Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Sezono viduryje nuomos pagrindais iš Pirėjo „Olympiakos“ į Maskvos srites „Chimki“ persikėlęs Janis Timma nori likti Rusijoje ilgesniam laikui.

Janis Timma

Janis  Timma
Janis  Timma
MIN: 11.52
PTS: 3.43 (43.24%)
REB: 0.91
AS: 0.7
ST: 0.3
BS: 0.09
TO: 0.78
GM: 23

Latvis su Pirėjo klubu turi sutartį 2019-2020 m. sezonui, tačiau netrykšta noru grįžti rungtyniauti į Graikiją.

Skelbiama, jog Timmos prioritetas yra pasilikti Rimo Kurtinaičio treniruojamoje komandoje, tačiau daug lems ar Rusijos klubui pavyks patekti į Eurolygą. Tai jie gali padaryti laimėdami VTB lygą arba patekdami į finalą, jei jame žais Maskvos CSKA.

Kitas svarbus niuansas yra tai, ar Davidas Blattas vasarą liks vyriausiasis „Olympiakos“ treneris. Jei amerikietis toliau treniruos Pirėjo klubą, tai bus papildoma priežastis, kodėl puolėjas norės likti „Chimki“ ekipoje, nes, anot Timmos, Blattas niekada nesuteikė jam šanso, kurio jis nusipelnė.

26-erių metų krepšininkas šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 12 minučių pelnydavo po 3,4 taško ir rinkdavo po 2,1 naudingumo balo.

Tapęs Kurtinaičio auklėtiniu Timma VTB lygoje vidutiniškai per 23 minutes pelno po 17,8 taško ir renka po 19 naudingumo balų.

„Jis – stiprus žaidėjas ir puikiai tinka mūsų sistemai. Žinoma, mes norime, kad jis liktų komandoje ir kitą sezoną bei padarysime viską, kas nuo mūsų priklauso, kad taip atsitiktų“, – teigė „Chimki“ generalinis direktorius Pavelas Astachovas.

Komentarai:
Anonimas
dar nepasake, kad ir algu oly nemoka
2019-04-24
+1
Atsakyti
M.Bronius
Šis broliukas- žaidėjas tiktu Žalgiryje, turi gera metima ir kovotojo savybes.
2019-04-24
+3
Atsakyti
Toks jo ir lygis. Konkuruoti neįgalūs tai geriau du žingsnius atgal žengti
2019-04-24
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Janis Timma

Janis  Timma
Komanda: Maskvos srities Chimki
Pozicija: SF, SG
Amžius: 26
Ūgis: 201 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Latvija