Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

„Apie finalą galvojame patyliukais, garsiai neskelbiame. Kiekviena komanda nori laimėti, tai išsiaiškinsime aikštelėje“, – prieš pusfinalio startą sakė Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas Deividas Gailius.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
32
Rezultatyvūs perdavimai
4
Baudų metimai
83%
5/6

Uostamiesčio ekipa šiandien „Švyturio“ arenoje priims Vilniaus „Ryto“ krepšininkus, o transliacija nuo 18.30 val. – tiesiogiai per BTV.

Klaipėdos ir sostinės komandų mūšiai pastaraisiais sezonais puošia „Betsafe–LKL“ kovas bei tampa tikra pirmenybių klasika. Šį sezoną, įskaitant ir „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalį, ekipos buvo susitikusios penkis kartus.

Nors „Rytas“ tarpusavio mačuose triumfavo triskart, tačiau „Neptūno“ krepšininkai reguliarųjį sezoną užbaigė su 28 pergalėmis savo sąskaitoje, o tai jiems garantavo antrąją vietą čempionate bei namų pranašumą pusfinalio serijoje.

„Labai svarbu pradėti pergale, nes pirmosiose rungtynėse yra puse serijos svarbos, – prieš artėjantį mūšį teigė Gailius, per karjerą vilkėjęs ir „Ryto“ marškinėlius. – Žinome, kas laukia, žinome, ko reikia tikėtis.

Suprantame, kad bus sunku, nes laukia labai stiprus varžovas, bet bandysime kovoti ir sieksime pergalės.“

Abi komandos į pusfinalį pateko ne tiesiausiu keliu. Tiek „Neptūnas“, tiek „Rytas“ savo varžovus ketvirtfinalio etape įveikė po lemiamų trečiųjų serijos rungtynių namuose.

Klaipėdiečiams nervus patampė Prienų „Skycop“ krepšininkai, tuo metu vilniečiams – Utenos „Juventus“.

„Žiūrėjome „Ryto“ ketvirtfinalio seriją, matėme, kad jiems irgi nebuvo lengva, kaip ir mums. Manau, kad pusfinalį pasitinkame panašiomis jėgomis“, – aiškino „Neptūno“ puolėjas.

„Neptūno“ komandai bilietą į pusfinalį nukalė Gytis Masiulis, lemiamose ketvirtfinalio serijos rungtynėse užfiksavęs asmeninius karjeros rezultatyvumo bei pataikytų tritaškių rekordus.

21-erių puolėjas pergale paženklintame susitikime namuose per beveik 30 minučių pelnė 25 taškus (2/2 dvit., 5/8 trit., 6/8 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei surinko 32 naudingumo balus.

„Tikrai nenustebino, – komandos draugo pasirodymą įvertino Gailius. – Mačiau, ką Gytis gali. Žinoma, jis yra jaunas, ne visada viskas pavyksta, bet jis viską turi, tad viskas priklauso nuo paties Gyčio. Stengiamės jam sukurti situacijų, kad jis galėtų atsiskleisti kuo daugiau. Su Gyčiu viskas yra gerai.“

Gailiui teks nemaža atsakomybė stabdant pastaruoju metu „Ryto“ ekipoje siautėjantį klaipėdietį Arną Butkevičių, su kuriuo „Neptūno“ ekipoje kartu rungtyniavo 2014–2015 metų sezone.

Ketvirtfinalio MVP tapęs puolėjas serijoje su „Juventus“ per trejas rungtynes pelnė po 20,7 taško (83,3 proc. dvitaškių), atkovojo po 7,3 ir perėmė po 3 kamuolius, atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 30 naudingumo balų.

„Manau, kad Arnas labai stipriai patempė „Rytą“. Be jo būtų buvę ženkliai sunkiau. Visi žinome, ką gali Arnas. Manęs toks jo žaidimas visiškai nenustebino“, – sakė Gailius.

Serija iki trijų pergalių šiandien startuos uostamiestyje, o antrosios serijos rungtynės jau penktadienį vyks Vilniuje.

Jei reikės, tai lemiamos pusfinalio serijos rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį Klaipėdoje.

„Nugalėtoją lems mažos detalės, kas geriau išpildys trenerio nurodymus, – apie raktą į pergalę šios dienos mače sakė „Neptūno“ puolėjas. – Pagrindinis akcentas bus noras, atsidavimas. Fizinis pasiruošimas nėra paskutinėje vietoje, bet jau sezono pabaiga, visi jaučia nuovargį. Bandysime aikštelėje atiduoti viską ir siekti pergalės.“

Komentarai:
kasis
serija iki 3 pergaliu, tikrai???
2019-05-22
+3
Atsakyti
Anonimas
Svarbiausia kuo greičiau atsikratyti jaudulio ir pataikyti į skylę. Neptūnui pirmas rungtynes reikia žūtbūt laimėti.
2019-05-22
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Klaipėdos Neptūnas
Vilniaus Rytas
29%
17/58
Metimai iš žaidimo
48%
28/58
30
Atkovoti kamuoliai
46
9
Rezultatyvūs perdavimai
13
6
Perimti kamuoliai
7
3
Blokuoti metimai
1
13
Prarasti kamuoliai
15

Rungtynių žaidėjai

Gytis  Masiulis
12 PTS
4/10 FG
3/4 FT
Arnas  Butkevičius
17 PTS
5/9 FG
5/6 FT
Jerai  Grant
6 REB
2 DREB
4 OREB
Arnas  Butkevičius
13 REB
10 DREB
3 OREB
Lorenzo  Williams
3 AS
1 TO
23 MIN
Arnas  Butkevičius
4 AS
1 TO
30 MIN
Jerai  Grant
10 EFF
57% 2P%
- 3P%
Arnas  Butkevičius
32 EFF
60% 2P%
50% 3P%