Savaitė praėjo nuo to laiko, kai apie savo penkiolika metų trukusios karjeros pabaigą socialiniame tinkle pranešė ilgą laiką LKL rungtyniavęs įžaidėjas Gediminas Navickas. Karjeros, kuri prasidėjo Kauno „Žalgirio“ komandos gretose.

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
8,0
Pataiko: 8,0
Taiklumas: 37,7%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Artūras Milaknis

„Atsimenu, vienoje iš pirmų treniruočių mėčiau su Arvydu Saboniu, stengiausi jam kuo daugiau duoti kamuolį. Jis norėdavo laimėti net ir apšilimo pratimus, to išmokau ir aš – siekti pergalės visur, kur tik galima. Komandoje tuo metu buvo daug ryškių asmenybių, tačiau man labiausiai įstrigo Mindaugas Timinskas ir Marius Prekevičius, tikri kapitono pavyzdžiai, parodę, kaip reikia siekti tikslų“, – LKL TV grupei pasakojo Navickas.

Kartu su juo į kauniečių komandos duris tuo pat metu beldėsi ir kiti žinomi veidai – Paulius Jankūnas bei Jonas Mačiulis. Pastarasis Navickui negailėjo ir komplimentų, o juos krepšininkas vertina.

„Smagu girdėti tokius žodžius, visada su broliu siekėme to profesionalumo, tai skiepijo šeima, charakteris, sutikti žmonės“, – sakė žaidėjas.

Vienas ryškiausių krepšininko laimėjimų – 2004-aisiais su Lietuvos jaunimo rinktine laimėtas pasaulio 20-mečių krepšinio čempionatas Argentinoje.

„Svajonės išsipildymas. Į tas rinktines dažnai nepatekdavau, bet man pasisekė, kad patekau būtent tą vasarą ir tai buvo tas įrodymas, kad galiu kažką pasiekti. Dėkoju ir treneriui Butautui, kuris mane į tą komandą pakvietė“, – pasakojo žaidėjas. 

Ne kartą krepšininką karjeros metu stabdė ir traumos, tačiau jis pats tokioje situacijoje įžvelgė pozityvius dalykus.

„Karjeros metu stengiesi apie tai negalvoti, bet paskui peržiūri karjerą, galvoji, kaip galėjo būti. Krepšinio prasme gal ir galėjo būti geriau, nes dvejus metus visai nežaidžiau krepšinio, tačiau iš to gavau ir gerų dalykų. Per traumas susipažinau su savo žmona, tai užgrūdino mano charakterį ir tai yra tikrai reikšmingas dalykas“, – pripažino Navickas.

Kalbėdamas apie šeimą, buvęs krepšininkas dažnai kalba apie savo brolį dvynį Kęstutį Navicką, dažnai vadinamą geriausiu visų laikų Lietuvos badmintonininku. 

„Jo traumų kelias, siekiai, mane irgi įkvėpdavo. Vasarą kartu sportuodavome, stengdavausi būti geresnis,“ – teigė Navickas.

Nors po žaidėjo karjeros krepšininkas žada likti krepšinyje, tačiau pats pripažįsta – į viską žvelgti iš šono lengva nebus. 

„Sunkus žingsnis, viso sezono metu buvo daug emocijų, ypatingai paskutinėse rungtynėse, buvo sunku susikaupti. Bet visi turimi projektai padėjo suvokti, kad gyvenimas nepasibaigė, kad yra daugybė kitų dalykų ir liūdna nebus“, – pozityviai į ateitį žiūrėjo Navickas. 

Komentarai:
kunigas
O Kas siaip geresnio?
2019-05-02
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.