, Leo Westermannas žaidžia toli nuo savo reguliariojo sezono rodiklių ir jam yra labai sudėtinga.

Thomasas Walkupas tiek pirmoje, tiek antroje pozicijoje palieka gerą įspūdį. Visų pirma dėl savo gynybos prieš Kostą Slouką ar kitą žaidėją. Puolime jis šįkart irgi parodė tokių momentų, kai gali ataką išspręsti vienas prieš vieną, kai nepavyksta derinys. Pirmajame kėlinyje Walkupas man buvo kosminis. Aišku, nesitikėjau, kad tai tęsis 40 minučių. Tad kalbant apie įžaidėjus, matau dvejopus įspūdžius. Kalbant apie atsakomybę ir atkrintamųjų įtampą, tai dar visai tvarkosi, bet tuo pačiu suprantu, kad susirinkti įprastus statistinius rodiklius tikriausiai nepavyks, nes kitoje pusėje tu turi neįtikėtinai stiprų varžovą, o tavo įžaidėją dengia jų krašto puolėjas. Tai irgi daug ką pasako.

Nuotr. BNS

– Woltersas ardo varžovų gynybą vienas prieš vieną, o kodėl šįkart nepasisekė kitiems sėkmingiau tai išnaudoti?
– Manau, kad yra dalykų, kuriuos „Fenerbahče“ atlieka puikiai ir išmuša „Žalgirio“ kozirius. Tai yra ir taškai iš baudos aikštelės, kuriuos šį sezoną susirenka Daviesas. Mes matėme, kad prieš nemažą dalį komandų ir Antanas Kavaliauskas su Deonu Thompsonu įmesdavo įgavę pranašumų po krepšiu. O tai padaryti prieš „Fenerbahče“ yra labai sunku. Ne tik susikurti pranašumą, bet dar nuvesti kamuolį ir tai išnaudoti. Jų žaidėjai gynyboje išeina iš priekio, pavyzdžiui, prieš Daviesą ar Ulanovą, ir dažnai net nepavyksta įmesti kamuolio, nes varžovai turi puikiai sustyguotą komandinę gynybą. Tad yra dalykų, kai „Fenerbahče, būdama geriausia Europos komanda gynyboje, išmuša iš „Žalgirio“ dalį ginklų, yra ir vietų, kur patys žalgiriečiai kažko nepadaro. Bet kad ir pralaimėjo, kad ir baigė su 57 taškais, aš sunkiai badyčiausi pirštais, kad vienas ar kitas nesužaidė. Man tik Antanas Kavaliauskas pasirodė neįsipaišantis į rungtynių kontekstą, jo įėjimai į aikštę pasirodė labai nesėkmingi. Visi kiti iš esmės darė tai, ką galėjo, ir tai, ką leido varžovas.

– „Fenerbahče“ 16 atkovotų kamuolių puolime – kiek tai buvo sėkmės faktorius, kiek „Žalgirio“ klaidos neatsitveriant?
– Yra tikrai atvejų kai sakysi, kad sėkmė – kamuolys atšoko toli ir jis buvo niekieno. Kas sučiupo, tas ir turi. Yra variantų, kai „Žalgirio“ penktas numeris išsikeičia, perimetre lieka, tarkime, su Slouku, ir po netaiklaus metimo elementariai varžovai turi ūgio persvarą po krepšiu.

Ypatingai ta problema buvo pirmoje rungtynių pusėje. Tuomet „Fenerbahče“ krepšį atakavo tik 32 procentų taiklumu, jie su tokiu pataikymu turėjo tik -3. Visa tai – dėl antrųjų ar net trečiųjų šansų. Iš to dar išeina, kad jie atliko kur kas daugiau metimų. Žiūrint į statistiką, ir kauniečiai puolime nusiėmė nemažai kamuolių, bet dar yra klausimas, ką su tuo antruoju šansu padarei.

– Kas kol kas atrodo geriausias serijos žaidėjas „Žalgiryje“?
– Turint omenyje, kad pirmosios rungtynės buvo liūdnokos, visiškai nepavykusios, tai iš jų išskirti kažką sunkoka, bet net ir jose man visai patiko Edgaro Ulanovo pastangos aikštėje atliekant savo darbą. Pridėjus tai, kad jis antrose rungtynėse surengė MVP pasirodymą, tai man atrodo, link jo krypčiau išskiriant vieną žaidėją, nors bendrai paėmus, nebūčiau linkęs po vieną išskirti žalgiriečių.

– O „Fenerbahče“ komandoje?
Marko Guduričius man gana akivaizdžiai šioje serijoje yra žudikas su savo tritaškiais atšokus atgal ir kitais dalykais, kuriuos daro – jis turi ilgas rankas, sugeba ir įžaisti kamuolį, ir gynyboje yra gana universalus. Man jis tikrai palieka didžiausią įspūdį šioje serijoje.

