Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Antrus metus Bostone praleidęs Kyrie Irvingas praėjusią naktį sužaidė paskutiniąsias sezono, o greičiausiai ir karjeros rungtynes vilkint „Celtics“ marškinėlius. 27-erių žvaigždės atstovaujami „keltai“ penktajame Rytų konferencijos pusfinalio susitikime 91:116 neprilygo Milvokio „Bucks“ ir seriją iki keturių pergalių pralaimėjo 1-4.

Kyrie Irving

Kyrie  Irving
Kyrie  Irving
MIN: 33.48
PTS: 23.53 (54.13%)
REB: 4.95
AS: 6.95
ST: 1.53
BS: 0.5
TO: 2.63
GM: 76

Blankiai pasirodęs Irvingas per 33 minutes iš žaidimo pataikė vos 6 metimus iš 21, pelnė 15 taškų, atliko 1 rezultatyvų perdavimą bei surinko -2 naudingumo balus.

Tai – ne toks pasirodymas, kokio iš jo tikėjosi „Celtics“ vadovai, prieš dvejus metus atlikę mainus su Klivlando „Cavaliers“, kad gautų vieną ryškiausių NBA įžaidėjų.

Tai tuo pačiu vainikavo ir nuviliantį Irvingo sezoną Bostone, kuriame jis nerado bendros kalbos su komandos draugais ir kartais atvirai juos kritikuodavo.

Po galimai paskutinių rungtynių „Celtics“ gretose Irvingas į tai žiūrėjo kaip į dar vieną pamoką karjeroje bei pernelyg dėl to apmaudo neliejo.

„Tiesą sakant, nėra laiko būti nusivylusiam, – sakė laisvųjų agentų biržą pasitinkantis Irvingas. – Reikia išmokti pamokas iš šios serijos ir judėti į priekį. Tai – krepšinio kelionė. Akivaizdu, kad norėtume toliau žaisti, tačiau „Bucks“ užtraukė tam stabdį. 

Jie nusipelnė ir norėjo laimėti šią seriją. Nekantrauju pamatyti juos Rytų konferencijoje prieš kitą varžovą. Man tai buvo puiki galimybė karjeroje, kadangi aš niekada nepamiršiu tokio pralaimėjimo. Asmeniškai, judu pirmyn ir matysime, kaip viskas pasisuks.“

„Pasakysiu atvirai, pirmiausia, dabar noriu grįžti namo į Bostoną, pasimatyti su šeima, nusiraminti ir daryti tai, ką daro visi žmonės“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Irvingas, vasarą tapsiantis vienu geidžiamiausių krepšininkų rinkoje.

Kyrie Irving

Kyrie  Irving
Komanda: Boston Celtics
Pozicija: PG, SG
Amžius: 27
Ūgis: 191 cm
Svoris: 87 kg
Gimimo vieta: Elizabeta, JAV

Jis šį sezoną NBA vidutiniškai rinko po 23,5 taško, atliko po 6,9 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo po 4,9 ir perėmė po 1,5 kamuolio. 

Praėjusį sezoną traumų kamuotas Irvingas nepadėjo „Celtics“ atkrintamosiose varžybose, kuriose Brado Stevenso auklėtiniai nužygiavo iki konferencijos finalo. Jame Bostono klubas 3-4 krito prieš LeBrono Jameso vedamą Klivlando „Cavaliers“.

Būtent iš šio klubo Irvingas ir persikėlė į Bostoną, kai 2017-ųjų vasarą pareikalavo mainų.

Serijoje su „Bucks“ Irvingas buvo nuviliantis, kai antrosiose serijos rungtynėse tepelnė 9 taškus (antras mažiausias rezultatas jo karjeroje atkrintamosiose) ir pataikė vos 4 metimus iš 18. Ketvirtajame serijos mače Bostone jis prametė 15 metimų ir 22 ir žiūrovų iš aikštės buvo išlydėtas švilpimu.

