Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Buvęs Vilniaus „Ryto“ klubo direktorius Darius Gudelis, iš pareigų pasitraukęs lapkritį, pažeidė įstatymą. Apie tai praneša Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Eidamas krepšinio klubo VšĮ „Statyba“ direktoriaus pareigas, Gudelis nepateikė privačių interesų deklaracijos. Šiais veiksmais jis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

VPIDVTĮ numato, jog valstybinėje tarnyboje dirbančiais asmenimis taip pat laikytini administravimo įgaliojimus turintys asmenys, kurie dirba viešosiose įstaigose, gaunančiose lėšų iš Lietuvos valstybės ar savivaldybių biudžetų ir fondų.

Tiriant nustatyta, jog Gudelis krepšinio klubo VšĮ „Statyba“ direktoriaus pareigas ėjo 2017-2018 m. Tuo laikotarpiu Vilniaus miesto savivaldybės administracija šios įstaigos veiklai finansuoti skyrė virš 3 mln. eurų.

Atsižvelgiant į klubo gautą finansavimą bei jame eitas pareigas, VTEK nuomone, Gudelis turėjo valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens statusą, taigi – ir iš to kylančią privačių interesų deklaravimo pareigą.   

„Valstybės ar savivaldybės lėšas gaunančio subjekto vadovas privalo užtikrinti šių lėšų panaudojimo skaidrumą ir užtikrinti, kad, priimant sprendimus, pirmenybė būtų teikiama viešiesiems visuomenės interesams, įtvirtinti priimamų sprendimų nešališkumą ir užkirsti kelią atsirasti bei plisti korupcijai valstybinėje tarnyboje. 

Privačių interesų deklaravimas yra kiekvieno valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens individuali pareiga. Nežinojimas, ar reikia deklaruoti privačius interesus, nepašalina asmens atsakomybės už tokios pareigos nevykdymą“, – skelbia VTEK.

Tyrimas atliktas gauto pranešimo pagrindu.

Gudelį „Ryto“ direktoriaus pareigose pakeitė Julius Sarapinas.

Komentarai:
Anonimas
Nėra ko norėt machinantų lizdas ten
2019-05-25
-6
Atsakyti
vilnietis
Laikas jam i belange!
2019-05-22
+2
Atsakyti
Gargalis
Reikia uzdaryti sita isgama. Sudinas zmogus, pila srutas ant bet ko.
2019-05-22
+11
Atsakyti
djgafferKLP
Nieko naujo. Yra komandos ir yra raudona parodija.
2019-05-22
+2
Atsakyti
kunigas
Guogos sindromas
2019-05-22
+12
Atsakyti
tai cia tipo kazkam buvo naujiena kafd Gudelis Ryto prezidentas ? :D tik Lietuvoj tokius skandalus sugeba iskelt
2019-05-22
Atsakyti
Anonimas
kaip gali but sekminga komanda, kai net direktoriai vienas kita skundzia
2019-05-22
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

77%
15,1
Pataiko: 15,1
Taiklumas: 77,0%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Artsiom Parakhouski