– Kokia jūsų prognozė tolimesnei serijos eigai?
– Prieš seriją sakiau, kad „Fenerbahče“ laimės 3-1, šis spėjimas dar yra gyvas, bet aš norėčiau, kad būtų 2-2 ir turėtume finalą, lemiamą mačą Stambule. Dabar man tai neatrodo neįmanoma. Prieš seriją aš svarsčiau, kad iškovoti vieną pergalę prieš tokią komandą būtų geras pasiekimas, bet matome, kokia vyksta kova ir kaip „Žalgiris“ laimėjo Stambule, kaip kovėsi trečiose rungtynėse, tad neatrodo neįmanomas variantas dar kartą išlyginti seriją.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
šiaip
turim tam tinkamą penketą - Thomas, Nathes, Leo, Marius , Edgaras - visi kiti pagal situaciją ,Absoliutai, tai laukiam pergalės, be abejo. 🏡 Vabank !
2019-04-25
+1
Atsakyti
Bam Margera
Tas vysnius tegul geriau eina savo mylimo ryto sansus speliot ar pateks i lkl finala ar toks stebuklas jau nepasikartos
2019-04-24
+4
Atsakyti
D.
Neatmesčiau galimybės, kad tokie dvigubi teiginiai atspindi Vyšniausko preferencijas...:)
2019-04-24
-3
Atsakyti
man tai jus visi juokingi ir graudus, nu bl, visi vienodi verkiat, neveltui lietuviai patys nelaimingiausi zmones, visada randa del ko verkt, visada treneris blogas :D o kad chebra puikiai sezona sujudejo tai pofik visiem, matai treneris gi blogas :D expertai didieji :D pasidziaugtumet bent vienas is jusu verkianciu kaip mldc vyrai iki galo kovoja, tik nelabai suvokiat kad zaidzia pries daugiau talento turincia komanda, nors ir tai uzsidegimu ir noru nenusileidzia
2019-04-24
-8
Atsakyti
gg
Nebuvo viskas taip blogai, kaip kažkodėl bandoma piešti. Atmosfera buvo nuostabi. Nepamirškim, su kokio lygio komanda žaidžiam. Puikiai laikėmės iki pat galo ir tikrai manau didžioji dalis žaidėjų dar neparodė, ką sugeba. Jiems pakrito gale, keli švilpukai ne į tą pusę ir gavos kaip gavos. Ryt imsim. Žalia balta✌
2019-04-24
+4
Atsakyti
Dilmah
zalgeris Lietuvos gėda
2019-04-24
-14
Atsakyti
1
visiskai sutinku kad laimet jau nieko neimanoma, jaska vistiek nesugeba sukurt jokio puolimo be to beviltisko ir leto bandymo istumt kamuoli zaidziant nugara, o fenerbahce vel taip tragiskai nezais. O jei ir mistiniu budu laimetu, tai namie vel sudauzytu ant 40 tasku
2019-04-24
-5
Atsakyti
Thomas
Pamenu laikus Krapiko.Bagatskio. dar ten kažkoks asilas buvo su usais😂 išvis buvo tragedija visos komandos treniruote dare
2019-04-24
-3
Atsakyti
Rytis "filologas" krepšio ir fulės ekspertas.
2019-04-24
+7
Atsakyti
1
juokinga kai vaikai sureiksmina jaska kaip stebukladari ar pan, kai isbrido is milijoniniu skolu kurios vilkosi nuo 2001, ir zaidejam isleisdavo panasiai kaip dabar vien treneriui tai ir rezultatai tik apie top16 sukos, o kai nba zaideju pripirkta ant suolo 10 minuciu pazaist vietoj kruvos vaiku is nkl tai ir del top8 galima kapotis
2019-04-24
-19
Atsakyti
ha
Rytis "Expert" Vyšnėvskis
2019-04-24
+4
Atsakyti
krapikas arba maskoliunas, treneriai bus kitais metais gal laikas pagalvot apie europcupa, su tokiais treneriais
2019-04-24
-21
Atsakyti
Ponis
Svarbu išlaikyt fiziškumą ir kiaušus iš naujo puolimui užsiaugint ir nebijot užbaigt prasiveržimų ir tiesiog aštriau mismatchus išnaudot.

Pagal situaciją (biudžetas, žaidėjai, patirtis ir tt) kolkas žaidžiam labai gerai, bet čia jau to neužteks, reikia žaist nepriekaištingai arba atpirkt tai žvėrišku noru, užsivedimu bei kova už kiekvieną centimetrą.

Laukiam rytojaus!
2019-04-24
+19
Atsakyti
Drapokas
Kitose rungtynėse teisėjaus Boltauzer (SLO) (vyr.), Latiševs (LAT) ir Koromilas (GRE).
2019-04-24
+5
Atsakyti
1 to komentatoriau
kai skolos ismoketos ir su krapiku blogiau nebutu
2019-04-24
-19
Atsakyti
komentatoriau
jei ne jaska, tai dabar su neveziais ir pasvaliais zaistume
2019-04-24
Atsakyti
1
jaska visiskai bejegis pries rimtesnes komandas, nesugeba jokio puolimo pasatyt tik bukai lauzt per prieki
2019-04-24
-33
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Stambulo Fenerbahce
38%
20/52
Metimai iš žaidimo
36%
21/59
36
Atkovoti kamuoliai
35
11
Rezultatyvūs perdavimai
13
3
Perimti kamuoliai
12
35%
6/17
Tritaškiai
29%
10/34
15
Prarasti kamuoliai
11

Rungtynių žaidėjai

Nate  Wolters
15 PTS
6/9 FG
0/0 FT
Marko  Guduric
17 PTS
4/10 FG
6/7 FT
Deon  Thompson
7 REB
5 DREB
2 OREB
Luigi  Datome
7 REB
3 DREB
4 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
3 AS
Konstantinos  Sloukas
3 AS
2 TO
26 MIN
Edgaras  Ulanovas
11 EFF
50% 2P%
100% 3P%
Marko  Guduric
21 EFF
33% 2P%
43% 3P%