„Kam rūpi? – paklaustas apie netaiklius metimus, tada atšovė Irvingas. – 22 metimai? Aš turėjau išmesti 30.“

Šį sezoną jis kelis kartus viešai demonstravo savo nepasitenkinimą vaidmeniu komandoje, o tai ypač buvo matyti per sausio mėnesio rungtynes Orlande. Tada treneris Bradas Stevensas lemiamą ataką nubraižė Jaysonui Tatumui, o Irvingas iš karto dėl to pareiškė nepasitenkinimą. Kai po minutės pertraukėlės ataka buvo išpildyta pagal trenerį, o Tatumas nepataikė, Irvingas aikštę paliko nepatenkintas, ginčydamasis su komandos draugais ir purtydamas galvą.

Irvingas per žiniasklaidą ne kartą kritikavo jaunesnius komandos draugus – Tatumą, Jayleną Browną ir Terry Rozier – ir vienu metu pripažino, kad suprato, ką jautė LeBronas Jamesas, auklėdamas patį Irvingą anksčiau.

Panašu, kad įžaidėjo karjera Bostone baigta ir vasarą jis ieškos žalesnių pievų. Niujorko „Knicks“ jau kurį laiką įvardijama kaip komanda, kurioje Irvingas gali atsidurti.

Irvingo spaudos konferencija:

Komentarai:
J
Reikejo iskeisti ta irvinga vidury sezono ir gaut uz ji kazka gero
2019-05-11
+14
Atsakyti
zagag
nieko ypatingo tas irvinas. Uz ji bledsoe geriau zaidzia.
2019-05-09
+3
Atsakyti
Anonimas
sako daugelis i lakers i lakers, bet kad lakeriai pinigu manau nebeturi nes ir tai nauja treneri reiks pirkt dar savo zvaigzdes islaikyt nu nzn nzn.
2019-05-09
-7
Atsakyti
MVai
Jaunyste - kvailyste. Bronka manau priimtu. Ale gali ir i NY pasukt.
2019-05-09
+8
Atsakyti
Eis
Irvingas eis plokščios žemės ieškoti, jis gi tuo tiki, nors vėliau išsisukinėjo kad taip negalvoja - plokščiažemis besmegenis.
2019-05-09
-20
Atsakyti
cha
kad is jo nelabai koks lyderis. jis labai gera 2 optija, bet tikrai ne 1
2019-05-09
+16
Atsakyti
ed
Kokį dar Knicks ? Eis į Lakers su LBJ ir prie jų prisijunks Anthony Davis. Tai LBJ, Irving ir Davis, + aplink juos likę Lakers nariai, tikrai būtų vieni pagrindinių favoritų NBA titulą.
2019-05-09
+4
Atsakyti
Rondo
tikiuosi net nesiulys jam sutarties nx geriau atsitraukt nei siulyt sitam sikniui max kontrakta
2019-05-09
Atsakyti
zaide
zaide kaip vegetariskas shudukas.
2019-05-09
+11
Atsakyti
be irvingo daug geriau jie atrode pernai. dabar arba LAL arba NYK stoteles. priklausys ko nores, ar pinigu ar playoffuose dalyvaut.
2019-05-09
-8
Atsakyti
As
Ačiū dievui tagu valia nh jobana žvaigždė. Be jo daug geriau komanda žaidžia
2019-05-09
-12
Atsakyti
kunigas
L A
2019-05-09
+24
Atsakyti
:DDDD
Jau matėsi, kad atkrintamosiose nelabai motyvacijos turėjo.
2019-05-09
+9
Atsakyti
Stivenson
Na kagi, belieka atsiprasyt Brono ir pasiprasyt i komanda. Ismestas is Celticsu vargu ar gaus tokias salygas kokiu nori betkurioje kitoje komandoje, o tikiu kad ir del ziedo pakovot noretu, tik faktas kad sunkiai jam sekas tai daryti be savo karaliaus.
2019-05-09
+16
Atsakyti
Boo
Panasu kad Irvingui reike Lebrono,o Lebronui Irvingo😶
2019-05-09
+34
Atsakyti
Expert
Antakis, LBJ ir Kyrie - ir būtų nauji NBA čempai.
2019-05-09
+19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.