Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Utenos arena penktadienio vakarą tiesiog ošė – „Juventus“ po penkiolikos nesėkmingų bandymų paeiliui pagaliau palaužė Vilniaus „Rytą“ ir išplėšė lemiamą ketvirtfinalio serijos mačą.

Fotogalerija

Atkakliame mūšyje uteniškiai persvarą turėjo nuo pat pradžių ir, atlaikę šturmą ketvirtajame kėlinyje, pergalę šventė 92:83.

Jie, kaip ir kitame penktadienio ketvirtfinalyje pergalę netikėtai šventę Prienų „Skycop“, savo likimą spręs savaitgalį.

„Sveikinimai Virgiui (Šeškui). Mes irgi šiek tiek pasistumdėme, – po mačo šypsojosi „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. – Aišku, dabar reikėtų sakyti, kad nieko nepadarėme ir viskas prieš akis. 

Bet žinote, juk atkrintamosiose nugalėjome „Rytą“, velniškai gerą komandą su geru treneriu ir žaidėjais. Man didžiulė garbė nukauti tokį galingą klubą.“

Šeimininkai rungtynėse turėjo žaisti su trumpesniu suoleliu, mat pačioje pradžioje čiurną susižeidė Arvydas Šikšnius, skausmus jautė ir Karolis Guščikas su Tomu Dimša.

„Buvo sunkių momentų, bet peržengėme tą svarbią liniją. Anksčiau kažkur sulūždavome, kažkur atiduodavome iniciatyvą ir pasimesdavome.

O šiandien buvo didelis noras nugalėti. Aš išvis džiaugiuosi – po gerų pirmų serijos rungtynių, kurias galėjome laimėti – beje, šiandien jau būtume uždarę seriją, – vis tiek atidavėme širdis.

Dar nesu Šarūnas Jasikevičius ar Željko Obradovičius, bet aš kalbu, o žaidėjai klauso išsižioję. Labai smagu žiūrėti“, – džiaugėsi Urbonas.

Treneris šia gaida jau ruošėsi užbaigti spaudos konferenciją ir pakilo nuo kėdės, bet staiga persigalvojo.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
27
Naudingumas
26
Dvitaškiai
64%
9/14
Perimti kamuoliai
2

„Kai ką pamiršau pasakyti, prijungsite šitą“, – operatoriui sakė treneris, sėsdamas atgal į savo vietą.

„Pamiršau paminėti teisėjus. Jie dirbo aukštame lygyje, kaip ir praėjusiose serijos rungtynėse. Teisėjavimas buvo solidus. 

Mūsų pabendravimas su jais ir su lyga duoda vaisius. Galėjome šiandien pralaimėti ir būčiau sakęs tą patį. Malonu“, – šypsojosi neretai arbitrus peikiantis treneris.

Tuo metu Dainius Adomaitis neatrodė ypač susikrimtęs, tačiau pabrėžė, kad norint laimėti seriją, namuose teks žaisti kur kas agresyviau.

Utenoje „Rytas“ kovą dėl atkovotų kamuolių pralaimėjo 26-44.

„Viskas labai paprasta – šios rungtynės buvo apie fiziškumą. Jei kitose rungtynėse vėl leisime varžovams pelnyti 20 taškų antraisiais šansais, vėl turėsime tokį pat mačą.

Be to, šiandien „x faktoriumi“ tapo Kenny Gainesas, jis pataikė daug sudėtingų metimų. Norėjome prieš jį gintis kiek kitaip, bet nepavyko“, – kalbėjo Adomaitis.

Paklaustas, ar nepasigedo auklėtinių noro laimėti, treneris papurtė galvą.

„Nusiteikimas yra pats kvailiausias pasiteisinimas, koks gali būti. Faktas toks, kad kai kuriose pozicijose varžovai tiesiog turėjo persvarą“, – sakė jis.

Komentarai:
kunigas
Ar treneris tures savigarbos atsistatydint jei vilniuj pralos?
2019-05-18
-3
Atsakyti
Anonimas
Kokia gėda rytui venas parahovskis kainuoja kaip visa Juventus klubas ir nesugeba laimėt čia Ira didžiulė gėda trenerui
2019-05-18
+6
Atsakyti
MM
kuo lkl\'as konkurencingesnis tuo įdomiau
2019-05-18
+10
Atsakyti
Juventus fanas
idomu kokiose pozicijose Adomas iziuri Juventuso persvara. Kad trenerio pozicijoje kaip ir aisku, bet kodel jis kalba daugiskaita? Matyt matysime kita sezona Gaines`a, Dimsa ir Guscika Vilniuje 😁
2019-05-17
+16
Atsakyti
Urbonas šaunuolis, negalvojau, kad tokį sarkazmo lygį turi, taip tyčiotis iš ryto :D :D :D "Puiki organizacija, puikus treneris" :D
2019-05-17
+23
Atsakyti
Geros rungtynės. Simpatiška komanda Utena. Net keista, kad tik pirmas rungtynes laimėjo šiemet prieš Rytą.
2019-05-17
+2
Atsakyti
VaidasKLP
Urbonas savame stiliuje:D Gerai patrolino bei issisaipe is raudonos kibiro parodijos:D
2019-05-17
+19
Atsakyti
Jonas
adomaiti, dink is lietuvoa krepsinio amziams. vienintelis pranasumas kuri turi juve - tai treneris
2019-05-17
-4
Atsakyti
Dilmah
nu bet kaimiečiams ir pasisekė! o Urbonas, tai grynas kaimo japas! Nieko, Vilniui nuraminsim erelį su vištos galva!
2019-05-17
-53
Atsakyti
Apakes
Gainesas x faktorius =D Adomas galėtų eiti į Lt talentus... Tokio buko dar neteko girdėti ir matyti... Jovita net lenkia...
2019-05-17
+21
Atsakyti
nu nx
Prieš juve kaip lygus su lygiu PO. sakykit ką norit, tai primena pusfinali prieš klaipėda, kai primą syki rytas nepateko į finalą (neskaitant karto, kaip gavo pusfinalį nuo Žalių) Pasimetimas ir chaosas, o treneris nesuvaldo.
2019-05-17
+20
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Utenos Juventus
Vilniaus Rytas
52%
33/63
Metimai iš žaidimo
42%
28/66
44
Atkovoti kamuoliai
26
11
Rezultatyvūs perdavimai
18
5
Perimti kamuoliai
10
90%
18/20
Baudų metimai
71%
17/24
98
Naudingumas
78

Rungtynių žaidėjai

Kenneth  Gaines
27 PTS
10/18 FG
6/7 FT
Arnas  Butkevičius
20 PTS
6/10 FG
6/8 FT
Gytis  Radzevičius
8 REB
5 DREB
3 OREB
Arnas  Butkevičius
5 REB
3 DREB
2 OREB
Utenos Juventus
Keli žaidėjai
2 AS
Derek  Needham
8 AS
1 TO
30 MIN
Kenneth  Gaines
26 EFF
64% 2P%
25% 3P%
Arnas  Butkevičius
28 EFF
100% 2P%
33% 3P%