Nuotr.: D. Lukšta
Nuotr. D. Lukšta

26-ąjį sezoną skaičiuojančią Lietuvos krepšinio lygą yra užkariavę tik du klubai: 20 kartų čempionų titulą iškovojęs Kauno „Žalgiris“ ir penkis kartus aukso žiedais besidžiaugęs Vilniaus „Rytas“.

Paulius Jankūnas

Paulius  Jankūnas
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PF
Amžius: 35
Ūgis: 205 cm
Svoris: 107 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Šių klubų žūtbūtinės akistatos prasidėjo prieš daugiau nei 20 metų ir pelnytai tapo vienu patraukliausių ir populiariausių sporto įvykių Lietuvoje.

„Priešprieša Vilnius-Kaunas, „Žalgiris“-„Rytas“ bus visą laiką, kol gyvuos šie du klubai“, – LKL TV kūrybinei komandai sakė Jonas Mačiulis, „Žalgirio“ garbę gynęs 2005-2009 metais.

„Tais laikais, kai Romanovas vadovavo, „Siemens“ arena buvo pilna, – skandalingojo Vladimiro Romanovo etapą „Žalgiryje“ prisiminė Stepas Babrauskas, atstovavęs tuomečiam „Lietuvos rytui“ 2003-2004 ir 2008-2014 m. – Tai įsimintiniausia. Vilniuje iki šiol nesu matęs tokios pilnos „Siemens“ arenos, kokia buvo tuomet.“

Romanovui vadovaujant „Žalgiriui“ persona non grata buvo tapęs Paulius Jankūnas. Tuo bandė pasinaudoti „Rytas“ ir viliojo kaunietį persikelti į sostinę.

Šiemet išleistoje knygoje „Aš – stebuklas, jūs nepastebėjote?“ rašoma, kad Jankūnas jau buvo sutaręs su tuomečiu „Lietuvos ryto“ vadovu Jonu Vainausku ir kitą dieną turėjo pasirašyti sutartį. Bet apie tai sužinoję „Žalgirio“ atstovai įkalbėjo Romanovą susigrąžinti Jankūną.

„Tikrai „Rytas“ siūlė jam kontraktą ir jis buvo arti atėjimo, bet Kalnietis įkalbėjo Romanovą, kad nupirktų atgal į „Žalgirį“, – 2010-ųjų vasarą prisiminė Babrauskas.

„Labiausiai man įsiminė grįžus iš JAV pirmą kartą nukarūnuotas „Žalgiris“, – legendinių komandų priešpriešą prisiminė Robertas Javtokas, 1999-2000 m. su „Lietuvos rytu“ tapęs LKL čempionu. 2011 m. persikėlęs į „Žalgirį“ jis čia baigė karjerą, o dabar dirba klubo sporto direktoriumi.

Trys legendinės „Žalgirio“ ir „Ryto“ kovų asmenybės su LKL TV kūrybine komanda dalijosi atsiminimais apie principinių varžovų mūšius, perėjimus į priešų stovyklą, pajuokas ir per vieną finalo seriją apsinuoginusią aistruolę:

Komentarai:
Sveiki atvykę į geriausią svetainės sekso pažinčių >>> www.Sexcoss.Com
2019-05-15
-6
Atsakyti
Paskutini karta rytas buvo bentjau man tikrai smagus akiai klubas 2013m kai dar zaide tayusa raisas. j. valancius. tas kamerunietis oj atsiminiau palaciosas. N o po to sezono nzn kas klubui vietoj pirktu azuolu. pradejo imti spygliucius uz tapacia kaina kuriem vos isbegus spygliai nukrenta. o didziausia durnyste buvo seskus su savo lasyniais ir prienu zaidejais nesakau kad jie buvo blogi bet tikrai kad ne eurokupa laimeti. nes jai tuomet buvusioj 3pagal pajeguma taureje net ikita etapa ne isejo. aisku galejo bet truko 1 pergalytes. Na o paskui ir prasidejo visokiu grybu pirkimas nataska deric hanlan o kur dabar jie zaidzio. vos vienas kitas pajegesnese lygose bet nezinomuose klubuose.
2019-05-14
+25
Atsakyti
Donce
Viskas gerai kas gerai baigias, svarbu jankis nepadare didziausios klaidos savo gyveime.
2019-05-14
+2
Atsakyti
Serbijos nacionalpederastų partijos narys Jusuf IV
Lyg tau būtų kažkokia super tragedija? Pažasistu sezoną nepavyktų galėtų grįžti panašiai kaip is chimki bet čia jau kas būtų jeigu būtų
2019-05-14
-11
Atsakyti
Vilnius
Javtokas su Kavaliausku išdavė Vilnių. Aišku, tam labai aktyviai padėjo Gedvydas Vainauskas ir kompanija su laikračiu sugriaudamas Vilniaus klubo autoritetą, kuris numestas ant grindų negabingai. O kur dar Songaila, Jasikevičius, Jonas Kazlauskas - visi jie galėjo ir toliau garsinti Vilniaus klubą jei viskas būtų normalu.
2019-05-14
+6
Atsakyti
Kamasolis
Neduok dieve. Didesnes gedos turbut gyvenime nesugalvotum.
2019-05-14
+11
Atsakyti
Vidas
Mantas, Paulius ir Jonas. žali muškietininkai🤘👍
2019-05-14
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Paulius Jankūnas

Paulius  Jankūnas
Paulius  Jankūnas
MIN: 16.06
PTS: 6.24 (63.3%)
REB: 3.06
AS: 0.94
ST: 0.18
BS: 0.24
TO: 1
GM: 17