Nuotr.: Sputnik – Scanpix
Nuotr. Sputnik – Scanpix

Penktadienį Maskvos CSKA įveikė Vitorijos „Baskonia“ ir žengė į Eurolygos finalo ketvertą. Rusijos ekipa prisijungė prie Stambulo „Fenerbahče“ ir Madrido „Real“ klubų, kurie jau anksčiau pateko tarp stipriausių šio sezono keturių Europos komandų, o tai reiškia, jog trečius metus iš eilės finalinėje turnyro stadijoje išvysime šias tris komandas.

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
10,4
Pataiko: 10,4
Taiklumas: 37,7%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 15
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Rudy Fernandez

Ketvirtąja finalo ketverto dalyve taps Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Barcelonos“ ketvirtfinalio poros nugalėtoja. Praėjusiais metais šalia elitinių Eurolygos klubų atsidūrė Kauno „Žalgiris“, o užpernai – Pirėjo „Olympiakos“.

Paskutinis kartas kuomet finalo ketverte nebuvo vieno iš trijų pastaraisiais metais Eurolygoje dominuojančių klubų buvo 2015-2016 m. sezonas.

Tuomet susidarė tokia situacija, kad turnyro ketvirtfinalyje „Fenerbahče“ su „Real“ susitiko tarpusavyje ir tada į finalo ketvertą žengė Željko Obradovičiaus auklėtiniai. Lemiamose kovose šalia CSKA ir „Fenerbahče“atsidūrė Vitorijos „Labrol Kutxa“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“.

2014-2015 m. sezono finalo ketverte, kuris vyko Madride, vėl matėme „Real“, CSKA ir „Fenerbahče“. Šį kartą šalia šių komandų atsidūrė „Olympiakos“.

Pastaruosius keturis sezonus Eurolygą laimi „Real“, CSKA arba „Fenerbahče“ ir tik vienintelį kartą per šiuos metus finale susitiko ne šie išvardinti grandai tarpusavyje. Tai įvyko 2014-2015 m. finale, kai „Real“ kovoje dėl čempionų titulo 78:59 sutriuškino „Olympiakos“.

Paskutinis kartas, kai čempionu tapo ne CSKA, „Real“ ar „Fenerbahče“ klubas buvo 2013-2014 m. sezonas. Tuomet sensaciją pateikę Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai pusfinalyje 68:67 palaužė CSKA, o finale per pratęsimą 98:86 įveikė „Real“.

Komentarai:
Džy
Jei dar Barca susirastu normalu treneri, tai likusios dvylika komandu zaistu tik del ketvirtfinalio.
2019-04-28
+7
Atsakyti
gediminas
ko taip puikuojasi zalgiris be jos manau butu idomesnis lkllkl ir taip aisku kas laimes jokio idomumo jokios intrygos
2019-04-27
+3
Atsakyti
rx
Na sarase buvo 4 komandos: sios 3 + Olympiacos. Thanks to Saras - Oly nebera.

Butu gerai jei zalgiris butu gaves CSKA. Zalgiris CSKA - tikrai butu 2-3 arba 3-2..
2019-04-27
-4
Atsakyti
Parduota
parduota ta eurolyga sezono pradzioj
2019-04-27
+4
Atsakyti
Anonimas
tai cia tik tos rimtos komandos ir yra, o visos kitos kaip zalgiriai kanarai budonots valaecijos rytai bambergai macabiai hapoeliaiir pn tai jokio isvis jos skirtumo kas zais toje eurolygoje, vistiek tas pats bus.
2019-04-27
-22
Atsakyti
ayo
Maccabis tada gerai pavare su Rice\'u, po to karto ir pasibaige siurprizai eurolygoje. Sitie trys grandai turi daugiausia pinigu uztat ir laimi, net paciam NBA turedamas daxuja bapkiu netapsi nba cempionu, kaip pvz knicks, tie net i finala niekaip neiseina or yra vertinami kaip brangiausia francize.
2019-04-27
-6
Atsakyti
Niekas nedraudzia ir kitiems patekt, pernai zalgiris irode kad ir nebagotas gali nuveikt kazka, aisku sekesi ir del to jog traumu isvenge. O siaip papraciausiai reikia pataikyt ant sudeties, cia didziausia loterija. Zodziu tai yra sunkiausi namu darbai per vasara.
2019-04-27
+20
Atsakyti
Anonimas
Moneyleague etatiniai pusfinalio dalyviai. Neidomu, cia kaip nba kur ten realiai vos keli pretendentai i titula yra o visiem kitiem pasvajoti tik.
2019-04-27
-3
Atsakyti
ddadu
is esmes neprasidejus sezonui aiskios 3 is 4 finalinio ketverto dalyviai....turnyras ziauriai neidomus ir labai nuspejamas....
2019-04-27
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.